Cosurile de fum – un produs comun in Romania

0 Shares
0
0
0

In Romania au aparut multe companii care se ocupa cu proiectarea, constructia si instalarea cosurilor de fum. Pe langa acesti trei pasi, este esentiala si verificarea fiecarui cos de fum, mai ales ca odata cu trecerea timpului acestea se pot infunda, devenind un potential pericol pentru siguranta spatiului de locuit.

MaxStil comercializeaza trei tipuri de cosuri de fum pentru romanii care isi incalzesc locuintele voluminoase cu sisteme de incalzire centrala: cosuri de fum din inox dublu izolate, cosuri de fum izolate din inox si tabla zincata, precum si cosuri de fum simple din inox neizolate.

Fiecare dintre aceste modele este realizat intr-un mod practic, tinand cont in acelasi timp de latura estetica. Astfel, fiecare dintre ele genereaza nu doar confort in ceea ce priveste siguranta, ci si din punct de vedere estetic si al designului.

MaxStil proiecteaza cosuri de fum de inalta calitate care corespund nevoilor fiecarui client. Fie ca ai nevoie de un cos de fum clasic, traditional sau de ceva mai unic si mai izbitor, MaxStil te poate ajuta sa gasesti cosul perfect. Cu o vasta experienta si o intelegere profunda a constructiei de cosuri de fum, MaxStil te va ajuta sa creezi un cos de fum care sa iti satisfaca nevoile si asteptarile unice.

Calitatea, atentia la detalii si standardele se afla in centrul constructiei cosurilor MaxStil. Acestia vor indeplini si vor depasi toate asteptarile tale. Cu ani de experienta, vei putea avea incredere ca iti vor crea un cos de fum care va dura ani de zile.

Acestia ofera un serviciu complet de instalare a cosurilor de fum, inclusiv instalarea cosurilor achizitionate.

Gama de cosuri de fum MaxStil ofera clientilor o varietate de beneficii care cu siguranta ii vor multumi. Patru avantaje principale ale utilizarii acestor cosuri de fum pot fi rezumate in functie de caracteristicile lor:

  • sunt adaptabile la o varietate de surse de temperatura,
  • rezistente la agenti distructivi si la eroziunea chimica,
  • sunt realizate din materiale durabile,
  • sunt proiectate si instalate astfel incat sa asigure o distributie uniforma a gazelor consumate.

Curatarea cosurilor de fum

Dupa ce intregul proces de instalare a fost finalizat, este important sa sti cat de des trebuie curatat fiecare cos de fum. In general, specialistii de la MaxStil iti recomanda sa te ocupi de aceasta sarcina la inceputul sezonului rece, iar in acest sens este bine sa optezi pentru o firma specializata. Va trebui sa analizezi densitatea fumului care este expulzat prin el, care trebuie sa fie cat mai limpede si mai curat, dar si lipsit de cenusa si alte particule.

Un cos de fum este o structura din zidarie sau metal. Scopul principal al unui cos de fum este de a evacua produsele de ardere din locuinta ta. Aceasta functie este cruciala, deoarece produsele de ardere contin gaze periculoase si daunatoare. Unul dintre gazele periculoase pe care un cos de fum trebuie sa le elimine din locuinta ta este monoxidul de carbon.

Care sunt cauzele unui cos de fum necorespunzator?

Una dintre ele ar fi blocarea cosului de fum. Blocajul poate proveni de la resturile care cad in cosul de fum din cauza zidariei deteriorate sau poate fi rezultatul cuiburilor construite acolo de catre pasari. Monoxidul de carbon se poate infiltra, de asemenea, in locuinta prin crapaturile sau gaurile din cosul de fum pe care le-au creat umiditatea, reziduurile chimice sau incendiile.

Cum au evoluat sobele in timp?

Cea mai veche soba inregistrata a fost creata in Alsacia, Franta, in 1490. A fost realizata in intregime din caramida si tigla, inclusiv conducta de fum. In vremuri similare, vechii egipteni, evrei si romani foloseau cuptoare de piatra si caramida, alimentate cu lemne, pentru a face paine si alte produse de baza culinare.

Aceste modele nu difera foarte mult de cuptoarele moderne pentru pizza. Mai tarziu scandinavasobele aveau un cos lung, gol din fier, cu deflectoare de fier construite pentru a extinde trecerea gazelor care ies si pentru a extrage caldura maxima. Versiunile rusesti sunt inca folosite frecvent astazi in tarile nordice, deoarece au sase cosuri de piatra cu pereti grosi.

Acest design este pozitionat frecvent la intersectia peretilor despartitori interiori, cu o bucata de soba si cos in interiorul fiecareia dintre cele patru camere; se tine focul pana cand soba si cosurile sunt fierbinti, moment in care se stinge focul si se inchid cosurile, pastrand caldura.

In timpul Americii coloniale, cuptoarele din caramida in forma de stup erau folosite pentru a coace prajituri si alte produse de patiserie. Controlul temperaturii a fost gestionat indeaproape prin arderea cantitatii adecvate de lemn in cenusa si apoi testarea prin introducerea mainilor in interior, adaugarea de lemn suplimentar sau deschiderea usii pentru a permite racirea.

In 1642, la Lynn, Massachusetts, a fost construita prima soba din fonta. Aceasta soba era putin mai mult decat o cutie de fonta fara gratare. In 1735, soba Castrol a fost dezvoltata de designerul francez Francois Cuvilliés. A fost cea mai veche soba cu lemne inregistrata.  Benjamin Franklin a proiectat „semineul Pennsylvania” in 1740, care a incorporat conceptele fundamentale ale sobei de incalzire. Soba Franklin folosea un gratar pentru a arde lemne si avea usi glisante pentru a controla curentul sau fluxul de aer prin ea.

0 Shares
You May Also Like