Cum sa cititi o eticheta pentru mancare pentru caini

0 Shares
0
0
0

Cum sa cititi o eticheta pentru mancare pentru cainiCu siguranta in cazul in care sunteti proprietarul unui catelus, obisnuiti sa ii cumparati doar mancare premium pentru catei. Exista insa si persoane care detin caini si care nu au idee spre ce tip de mancare trebuie sa isi indrepte atentia, si nu stiu cum sa citeasca o eticheta lipita pe ambalajul in care se regaseste mancarea pentru caini. Tocmai din acest motiv, in continuare vom vedea cum trebuie sa sa cititi o eticheta pentru mancare pentru caini.

O modalitate de a descifra o mancare buna pentru caini si de a evita o mancare proasta pentru caini este sa citesti eticheta. Acest lucru este mai usor de spus decat de facut, deoarece etichetele pot fi greu de citit, atat din cauza tiparului mic, cat si a incomoditatii simple a manipularii pungilor mari de mancare pentru caini in magazin. Iata ce veti descoperi pe un ambalaj care contine mancare pentru caini:

  • Numele produsului;
  • Greutatea neta a produsului;
  • Numele si adresa producatorului;
  • Analiza garantata;
  • Lista ingredientelor;
  • Specii de animale prevazute;
  • Declaratie de adecvare nutritionala;
  • Orientari privind hranirea.

Dintre toate aceste detalii care sunt prezentate pe eticheta respectiva, cu siguranta trebuie sa cititi cu mare atentie atat numele produsului, cat si lista de ingrediente.

Numele produsului

Numele produsului va spune multe despre ceea ce se afla in cutie sau sac. Termenul „carne de vita” inseamna ca carnea de vita trebuie sa reprezinte cel putin 70 la suta din intregul produs. Termenii „cina de vita”, „entrée de vita” sau „platou de vita”, pe de alta parte, necesita doar ca, carnea de vita sa reprezinte cel putin 10 la suta din intregul produs.

„Cu carne de vita” necesita doar 3% din totalul produsului de vita, iar „aroma de vita” implica pur si simplu ca exista suficient produs din carne de vita pentru a-l aromatiza (mai putin de 3%). Acelasi lucru este valabil si pentru alte ingrediente numite, cum ar fi „puiul” de exemplu.

Ingrediente

Lista de ingrediente de pe o eticheta de mancare pentru caini nu va va spune calitatea ingredientelor sau de unde provin, iar unii producatori impart ingredientele pentru a face distributia mai egala. De exemplu, pot fi listate separat diferite tipuri de porumb, cum ar fi porumbul clocit, porumb macinat sau porumb muscat.

Aceasta porneste porumbul pe lista ingredientelor, chiar daca continutul real de porumb din alimente este ridicat. Carnea este un alt ingredient complicat. Carnea integrala contine un procent mare de greutate in apa, ceea ce inseamna ca procentul total de carne dupa prelucrare este mai mic decat pare.

Mancarea de carne, pe de alta parte, pare mai putin atragatoare pentru oameni, dar de fapt contine mai multa carne decat „carnii intregi”, intrucat nu exista nicio greutate in apa pentru a arunca calculul.

In timp ce lista de ingrediente s-ar putea sa nu va spuna calitatea ingredientelor, aceasta va spune ce este in alimente. Acest lucru este important in special pentru cainii cu nevoi dietetice speciale sau alergii si este util si proprietarilor care doresc sa-si hraneasca cainii surse specifice de fibre, proteine ??si carbohidrati.

0 Shares
You May Also Like