De ce este important sa folosim ambalaje si vesela din plastic biodegradabil?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre materialele plastice traditionale, cu totii cunoastem faptul ca acestea sunt eficiente in foarte multe scopuri, si pot fi utilizate in toate industriile.

Ceea ce foarte multa lume nu stie insa, este faptul ca materialele plastice traditionale sunt foarte periculoase pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea noastra, motiv datorita caruia, oamenii ar trebui sa renunte la utilizarea plasticului traditional, si sa foloseasca plasticul biodegradabil.

In randurile care urmeaza, va prezentam cateva dintre motivele datorita carora, ar fi indicat ca oamenii sa renunte cat mai repede cu putinta la utilizarea plasticelor traditionale, si sa isi indrepte atentia spre caserole si cutii ecologice, care sunt biodegradabile.

Dat fiind faptul ca sunt biodegradabile, necesita foarte putin timp pentru a se descompune, in timp ce materialul plastic are nevoie de secole intregi pentru a se descompune in totalitate. In ceea ce priveste plasticul biodegradabil, acesta se descompune in maxim cateva luni.

In plus, materialele plastice traditionale au foarte multe alte dezavantaje, cum ar fi cele prezentate in continuare:

Daune de mediu

S-a stiut ca pungile de plastic cauzeaza multe daune mediului. O singura punga de plastic poate dura pana la 1000 de ani, pentru a se descompune complet. Acest lucru face ca pungile sa ramana in mediu perioade de timp mai indelungate decat am crede. Cu alte cuvinte, cu cat folositi mai multe pungi de plastic, cu atat sunt mai mari sansele de deteriorare a mediului.

In schimb, daca alegeti sa folositi pungi biodegradabile precum cele pe care le gasiti la casele de marcat in supermarketuri, nu contribuiti la nivelul poluarii, dat fiind faptul ca acestea se descompun in doar cateva luni. In plus, ele sunt fabricate doar din materiale naturale, care nu sunt daunatoare pentru mediu atunci cand pungile se descompun.

Referitor la pungile din plastic traditional, acestea contin mai multe substante chimice care sunt deosebit de toxice si de periculoase pentru mediul inconjurator.

Amenintarea vietii animalelor

Sacii de plastic nu numai ca au efecte adverse asupra habitatelor noastre naturale, dar s-au dovedit, de asemenea, responsabili pentru moartea multor animale, in principal din cauza sufocarii intalnite la consumul lor.

In schimb, sacii biodegradabili pot fi utilizati in exact aceleasi scopuri precum sacii din plastic traditional, insa pentru ca sunt biodegradabili, acestia nu sunt periculosi, si la fel ca si plasele si pungile biodegradabile, au nevoie de foarte putin timp pentru a se descompune.

Fum

Deoarece pungile de plastic nu sunt biodegradabile, singura modalitate de a scapa de ele este sa le ardeti. Cu siguranta nu este greu sa ardeti o astfel de punga, dar exista o multime de dezavantaje si in aceasta privinta. Cel mai mare dintre ele este ca materialele plastice arzatoare pot elibera vapori toxici in mediu, ducand la randul lor poluarea aerului la niveluri mult mai inalte.

Cand dolositi insa pungi biodegradabile, nici nu trebuie sa va ganditi sa le ardeti, dat fiind faptul ca acestea se vor descompune, iar astfel nu va mai trebui sa provocati aparitia fumului cauzat de ardere, care polueaza.

Neregenerabile

Unul dintre dezavantajele principale ale pungilor fabricate din plastic traditional, este ca acestea nu sunt regenerabile. Motivul care sta la baza acestui fapt este ca acestea sunt fabricate din produse petrochimice, o sursa de energie care nu este regenerabila. Pot fi reciclate, dar nu la fel de usor ca pungile de hartie sau cele biodegradabile.

Pungile de plastic pot dura pana la cateva sute de ani pentru a se descompune. Cu alte cuvinte, cu mult timp dupa ce noi vom muri, punga de plastic folosita de dvs. va exista.

Materialele plastice sunt fabricate din petrol. Aceasta aduce o serie de probleme (distrugerea habitatului, extragerea petrolului brut, probleme de securitate din tarile volatile in care este produs petrolul, prelucrarea petrolului, manipularea chimica in diferite tipuri de materiale plastice).

Fabricarea implica multe substante chimice, dintre care multe nu au fost testate suficient pentru impactul lor toxicologic asupra oamenilor sau animalelor.

Produsul plastic final este adesea o entitate chimica care in sine si in sine a avut teste toxicologice si ecotoxicologice insuficiente. Un exemplu ar fi PVC-ul, ale carui forme sunt interzise in Europa, dar exista pe scara larga in jucariile pentru copii din America.

Controversele recente cu privire la sticlele de plastic (multi toxicologi recomandand sa nu reutilizati sticlele de apa din plastic si sa nu depozitati alimente in astfel de sticle) au evidentiat riscurile potentiale. Exacerbarea problemei este ca stiinta avanseaza abia acum unde poate detecta componentele plastice din sangele uman si apoi urmareste concentratiile si le leaga de bolile umane.

Industria plastica in sine invarte adesea plasticul si substantele chimice plastice aferente intr-o varietate de produse, unele dintre care sunt periculoase si controversate (teflon, PVC, polietilena, polistiren, diverse silicoane in ingrijirea corpului si a parului).

Companiile producatoare de plastic sunt adesea companii chimice sau filiale ale companiilor chimice, ambele cu inregistrari slabe in ceea ce priveste aderarea la respectarea reglementarilor si disponibilitatea lor de a efectua analize toxicologice asupra produselor pe care le fabrica.

Materialele plastice adesea contin chimicale cu componente de lipire, inclusiv substante chimice periculoase, prin schimbari de temperatura obisnuite. Din acest motiv toxicologii nu recomanda pastrarea alimentelor foarte reci in materiale plastice sau incalzirea alimentelor (in special la microunde) in materiale plastice, cum ar fi cutiile si caserolele din plastic.

In schimb, este recomandat sa pastrati alimentele in cutii si caserole ecologice, care sunt confectionate din materiale biodegradabile, care nu contin chimicale si care sunt foarte sigure atat pentru dvs. cat si pentru mediul inconjurator.

0 Shares
You May Also Like