Gruparea mobilierului pentru a facilita ca tranzitul prin camera de zi sa devina fluid

0 Shares
0
0
0

Camerele de zi alungite au multe posibilitati de a crea spatii incredibile, de care puteti profita foarte usor doar facand mici modificari in distributia mobilierului si, de asemenea, ajutandu-va prin detalii in decor.

De fapt, distributia elementelor va poate transforma camera de zi alungita intr-un spatiu cu dimensiuni diferite care scapa de “efectul de tunel” pe care il pot provoca uneori si il poate transforma intr-un spatiu foarte versatil, in functie de mobilierul si compozitia pe care o alegeti. Aici poti gasi canapele, paturi, mobilier dining in stil contemporan si multe altele.

In continuare, va lasam trucuri simple care va vor permite sa profitati de spatiu, sa descoperiti toate alternativele interesante oferite de forma sufrageriei si sa creati un spatiu frumos in care sa iasa in evidenta tot bunul gust.

  1. Creaza doua zone separate

Segmentati spatiul folosind mobilier, de exemplu sau o masa, precum si alte elemente decorative, cum ar fi covoare, zone de iluminat si chiar culori.

In acest sens, puteti profita si de zona din spate a spatelui unei canapele ca delimitator de spatiu in camera de zi, pentru care o idee excelenta va fi sa o completati cu o masa joasa care poate profita de acea zona pentru a pune plante si carti.

  1. Alege o canapea “L”

Intr-adevar, acest tip de canapele sunt o optiune excelenta pentru camerele de zi alungite, deoarece acestea delimiteaza in mod natural spatiul si ajuta la crearea unui mediu foarte confortabil, sa se odihneasca, sa citeasca sau sa doarma un pui de somn bogat.

Il puteti combina cu scaune, fotolii, pouf-uri si mese joase, ceea ce va va ajuta sa creati un spatiu care sa transmita soliditate, precum si spatiu. In plus, aceste accesorii functioneaza foarte bine cu diferite tipuri de canapele.

  1. Creati un HALLway pentru a da amplitudine

Spatii largi – Coridor lateral

Creati un coridor urmand una dintre axele lungimii formei camerei de zi, sprijinind mobilierul mai mare de pe peretele opus, pe care il veti lua ca axa pentru a distribui mobilierul. In acest fel, veti lasa spatiu liber pentru a calatori si va da un sentiment de slabiciune suplimentara.

Spatii mai mici – traseu in forma de S

Delimiteaza un coridor intr-un mod ondulator si aveti o viziune in unghiuri diferite, ceea ce va oferi un efect de amplitudine daca spatiul este mic si va va oferi posibilitatea de a crea diferite micro-medii.

In orice caz, optiunile nu sunt exclusive, deoarece posibilitatile fiecarui spatiu sunt particulare, astfel incat sa le puteti incerca indiferent de metrii patrati pe care ii aveti.

  1. Punct de fuga

Un alt truc foarte interesant pentru a face distributia unui living alungit este sa alegeti un punct central pe unul dintre pereti care marcheaza latimea spatiului si sa-l definiti ca fiind centrul in care doriti sa va directionati atentia. Poate fi un tablou, un semineu sau orice element care pentru interesul sau functia sa merita sa aiba un loc de frunte.

Idei pentru amenajarea corecta a mobilierului

Fiecare scaun ar trebui sa aiba acces usor fie la o masuta laterala, fie la o masuta de cafea. Evitati amenajarile care obliga oamenii sa se miste de pe scaune pentru a se aseza sau pentru a prelua bauturile. Cand vine vorba de inaltimea mesei:

Mesele laterale sau de capat ar trebui sa aiba aproximativ aceeasi inaltime ca si bratele scaunelor din apropiere (daca nu este posibil, mai jos este mai bine).

Pentru masutele de cafea, inaltimea trebuie sa fie la aceeasi inaltime cu scaunele/scaunele de canapea sau mai mica.

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente ale oricarei incaperi si este neglijat prea des. Utilizati intotdeauna o combinatie de iluminat deasupra plafonului, lampi de podea si lampi de masa (si aplice, daca puteti). O lampa de podea arata grozav la capatul unei canapele sau in spatele unui scaun de accent. Lampile de masa arata minunat pe mesele laterale, pe rafturi si chiar pe mantale. Iluminatul trebuie sa fie plasat la diferite niveluri pentru a fi echilibrat corespunzator, asa ca utilizati o varietate de corpuri de iluminat generos in camera dvs.

Lucrurile care sunt atarnate pe perete – fie ca este vorba de lucrari de arta, oglinzi sau obiecte sculpturale – trebuie sa fie plasate strategic si proportional cu mobilierul. Nu agatati o fotografie minuscula peste spatarul canapelei, de exemplu; in schimb, foloseste fie o piesa mare care are aproximativ doua treimi din lungimea canapelei, fie foloseste o grupare de piese. Daca sunteti absolut hotarat sa utilizati o anumita piesa de arta care este prea mica, puneti-o intr-un cadru mai mare, cu o mata mare in jurul ei, astfel incat sa poata rezista atunci cand este pozitionata langa o piesa mare de mobilier.

Cand vine vorba de aranjarea mobilierului si a accesoriilor, cel mai bine este sa planificati din timp daca planul dvs. presupune cumpararea de piese noi. Folositi fie un planificator de etaj online, fie hartie milimetrica de moda veche pentru a schita planul de etaj dorit. Este singura modalitate sigura de a sti daca lucrurile se vor potrivi sau nu asa cum iti doresti.

0 Shares
You May Also Like