Ghidul unui parinte pentru jocurile cu realitate virtuala

0 Shares
0
0
0

Ghidul unui parinte pentru jocurile cu realitate virtualaParintii isi doresc sa le ofere copiilor tot ceea ce este mai bun pentru ei. Atunci cand isi doresc sa le organizeze o petrecere cu ocazia zilei de nastere sau din diferite alte motive, ii pot intreba pe cei mici care sunt cele mai interesante teme de petreceri pentru copii, iar cei mici pot avea diferite preferinte.

Aceasta este cea mai indicata solutie, pentru ca parintii sa fie siguri ca micutii lor sunt fascinati de petrecere. Degeaba angajeaza animatori pentru petreceri copii, daca cei mici nu mai sunt incantati de astfel de petreceri.

Mai nou, cei mici sunt foarte incantati de realitatea virtuala, iar parintii ii pot duce in cele mai interesante locatii petreceri copii, sau pot aduce realitatea virtuala (VR) acasa, si pot invita cativa prieteni de-ai copiilor, pentru a le pregati acestora o petrecere de pomina.

Unii parinti insa, nu cunosc foarte multe detalii despre realitatea virtuala, motiv pentru care vom aborda acest subiect in cele ce urmeaza, asa ca cititi pana la final, pentru a descoperi mai multe informatii despre VR.

Realitatea virtuala sau VR, este o tehnologie despre care ati auzit si este in popularitate. Pentru a experimenta realitatea virtuala, purtati o casca care recreeaza un mediu virtual in care puteti privi in jurul valorii de 360 ??de grade, puteti auzi sunete si va puteti misca mainile si picioarele pentru a interactiona cu lumea din jurul vostru.

Realitatea virtuala are o multime de utilizari. Una dintre cele mai cunoscute este in jocurile video, unde ofera jucatorilor o experienta incredibil de imersiva. Jocurile cu realitate virtuala variaza de la simulatoare de lupta spatiala care va permit pilotarea navelor spatiale de pe galaxie pana la platforme clasice care va permit sa sariti intr-o lume pe care o puteti explora fizic.

Este de asemenea, geniala pentru divertisment realitatea virtuala. BT Sport a transmis finala UEFA Champions League in VR si exista aplicatii care va permit sa vizionati concerte, emisiuni TV si chiar filme in realitate virtuala. VR este de asemenea, o platforma fantastica pentru educatie, permitand adultilor si copiilor sa se simta cufundati in subiectele pe care le exploreaza, indiferent daca este vorba despre fundul oceanului sau ca trebuie sa ajunga in interiorul unui oras roman.

Realitatea virtuala are potentialul de a fi utilizat ca instrument pentru a ajuta profesorii, terapeutii, neuropsihologii si altii sa faca interventii fiabile care pot ajuta evaluarile si sa sporeasca invatarea copiilor, inclusiv celor cu dizabilitati.

De exemplu, realitatea virtuala poate fi in masura sa ajute copiii sa invete sa isi controleze anxietatea ca raspuns la anumiti stimuli aversivi. Cu toate acestea, in timp ce realitatea virtuala ofera unele avantaje pretinse, domeniul se confrunta cu mai multe provocari: Unul este nevoia de a stabili proprietatile psihometrice ale evaluarilor si interventiilor realitatii virtuale.

Mai mult, este necesara o declaratie de consens si orientari pentru utilizarea ideala a mediilor virtuale cu copii si adolescenti.

Cat de mare va fi tehnologia realitatii virtuale (VR)?

Sprijinul pentru utilizarea realitatii virtuale pare sa progreseze rapid. Facebook a cheltuit doua miliarde de dolari pentru a achizitiona Oculus VR. In plus, Oculus VR s-a asociat cu Samsung pentru a dezvolta dispozitivul Gear VR – o casca VR care foloseste smartphone-ul proprietarului ca computer.

Avand in vedere cuplarea VR cu smartphone-urile, exista o probabilitate din ce in ce mai mare ca aceasta tehnologie sa aduca VR la mai multi copii atat informal (divertisment), cat si formal (setari de educatie).

Realitatea virtuala va fi cuprinde si orice altceva decat jocuri?

In plus fata de utilizarile non-jocuri precum filmele de realitate virtuala, divertismentul muzical si sport, au fost dezvoltate o varietate de platforme pentru evaluarea si interventia clinica. In plus, VR este din ce in ce mai utilizat pentru educatie si formare.

Creierele si corpurile copiilor pot face fata cu adevarat VR?

Se fac multe cercetari pentru a analiza ce impact poate avea VR asupra noastra ca oameni. In plus fata de cercetarea cu privire la problemele potentiale ale bolii de miscare, exista grupuri care exploreaza modalitatile in care VR ar putea afecta modul in care oamenii interactioneaza in societate.

Acum ca ati aflat atat de multe lucruri despre realitatea virtuala, cu siguranta veti dori sa aduceti VR acasa si sa le faceti copiilor dvs. o surpriza placuta. In plus, in zilele libere, ii puteti duce in diferite locatii pentru copii, acolo unde se pot bucura de cele mai noi jocuri VR, si unde pot intra in fascinanta realitate virtuala.

Este indicat sa va invatati copiii cu arealitatea virtuala, si sa ii duceti in locatii unde pot experimenta VR, pentru ca in cele din urma, veti observa ca realitatea virtuala va fi prezenta in casele tuturor. Deci, cu cat va invatati mai repede copiii cu realitatea virtuala, cu atat mai bine. Aceasta le poate oferi multe alte beneficii in afara de jocuri.

0 Shares
You May Also Like