Inchirierea de copiatoare, mai rentabila decat achizitia

0 Shares
0
0
0

Afacerile in domeniul multiplicarii de documente au explodat in ultima perioada. Cel putin in preajma campusurilor universitare, acestea sunt extrem de cautate, avand in vedere ca studentii fac intre ei schimb de cursuri si de seminarii, pentru a-si completa cunostintele sau a suplini ceea ce au pierdut in timpul cursurilor.

De asemenea, o pondere importanta in domeniul multiplicarii de documente o reprezinta copierea paginilor din carti, unde studenti si elevi au nevoie de citate si paragrafe intregi pentru a-si completa diversele teme sau proiecte universitare. De asemenea, nu trebuie omis faptul ca birocratia reprezinta inca una dintre caracteristicile administratiei publice de la noi si nu numai.

Desi astazi toata lumea are acces la internet si la posta electronica, in continuare, toate institutiile consuma tone de hartie anual, concretizata in proiecte si documentatii supuse avizarii, de cele mai multe ori in cate doua sau trei copii.

Acelasi lucru se intampla in domeniul judiciar, unde arhivele sunt pline cu metri cubi de dosare, care se pot masura in mii sau milioane de file batute la masina, scrise la calculator si mai apoi multiplicate. Ei bine, pentru toate acestea, in ziua de astazi ai nevoie de un copiator.

Ce este insa un copiator profesional si care este diferenta fata de o imprimanta, spre exemplu? Este necesar sa imi cumpar de unul singur un copiator sau pot apela si la centre de inchirieri copiatoare? Iata doar cateva mari semne de intrebare la care vom incerca sa raspundem in cele ce urmeaza.

In primul rand, un copiator nu este o imprimanta. Aceasta din urma poate printa orice document sub forma de text sau fotografie pe care l-am incarcat de pe un stick de memorie sau un calculator legat de aceasta prin fir sau wireless. Acestea presupun un document salvat pe calculator si exportat ca atare pentru printare.

Spre deosebire, copiatorul nu foloseste documente salvate pe un suport extern. Acesta realizeaza doar copii ale documentelor deja printate, pe care dorim sa le multiplicam prin ceea ce se numeste xerocopiere. Procesul isi trage originile de la celebra companie Xerox, care poate fi numita inventatorul si promotorul fotocopiatoarelor pe care le vedem in ziua de astazi, produse si de alte companii de renume.

Ca principiu de functionare, copiatoarele se bazeaza pe reflexia luminii pe suprafata unui tambur fotoconductiv, contrastul dintre obiectul scanat si restul colii dand nastere la fotocopiile pe care le obtinem in momentul de fata.

Principiul este unul destul de simplu, insa echipamentele care fac acest lucru nu sunt tocmai accesibile. Inalte si voluminoase, dar si cu niste preturi destul de piperate, aceste echipamente pot fi obtinute astazi si de la centrele de inchirieri copiatoare, in niste conditii mai mult decat avantajoase pentru tine si afacerea ta.

0 Shares
You May Also Like