Ce este un switch capacitiv si cum functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Ce este un switch capacitiv si cum functioneaza?Un comutator capacitiv este un tip de comutator electric controlat prin atingere care functioneaza prin masurarea schimbarii capacitatii. Functioneaza in acelasi mod ca un smartphone tipic capacitiv: atunci cand atingeti suprafata – presupunand ca nu purtati manusi – o sarcina electrica mica este transferata de la corp spre comutator, ceea ce determina ulterior o schimbare a capacitatii. Comutatorul detecteaza aceasta modificare, raspunzand comenzii corespunzatoare.

La atingerea unui comutator capacitiv, aceasta sarcina electrica perturba incarcarea electrica a comutatorului; astfel, provocand o schimbare a capacitatii. Datorita acestei schimbari, comutatorul poate identifica cand si unde a aparut atingerea, care este, in esenta, modul in care functioneaza comutatoarele capacitive.

Design general

Fiecare intrerupator touch dispune de trei straturi: un strat superior de acoperire grafica, un strat de circuit (circuit imprimat flexibil sau placa de circuite imprimate) si un strat de suport. In mod normal, stratul suprapus este realizat dintr-un material durabil, cum ar fi plastic sau sticla.

Beneficiile utilizarii unui comutator capacitiv

Ce face ca intrerupatoarele capacitive sa fie preferate in comparatie cu alte switch-uri? Pentru inceput, nu exista componente mecanice intr-un intrerupator capacitiv, rezultand o durata de viata mai lunga in comparatie cu omologul lor mecanic.

In plus, intrerupatoarele capacitive pot rezista la unele dintre cele mai dure medii, inclusiv medii in aer liber. Daca intruziunea murdariei, a prafului sau a umiditatii este o problema, capacitivul este probabil cea mai buna optiune pentru un intrerupator electric.

Lucrul cheie pe care trebuie sa-l amintiti despre intrerupatoarele capacitive este ca acestea necesita un contact direct cu un obiect conductiv care sa functioneze. De aceea, folosirea unui stylus nu va functiona (daca nu este un stylus capacitiv).

Intreruptoarele capacitive pot fi de asemenea utilizate intr-o gama larga de aplicatii, inclusiv automatele de vanzare, smartphone-uri, tabletele, interfetele masinilor umane (HMI), controalele industriale, aparatele, centrele infotainmentului si multe altele. Mai mult, ele sprijina integrarea altor caracteristici cum ar fi lumina dioda (LED) backlight.

Alte tipuri de comutatoare touch

Desigur, capacitatea este doar un tip de comutator touch. Rezistente si piezoelectrice sunt si alte doua tipuri comune de comutatoare cu atingere, primul dintre acestea functionand prin scaderea rezistentei a doua componente conductive, in timp ce acesta din urma utilizeaza proprietatile mecanice de indoire ale piezo-ceramicii. Dintre cele trei comutatoare touch descrise, cu toate acestea, capacitivul este de obicei alegerea preferata datorita preciziei, fiabilitatii si versatilitatii sale generale.

Dupa cum puteti vedea, intrerupatoarele capacitive ofera cateva avantaje cheie, inclusiv versatilitatea si longevitatea. Deci, daca aveti nevoie de un intrerupator electric, luati in considerare utilizarea unui intrerupator capacitiv.

Ei bine, daca nu va incanta neaparat ideea de a opta pentru un asemenea intrerupator, puteti sa va indreptati atentia cu incredere spre un intrerupator inteligent, despre care vom discuta in continuare.

Comutatoarele inteligente reprezinta un inlocuitor direct al comutatoarelor traditionale incorporate. Acestea sunt instalate folosind casetele exterioare existente in perete.

Cele mai bune switch-uri inteligente functioneaza inca ca un comutator de lumina obisnuit, dar va ofera si noi modalitati de a va controla dispozitivele de iluminat de acasa si dispozitivele cu comutator. Ce Poate Face Un Switch Inteligent?

Comutatoarele inteligente pot controla luminile, dispozitivele fixe, cum ar fi unitatile de depozitare a deseurilor si semineele.

Beneficiile Utilizarii Unui Switch Inteligent

Pentru a va ajuta sa decideti daca investitia merita, permiteti explorarea principalelor lucruri pe care comutatoarele inteligente le aduc la petrecere.

Comoditate

Putini ar argumenta ca principalul lucru pe care switch-urile inteligente il ofera este comoditatea, permitandu-va sa controlati cu usurinta luminile cu telefonul dvs. smartphone. De la functiile de baza pentru oprire si diminuare folosind vocea sau aplicatia dvs., la unele chestii extrem de inteligente, cum ar fi luminile care se aprind automat cand intri in camera.

Monitoarele inteligente pot ajusta automat luminile dormitorului, crescand lent cand va treziti.

Chiar si o regula a intregii case programate pentru a opri automat fiecare lumina cand parasiti casa, poate reprezenta un alt avantaj al acestui tip de intrerupator inteligent.

Asadar, in momentul in care intentionati sa va automatizati locuinta, cu siguranta iluminatul poate fi un punct de pornire. In acest sens, puteti sa va indreptati atentia spre intrerupatoare touch de exemplu, sau puteti sa va indreptati atentia spre alte intrerupatoare inteligente, care vin cu o multime de beneficii.

0 Shares
You May Also Like