Beneficiile utilizarii mulcire agrotextil pentru culturi sanatoase

0 Shares
0
0
0

Daca esti un fermier care doreste sa aiba grija de culturile sale, atunci colaborarea cu magazinul online RegalFermierul.ro este cea mai buna solutie. Printre produsele lor se numara un produs special, foarte apreciat de fermierii din toata tara, si anume o folie mulcire transparenta Agrotextil.

Aceasta este folosita pentru a indeparta insectele si buruienile nedorite din jurul culturilor importante din gradina ta, cum ar fi culturile de fructe si legume. Culturile de succes in acest domeniu sunt intretinute cu substante speciale sau cu folie mulcire speciala, care este conceputa pentru a proteja in primul rand planta tinta.

Acest tip de folie este foarte rentabil, deoarece este subtire si nu va trebui sa cumperi foarte multa pentru a acoperi cultura. 1 kg de folie mulcire transparenta acopera aproximativ 75 de metri patrati, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru culturile raspandite pe suprafete mari. Practic, atunci cand montezi folia mulcire transparenta, aceasta ajuta la protejarea plantei tinta de daunatorii si buruienile nedorite.

Folia mulcire transparenta ajuta la accelerarea recoltei cu pana la 10 zile

Utilizarea foliei mulcire transparenta in gradinarit are multe beneficii. Acest tip de folie ajuta la grabirea coacerii culturilor cu pana la 10 zile, reducand astfel nevoia de a face la fel de multe lucrari de plivit si de intretinere a solului. In plus, acest tip de folie este foarte rezistent si nu se va rupe usor, ceea ce inseamna ca vei evita ruperea timpurie.

Aceasta folie mulcire transparenta poate fi utilizata atat in sere, cat si in solarii sau in spatii exterioare, atunci cand vremea permite. Cu ajutorul unei folii mulcire transparente vei putea controla buruienile care se pot dezvolta in jurul plantelor tale si, in plus, poti creste productivitatea acestora.

Mulcirea solului este o modalitate organica de fertilizare a solului.

Beneficiile mulcirii

Mulcirea organica a solului este diferita pentru fiecare gradinar, in functie de ecologia individuala a gradinii sale. De exemplu, ia in considerare o gradina cu dealuri serpentine – cosirea gazonului in partile plane ale gradinii nu va lasa dealurile acoperite de iarba, dar depunerea de frunze uscate si paie pe zonele cosite va ajuta la crearea unei suprafete mai uniforme care va ajuta la infiltrarea apei si a nutrientilor in sol la baza dealurilor.

Unii agricultori au renuntat la folosirea materialelor organice pentru ca necesita destul de multa munca din cauza necesitatii de a imprastia aceste materiale in jurul plantelor din gradina.

Fermierii si legumicultorii opteaza din ce in ce mai mult pentru folia mulcire neagra sau transparenta, precum si pentru alte culori, in functie de nevoile lor. De asemenea, folia are avantajul de a modifica temperatura solului si de a controla factorii nocivi care pot afecta plantele sau pomii fructiferi.

Datorita acesteia, starea fitosanitara a plantelor este mentinuta. Nu in ultimul rand, atat de multi factori de fertilizare a solului nu se pierd din sol, iar utilizarea foliei reprezinta un avantaj major pentru legumicultori in lupta impotriva insectelor, daunatorilor si buruienilor.

Solul este intotdeauna umed. Astfel se evita contactul dintre fructele si legumele tale si solul care poate fi uneori excesiv de umed din cauza ploilor.

De ce este soarele impotant pentru plante?

Daca acesta este primul an de gradinarit, permiteti-mi sa incep prin a spune „bun venit!” Esti la inceputul a ceva interesant, cu beneficii reale pentru sanatatea si bunastarea ta. Desigur, probabil ca pana acum ati realizat cat de multe aveti de invatat, iar expunerea la soare este importanta. Expunerea corecta la lumina este vitala pentru cultivarea plantelor si este un lucru fascinant de invatat. Acest articol va acoperi ceea ce trebuie sa stiti pentru a va asigura ca plantele tale primesc suficienta (sau doar cantitatea potrivita) de lumina.

Fara a intra prea adanc in stiinta, lumina soarelui este o sursa cheie de energie pentru toate plantele.

Printr-un proces numit fotosinteza, plantele absorb energia de la soare, care alimenteaza procesele necesare supravietuirii. Frunzele unei plante actioneaza ca „panouri solare”, captand lumina cat mai eficient posibil pentru a ajuta planta sa creasca. Acesta este motivul pentru care veti observa ceva numit fototropism sau frunzele plantelor isi schimba pozitia in functie de orientarea lor relativa fata de soare. Chestii destul de cool!

Desi toate plantele au nevoie de lumina solara, nu toate au nevoie de aceeasi cantitate. Etichetele de pepiniera ale plantelor tale indica de cata lumina solara are nevoie planta ta folosind urmatorii termeni. Iata ce inseamna fiecare dintre ele:

  • Soare plin: o planta care necesita soare plin are nevoie de toata lumina solara pe care o poate primi; cel putin 6 pana la 8 ore de expunere directa la soare pe zi. „Soarele plin” este adesea indicat pe etichetele de pepiniera cu o pictograma de soare.
  • Partial soare: O planta care necesita partial soare are nevoie de 3-6 ore de lumina solara directa pe zi. Multe plante „partial soare” pot fi tratate si la plante „in plin soare”. Partial soare este adesea indicat cu o pictograma soare in care o parte a pictogramei este umbrita.
0 Shares
You May Also Like