Cosuri de fum din zidarie sau metal

0 Shares
0
0
0

Un semineu adauga un plus de frumusete fiecarei locuinte. Multor proprietari de case le este greu sa se decida, intre un cos de fum din metal sau unul din zidarie. In momentul in care trebuie sa fie alese materialele este foarte important sa se tina cont de mai multe aspecte, iar primul si cel mai impotartant este acela de a cumparra doar produse de calitate asa cum sunt cele de la Proactiv – materiale de constructii.

Atunci cand sunt alese materiale de constructii de cea mai buna calitate, cu siguranta si rezultatele vor fi pe masura, iar cosurile de fum sunt lucrari pe termen lung, pe care vrei sa te bazezi mult timp dupa ce le faci, de unde rezulta faptul ca ai nevoie de atentie la selectarea intregului proces de constructie, de la materiale si pana la echipa care se va ocupa de cosul de fum.

Alegerea stilului de cos de fum

Fiercare persoana are un stil individual, si gusturi diferite in materie de orice alegere. Este recomandat sa cautati imagini cu cosuri de fum, sa va identificati cu modelul ales.

  • Cos cu mare flexibilitate – Cel mai eficient cos de fum, este acela fara cotiere, care merge direct in sus, pentru ca reduce colectarea de creozot pe termen lung. Cu toate acestea, unele cosuri de fum nu pot fi montate direct in sus. Un cos de fum din otel inoxidabil este foarte flexibil, si este creat special pentru a fi usor de montat.
  • Eficienta – In general, cosurile metalice au capacitatea de a produce o reflexie ridicata a caldurii. Aceasta este un aspect pentru care cosurile de fum din zidarie sunt o optiune mai buna.
  • Limite structurale – Cosurile care sunt situate la primele etaje ale unei cladiri, pot fi din zidarie, insa datorita greutatii lor, pentru etajele superioare se recomanda cosurile de fum din metal, 
  • Estetica – Cosurile de fum din otel inoxidabil, chiar daca sunt finisate cu otel reflectorizant sau negru, au o estetica mai deosebita 

Cos de zidarie

  • Flexibilitate – Cosurile de fum din zidarie nu sunt flexibile. 
  • Eficienta – Aceste cosuri de zidarie asigura o reflectare a caldurii mult mai mare, ce ajuta la pastrarea caldurii in zona din jurul semineului, fiind se asemenea si mai eficiente in eliminare fumului.
  • Limite structurale – cosurile de zidarie sunt frumoase, dar nu pot fi plasate la orice inaltimi, si ofera un nivel de siguranta mai scazut. 
  • Estetica – Zidaria cuprinde o varietate mare de materiale, inclusiv caramida, bloc sau piatra, lucruri care contibuie la infrumusetarea locuintei. 

Indiferent de stilul pentru care optati, este necesara o verificare regulata pentru a asigura functionarea corecta si pentru a reduce riscul aparitiei unui incendiu.

 

0 Shares
You May Also Like