Cum sa obtineti un permis de navigatie?

0 Shares
0
0
0

Ati ales tipul de licenta pe care doriti sa o aveti, in functie de activitatile pe care intentionati sa le practicati? Perfect! Acum este timpul sa devenim seriosi.

Permisul de navigatie se sustine in doua etape: un chestionar cu raspunsuri multiple si un test practic. Pentru a se pregati pentru acest permis, exista scoli de pregatire pentru obtinerea permisului de navigatie. Preturile variaza de la o scoala la alta, in functie de sector, de concurenta, de servicii si de numarul de ore de curs. De asemenea, sunt necesare timbre fiscale. Unele scoli includ costul timbrelor fiscale in pachetele lor. Accesati www.skipperacademy.ro ca sa vedeti daca este si cazul nostru.

Marea sau apele interioare?

Cand iei permisul B, permisul de conducere clasic, poti sa conduci pe o sosea, pe autostrada, pe un drum etc. Pentru permisul de navigatie, e altceva! In functie de tipul de permis, veti putea naviga pe coasta, pe rauri, in largul marii etc. Depinde de voi sa decideti ce doriti sa faceti cu acest permis.

Pentru navigatia pe mare:

Optiunea “de coasta” a permisului pentru ambarcatiuni de agrement

Acest permis va permite sa conduceti o ambarcatiune de agrement cu o putere mai mare de 4,5 kilowati pe mare, pe lacuri, pe ape inchise, dar numai pana la 6 mile marine de la un adapost (aproximativ 11 kilometri). Pentru a conduce o ambarcatiune cu vele, acest permis nu este necesar, cu exceptia cazului in care aceasta are un motor de 6 CP sau mai mult.

Extinderea offshore (in largul marii)

Aceasta extensie va permite sa navigati fara limitarile de distanta ale celei anterioare].

Pentru navigatia in apele interioare (rauri, canale):

Optiunea “cai navigabile interioare” a permisului pentru ambarcatiuni de agrement sau a permisului fluvial. Cu acest permis, veti putea naviga pe raurile si cursurile de apa din tara cu barci cu motor (inclusiv barci cu vele) cu o putere de 4,5 kilowati si mai putin de 20 de metri. De asemenea, este necesara pentru motociclete nautice personale (PWC).

Un permis de navigare va poate fi extrem de folositor daca mergeti des la pescuit

Daca va place sa gatiti si sa pescuiti, nimic nu se compara cu gatitul unei mancaruri gustoase cu roadele capturii voastre. Puteti merge chiar si la pescuit sportiv departe de coasta! Pescuitul este inca o activitate foarte reglementata: va trebui sa va informati cu privire la reglementarile in vigoare privind aceasta disciplina. In functie de perioada anului, de locul si de specia respectiva, regulile se pot schimba. Nu uitati sa consultati in prealabil site-ul official

Permisul de navigare va poate ajuta la tractarea unui schi nautic

Daca echipamentul permite acest lucru (o barca ce poate atinge rapid 20-25 de noduri), veti putea oferi familiei si prietenilor vostri o activitate de schi nautic. Pentru a tracta un wakeboard sau un schi nautic, trebuie sa detineti un certificat de stat pentru schi nautic sau un adult, in afara de pilot, trebuie sa supravegheze schiorul. Aceasta activitate necesita respectarea reglementarilor locale si a zonelor si perioadelor de evolutie.

De ce sa inveti sa navighezi?

Imbunatateste abilitatile de comunicare: pentru a controla eficient o barca, capitanul si echipajul sau trebuie sa actioneze ca o unitate unificata. Pentru a face acest lucru, ei trebuie sa invete cum sa comunice eficient, in special prin mijloace non-verbale. Toti cei de la bord au un rol crucial pentru a mentine nava pe linia de plutire.

Constientizare spatiala: Navigarea necesita ca participantul sa fie constient de dimensiunea barcii impreuna cu spatiul necesar pentru manevrarea ambarcatiunii. Navigand, puteti avea o intelegere sporita a cat de mult spatiu necesita ceva; aceasta abilitate se traduce prin abilitati necesare pe uscat, precum si conducerea.

Abilitati organizatorice: a fi pe o nava necesita ca totul sa fie pastrat in „forma de nava”. Dupa ce ai fost expus acestei mentalitati, alte aspecte ale vietii tale incep sa reflecte acest standard. Vei deveni mai organizat in viata personala, ceea ce va stimula motivatia de a manca mai sanatos, de a face mai multa miscare si de a-ti creste calitatea vietii.

Marinarii folosesc stiinta, matematica si inginerie: navigarea este mai mult decat cine poate fi cel mai puternic, trebuie sa fii si om de stiinta, matematician si inginer. Trebuie sa fiti capabil sa cititi vantul, norii si modelele vremii pentru a determina pe ce parte a cursei veti naviga. Trebuie sa va calculati miscarile si unghiurile fata de vant pentru a va asigura ca nu navigati prea departe de urmatorul reper sau de destinatia dorita. Si trebuie sa fiti capabil sa va puneti barca impreuna si sa efectuati sarcini simple de intretinere pentru a va mentine barca in stare buna de navigare.

Prin urmare, poti spune cu incredere ca te va ajuta extrem de tare sa obtii un permis de barca care sa te ajute sa ajungi la cele mai  bune rezultate psihice si fizice.

0 Shares
You May Also Like