Cum iti cumperi corect un calculator

0 Shares
0
0
0

Cum iti cumperi corect un calculatorDaca esti in cautare de calculatoare second hand i5 esti pe drumul cel bun. In cele ce urmeaza iti prezentam mai multe avantaje ale acestora. Indiferent ca vrei sa iti cumperi un nou calculator sau sa il inlocuiesti pe cel vechi ar trebui sa tii cont de mai multe aspecte si sa te informezi corect pentru ca la final sa iei cea mai buna hotarare.

Pentru inceput este recomandat sa stii ce vei face pe respectivul calculator. Il folosesti pentru grafica, pentru filme, la birou sau pentru toate acestea? Daca stii sa raspunzi la aceasta intrebare este mai simplu sa iti cumperi un laptop potrivit pentru tine.

In cele mai multe cazuri raspunsurile sunt cautate pe internet, pe diverse forumuri si in diverse articole. Vei citi pareri, comentarii de la mai multe persoane si multe dintre postarile si topicurile de pe aceste forumuri se contrazic. In special dezbaterea este intre performantele procesoarelor AMD si Intel si asupra video cardurilor. Sunt mai multe contradictii in termen si daca nu te pricepi aproape deloc in final ajungi sa nu mai pricepi absolut nimic. Este foarte important sa investesti intr-un laptop sau intr-un calculator unde sa poti utiliza la maxim performantele. Daca vrei sa utilizezi noul calculator pentru documente in Office si pentru simpla navigare pe internet atunci nu ai nevoie de ceva foarte puternic. In aceste situatii uneori ai mai mare nevoie de portabilitate si implicit de un laptop dar aceasta este o alta discutie. Desi stii ca in principiu nu iti suprasoliciti laptopul sau calculatorul foarte mult si te simti tentat sa iei unul foarte simplu si foarte mic este bine sa fii prevazator si sa ai totusi o configuratie decenta pentru momentele in care vrei sa faci si altceva.

Este important sa iti stabilesti si un buget initial. Stabileste-ti o valoare a investitiei pe care o vei face. Ti se poate recomanda un laptop care se va incadra perfect in acest buget. Este important sa alegi modelul pentru care raportul dintre pret si performanta este unul optim.

In ceea ce priveste performantele suntem siguri ca stiti ca brandurile nu fac componente interne ci doar determina specificatiile pe care le-ar avea produsele si designul acestora. Iti recomandam ca atunci cand te duci la un magazin de computere si laptopuri specializat sa cauti angajati cu experienta in domeniu, care se afla acolo pentru a iti da cele mai utile sfaturi si pentru a te ajuta sa iti alegi modelul potrivit.

Angajatii nu te obliga sa cumperi ci doar iti prezinta solutii bune pentru tine. Este bine sa iti cumperi din magazine specialitate pentru ca ai foarte multe beneficii cum ar fi suportul tehnic specializat, orientarea catre nevoile tale, consultanta, service si upgrade de la magazin, discounturi daca esti client fidel, promotii si foarte multe produse.

Calculatoarele si laptopurile sunt produsele pe care le vei utiliza o perioada destul de lunga de timp si iti recomandam sa incerci sa beneficiezi de suportul tehnic in urma cumpararii.

De asemenea ai grija la garantie. Aceasta este un element important!

0 Shares
You May Also Like