Cum se insurubeaza in beton?

0 Shares
0
0
0

Cum se insurubeaza in beton?A stii cum se insurubeaza in beton este important pentru oricine lucreaza la o locuinta cu pereti de beton. Este necesara folosirea echipamentului potrivit pentru beton si exista o tehnica care sa il faca sa functioneze corect.

Nu puteti incerca doar sa puneti un surub direct in beton si asteptati sa se mentina. Stiind cum sa insurubati in beton in mod corespunzator, un surub beton va tine intotdeauna greutatea. Este foarte simplu de invatat, iar in cele ce urmeaza vom vedea care sunt pasii necesari.

Pasul 1 – Pregatirea

Inainte de pregatirea pentru a fixa un surub in beton, puneti-va pe echipamentele de siguranta. Deoarece vor exista mai multe chituri de beton, purtati ochelari pentru protectie suplimentara a ochilor. O masca de praf va va ajuta sa respirati mai usor. De asemenea, trebuie sa cunoasteti greutatea obiectului care va fi asezat pe surub si sa selectati corect lungimea unui surub pentru lucrare.

Marcati locul surubului facand un X pe perete cu banda de mascare. Acest lucru va ajuta la reducerea prafului si a resturilor atunci cand incepeti sa forati.

Pasul 2 – Bitul de gaurit

Utilizati un burghiu cu varf carbidic pentru gaurirea in beton, deoarece nu va va lovi cu piciorul in timpul lucrului. Luati banda de mascare si atasati o bucata pe burghiu pentru a marca adancimea orificiului de care aveti nevoie. Acest lucru va asigura ca ajungeti destul de adanc la prima incercare. Burghiul trebuie sa aiba aceeasi latime ca si ancora pe care o introduceti in gaura pentru a sustine surubul.

Pasul 3 – Perforati

Un ciocan rotopercutor cu burghiu este cel mai bun pentru gaurirea in beton. Motorul este puternic si nu va arde impotriva rezistentei betonului. Incepeti prin a face o gaura pilot pe X. Odata ce aveti ghidul respectiv, forati gaura. Este important sa tineti burghiul strict perpendicular pe perete pentru ca burghiul sa patrunda drept. Aveti nevoie de o gaura dreapta pentru ca surubul sa stea bine in gaura. Avand gaura la un anumit unghi va afecta greutatea pe care surubul o poate tine in siguranta.

Trageti in perete la adancimea marcata cu banda pe burghiu. Utilizati aer comprimat pentru a arunca tot praful si toate resturile din gaura. Acest lucru va facilita inserarea ancorei.

Pasul 4 – Ancora

Scoateti banda de mascare din beton. Pozitionati ancora si impingeti varful cat mai departe. Luati ciocanul si apasati usor pe ancora pana cand acesta se afla complet in beton.

Pasul 5 – Puneti surubul in beton

Incepeti sa puneti surubul in beton. Introduceti-l la adancimea de care aveti nevoie, lasand ancora sa prinda surubul. Este important sa nu strangeti prea mult surubul din perete. Acest lucru poate provoca fisuri in beton.

Ei bine, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati in momentul in care intentionati sa insurubati in beton. Cu siguranta, este indicat ca pentru a va desfasura cat mai bine activitatea, sa urmati cateva sfaturi utile, iar in urmatoarele randuri veti descoperi cateva asemenea sfaturi:

  • Purtati in permanenta echipamente de protectie si dopuri pentru urechi, inclusiv cizme din otel, daca le aveti.
  • Asigurati-va intotdeauna ca utilizati instrumentele potrivite pentru lucrare pentru a evita ranirea sau deteriorarea nedorita.
  • Asigurati-va ca folositi un ciocan rotopercutor care este capabil sa faca fata situatiei, si folositi de-asemenea suruburi special create pentru beton.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre cum insurubati in beton, vom vedea in cele ce urmeaza si cum se scot suruburile din beton, in cazul in care fie nu ati folosit un surub beton corespunzator, fie nu ati dat gaura unde trebuia.

Puteti folsi clestii pentru a extrage suruburile din beton. Atunci cand puneti clestii pe surub, aliniati capul surubului cu talpile sau dintii de pe clesti si fixati cu fermitate. Apoi, rotiti in sens invers acelor de ceasornic pentru a desface surubul.

In cazul in care aveti la indemana o surubelnita electrica, puteti folosi unealta respectiva, iar astfel misiunea de extragere a surubului din beton in mod normal ar trebui sa fie mult mai facila.

Chiar si cand extrageti suruburi din beton, este indicat sa folositi echipament de protectie, iar aici amintim ochelarii de protectie in primul rand, insa trebuie sa folositi si manusile pentru a va proteja degetele.

0 Shares
You May Also Like