De ce sunt atat de valoroase diamantele?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta in cazul in care detineti un inel cu diamant sau alte bijuterii cu diamante, si le vindeti unei case de amanet online, obtineti foarte multi bani in schimbul acestora. Diamantele dupa cum bine stim cu totii, sunt foarte valoroase, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

De ce diamantele sunt atat de scumpe? De ce sunt considerate atat de valoroase? Iata de ce:

1. Diamantele sunt scumpe pentru ca sunt atat de rare.

Diamantele nu sunt deosebit de rare. De fapt, in comparatie cu alte pietre pretioase, acestea sunt cele mai frecvente pietre pretioase gasite.In general, costul pe carat (sau greutatea unei pietre pretioase) se bazeaza pe raritatea unei pietre; cu cat piatra este mai rara, cu atat este mai scumpa.

Prin urmare, rubinele, smaraldele si safirurile sunt mult mai rare si, la randul lor, mult mai scumpe decat diamantele, insa la casele de amanet, vi se vor oferi multi bani si daca veti amaneta sau veti vinde inele sau alte bijuterii care sunt prevazute cu diamante.

2. Cu cat diamantul este mai mare, cu atat costa mai mult.

Desi acest lucru nu este complet gresit, nici nu este in totalitate corect. Marimea sau greutatea caratului unui diamant este un singur factor in calcularea valorii diamantului.

Cei 4″C” carat, claritate, culoare si cut (taiere) stabilesc pretul unui diamant. Nici o caracteristica nu o intrece pe alta; toate contribuie si influenteaza valoarea finala de vanzare cu amanuntul.

De exemplu, puteti avea un diamant nemaipomenit de 10 karate, dar, daca claritatea este scazuta, nu garanteaza ca piatra imensa va valora mai mult decat un diamant de dimensiuni mai mici, cu o claritate perfecta.

De acest lucru va veti convinge cand veti ajunge cu diamantul la o casa de amanet, pentru a-l vinde sau pentru a-l amaneta. Daca insa, si claritatea va fi una pe masura, si taierea va fi ireprosabila, pretul diamantului va fi mult mai mare.

3. Oferta mondiala de diamante se epuizeaza, motiv pentru care pretul diamantelor este in crestere.

Este adevarat ca diamantele colorate fanteziste (cum ar fi diamantele galbene sau roz) sunt pe piata inca. Unii experti estimeaza ca diamantele colorate vor fi epuizate intr-un deceniu.

Cu toate acestea, oferta de diamante albe nu este intr-adevar in pericol. Istoric, diamantele erau foarte greu de gasit. Dar tot mai multe mine s-au deschis pentru a dezvalui o oferta globala mai mare de diamante.

In plus, diamantele artificiale cresc in popularitate. Nu se disting de diamantele obtinute in mod traditional. Aceste diamante fabricate in laborator sunt mai putin costisitoare si sunt considerate o alternativa ecologica la minerit.

Deci, ce face diamantele atat de valoroase? Este simplu: cererea pietei.

Timp de secole, diamantele au fost un semn al puterii, bogatiei si statutului. Piatra a fost o descoperire rara si, prin urmare, a meritat mai mult. Cu toate acestea, in anii 1800, o adevarata mina de diamante a fost dezgropata in Kimberly, Africa de Sud. Aceasta noua mina a avut potentialul de a inunda piata cu diamante si de a reduce costurile pentru piatra pretioasa.

Pentru a impiedica prea multe diamante sa intre pe piata, De Beers a intervenit rapid, a cumparat mina si a mentinut un control strict asupra ofertei globale de diamante.

De Beers a lansat diamantele suficiente pentru a raspunde cererii anuale. Acest lucru a dat iluzia ca diamantele erau extrem de rare. La randul sau, oferta aparent limitata a umflat costurile acestor pietre pretioase.

De atunci si pana in prezent, anual au aparut pe piata tot felul de bijuterii cu diamante, foarte scumpe, cum ar fi inelele de logodna, dar si cerceii sau alte bijuterii care pot fi gasite acum si la casele de amanet online.

0 Shares
You May Also Like