Cumparati inteligent – cel mai bun aspirator pentru dumneavoastra

0 Shares
0
0
0

Alegerea aspiratorului potrivit pentru nevoile dumneavoastra tine de obiceiurile pe care le aveti vis-a-vis de curatenie, precum si de stilul dumneavoastra de viata. Cat de des aspirati? Aveti o casa mare sau un apartament cu doua camere?

Aveti copii sau exista mai multi membri in familie, ceea ce inseamna ca sunteti nevoit sa faceti curat mai des? Sau de fapt locuiti singur si puneti in priza aspiratorul o data pe saptamana sau chiar o data la doua saptamani?

Toate acestea sunt intrebari care va pot ghida spre alegerea unui aspirator cat mai aproape de nevoile dumneavoastra. In general trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de aspiratoare:

1. Aspiratoare verticale

2. Aspiratoare canistra

Apoi, in functie de caracteristici lucrurie se diversifica si mai mult, astfel ca veti intalni: aspiratoare cu sac sau fara sac, cu spalare, cu filtrare pentru apa, aspiratoare pentru geamuri, de mana, tip robot, de curatat scame sau aspiratoare centralizate. Din punct de vedere al tipului de aspirare aspiratoarele pot fi cu aspirare uscata, umeda sau cu spalare.

Ce tip de suprafata doriti sa curatati de obicei cu viitorul aspirator? Poate fi vorba despre covoare, podele sau podele mai dure, geamuri, suprafete exterioare, tapiterie si saltele. Din punct de vedere al eficientei energetice, azi cele mai multe aspiratoare apartin clasei de eficienta A, dar exista si model mai ieftin din clasele F – B.

Preturile incep de la aproape 100 lei pentru aspiratoarele micute de scame si ajung pana la peste 1000 lei. Philips, BOSH, Electrolux, Dyson, Samsung, Gorenje si Karcher sunt cativa producatori renumiti pentru calitate in materie de aspiratoare.

Cel mai bun aspirator pentru o casa cu podea libera

O casa cu podea din lemn are nevoie de un aspirator versatil, tip canistra. Astfel puteti curata cu usurinta in colturi si in spatiile inguste. Daca preferati un aspirator vertical, alegeti unul care sa nu zgaraie suprafata podelei.

Cel mai bun aspirator pentru mocheta

Un aspirator tip canistra cu perie este foarte util in aceasta situatie. Eficienta periei incluse in pret este foarte importanta pentru covoare. Unele modele au chiar si senzori de murdarie, pentru a va asigura ca veti aspira cat mai bine de fiecare data.

Cel mai bun aspirator pentru scari

Daca locuiti intr-o casa si trebuie sa aspirati frecvent scarile uitati-va la un aspirator tip canistra cu un furtun destul de lung si diferite dispozitive de atasare astfel incat sa puteti aspira in jurul balustradelor.

Avand in vedere ca va trebui sa ridicati destul de mult aspiratorul pe scari, este recomandat ca acesta sa nu fie foarte greu. Alegeti deci un model mai usor sau chiar ganditi-va la achizitionarea unui al doilea fel de aspirator pentru restul casei.

Cel mai bun aspirator cand vreti sa curatati cat mai multe tipuri de suprafete

Aspiratorul este un electrocasnic excelent, extrem de versatil care va poate permite sa aspirati diverse tipuri de suprafete si chiar lucruri: ferestre, mocheta, covoare, podele din lemn, gresie, parchet, haine, pereti, perdele si draperii, saltele, tapiterie, tavan, biblioteca.

Tot mai multe aspiratoare sunt concepute cu accesorii pe care sa le folositi in acest sens, pentru indepartarea prafului si a parului de animale din diferite colturi din locuinta dumneavoastra. Acest lucru este posibil in general prin reglarea precisa a puterii de aspirare, fara a deteriora suprafetele si lucrurile.

Cel mai bun aspirator daca in familia dumneavoastra exista persoane predispuse la alergii

Aspiratorul functioneaza prin aspirarea aerului (a prafului si a reziduurilor) si evacuarea sa. Un aspirator prevazut cu un sistem de filtre de slaba calitate poate duce la probleme serioase pentru persoanele care sufera de alergii la praf. Pentru siguranta alegeti un aspirator prevazut cu filtru HEPA, care capteaza 99,97% praf, polen, spori de mucegai si alte particule daunatoare.

0 Shares
You May Also Like