Cum se descarca aplicatii Android din alt loc decat Google Play?

0 Shares
0
0
0

Cum se descarca aplicatii Android din alt loc decat Google Play?
Dupa cum bine stim cu totii, sistemul de operare Android este cel mai popular dintre toate cele existente, iar utilizatorii care au nevie de un smartphone sau de o tableta, iau in considerare mai intai de toate, un dispozitiv Android.

Este lesne de inteles acest lucru, in conditiie in care o tableta sau un smartphone Android este usor de utilizat, are o interfata simpla si placuta ochiului, iar calitatea dispozitivelor Android, mai ales daca discutam despre produsele de la Samsung sau Huawei, este ireprosabila.

Daca la momentul actual detineti deja o tableta Android sau un smartphone Android si ati accesat deja Google Play Store, este posibil sa stiti ca acest magazin de aplicatii online are o mare varietate de aplicatii. Exista multe aplicatii si jocuri.

Ceea ce este foarte interesant si important de adus in discutie, este faptul ca putini utilizatori de dispozitive Android stiu ca se pot instala aplicatii din alte locatii din afara Magazinului Google Play.

Puteti sa procedati in acest fel in cazul in care aveti de gand sa instalati o aplicatie pentru smartphone sau tableta, pe care nu o gasiti in Google Play, sau in cazul in care aveti de gand sa instalati o aplicatie care se afla inca in curs de dezvoltare, si care nu a fost lansata inca in Google Play Store.

De asemenea, cei care se ocupa de testarea aplicatiilor, descarca aplicatii care se afla inca in curs de dezvoltare pentru a le testa, iar majoritatea acestora nu sunt disponibile in Magazin Play.

In randurile urmatoare ale acestui articol, aveti posibilitatea de a afla cum trebuie sa procedati atunci cand descoperiti unele aplicatii care vi se par interesante, si doriti sa le instalati pe tableta sau smartphone-ul dvs. care are sistemul de operare Android. Cititi pana la final, si cu siguranta veti sti cum trebuie sa procedati.

Mai intai de toate, este foarte important ca dispozitivul pe care il detineti, sa aiba instalata o versiune a sistemului de operare Android, cat mai recenta. Apoi, trebuie sa urmati pasii urmatori, astfel incat sa instalati aplicatiile:

  • Accesati Setari > Securitate.
  • Selectati Surse necunoscute.

In functie de dispozitiv, puteti selecta si optiunea Verificati aplicatiile. Selectati aceasta optiune, dar trebuie sa stiti ca veti fi avertizat inainte de a instala aplicatii daunatoare.

Pe dispozitivele Android care ruleaza versiuni vechi de Android, urmati acesti pasi:

  • Accesati Setari > Aplicatii.
  • Selectati Surse necunoscute.
  • Faceti atingeti pe alerta pop-up.

Descarcarea unei aplicatii externe

Acum, va trebui sa gasiti o aplicatie pe care sa o instalati pe Android. Trebuie sa acordati o mare atentie locului din care veti descarca aplicatia. Descarcati-l numai din surse de incredere. Este important sa mentionam ca nu trebuie sa piratati niciodata aplicatii. Procedand astfel, probabil veti obtine un virus pe telefon.

De-asemenea, trebuie sa stiti ca sunt mari sansele sa descoperiti aplicatii pe care le puteti descarca direct de pe pagina dezvoltatorilor lor. Este important sa aveti incredere numai in aceste aplicatii, daca nu le descarcati din magazinul Google Play.

Instalarea de pe telefon

De mentionat este faptul ca aveti posibilitatea de a descarca si de a instala aplicatii pe dispozitivul dvs. Android sau pe computer. Vom explica ambele metode. Urmati urmatorii pasi care va vor ajuta sa descarcato si sa instalati aplicatia/aplicatiile dorite, direct pe telefon:

  • Deschideti Google Chrome.
  • Deschideti sertarul aplicatiei si alegeti Descarcari.
  • Lansati fisierul pe care tocmai l-ati descarcat si alegeti Instalare.

Instalarea de pe computer

Acest proces este putin diferit in comparatie cu instalarea directa de pe telefon. Mai intai de toate, este nevoie sa descarcati fisierul APK, dupa care este necesar sa conectati telefonul sau tableta Android la computer si sa activati modul de stocare in masa USB.

Cand ajungeti in acest punct trebuie sa glisati si sa fixati fisierul APK sau doar sa il copiati si sa-l inserati. Apoi, trebuie sa utilizati un manager de fisiere pe telefon, cum ar fi ES File Explorer, sa localizati fisierul si sa il instalati.

0 Shares
You May Also Like