De ce in Romania nu se vand la fel de multe masini noi precum in strainatate?

0 Shares
0
0
0

De ce in Romania nu se vand la fel de multe masini noi precum in strainatate?Mai mult ca sigur, exista inca in Romania persoane care isi pun intrebarea “De ce in Romania nu se vand la fel de multe masini noi precum in strainatate?”, iar in cele ce urmeaza vom gasi cateva raspunsuri pentru aceasta intrebare.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca nu toti romanii isi pot permite sa isi cumpere o masina noua, pentru ca salariile pe care le castigam noi romanii in tara noastra in general, sunt mult mai mici decat cele pe care le castiga germanii de exemplu.

Deci, multi romani nu isi cumpara o masina noua pentru ca pur si simplu nu isi permit sa plateasca ratele pentru o masina noua, in conditiile in care acestia mai au o rata la casa, plus alte cheltuieli.

Alti romani merg pe ideea ca este mult mai bine sa isi cumpere o second hand care a fost rulata in strainatate, pentru ca soselele din strainatate nu se compara cu soselele din Romania. Mai exact, strainii au drumuri mult mai bune decat avem noi in Romania.

Se stie faptul ca valoarea unei masini scade inca din prima clipa in care proprietarul a iesit cu ea de la reprezentanta, iar foarte multi romani aleg sa acceseze Wkauto.ro si sa isi cumpere o masina rulata in strainatate o perioada scurta de timp, decat sa isi cumpere o masina noua din Romania.

Alti romani se gandesc ca este mai indicat sa cumpere o masina rulata 2-3 ani in Germania si care sa fie de la un producator auto german de top, decat sa isi cumpere o masina noua din Romania, care sa nu aiba aceleasi dotari, si care sa nu fie nici la fel de confortabila.

Cu siguranta multi sunt cei care intre un BMW seria 3 din anul 2006 si o Dacia Logan noua din anul 2018, ar alege modelul de la BMW, chiar si in conditiile in care acesta deja are o vechime de 12 ani de zile.

Acest lucru este firesc in conditiile in care un astfel de autoturism, chiar daca este mai vechi, are o motorizare cu mult peste cea a Loganului, iar confortul nu se poate compara.

Alti soferi pur si simplu sunt fani ai unui producator auto, iar dat fiind faptul ca nu isi permit un model nou de-al acestuia, se multumesc si cu o masina second hand pe care sa o cumpere la un pret atractiv.

Asadar, dupa cum se poate observa, exista o multime de motive pentru care romanii aleg sa isi cumpere masini second hand din strainatate, decat sa isi cumpere masini noi, de la reprezentanta din Romania.

Una peste alta insa, atata timp cat masinile second hand ruleaza perfect si din punct de vedere estetic se prezinta impecabil, ele isi merita banii, iar cei care aleg o asemenea masina cu siguranta nu fac o greseala.

Plus de asta, masinile second hand care au 2-3 ani vechime, se prezinta perfect din toate punctele de vedere.

 

0 Shares
You May Also Like