Motocoasa pe benzina sau electrica: cum sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Motocoasa pe benzina sau electrica: cum sa alegi?Motocoasa este deseori un instrument esential, o completare a cositoarei, pentru persoanele care au un teren destul de mare in mediul rural, cu zone aspre greu accesibile si cu vegetatie care poate deveni densa.

Diferitele tipuri de motocoase

Cand te afli in fata alegerii unei motocoase, s-ar putea sa fii putin confuz daca nu ai studiat in prealabil problema. Intr-adevar, modelul ales va depinde de diferite aspecte, cum ar fi zona care urmeaza sa fie curatata, densitatea vegetatiei care trebuie tratata sau puterea persoanei care o va folosi. In toate cazurile, va fi fie electrica, fie termica.

Ceea ce se va schimba va fi manevrarea acesteia: portabila, pe spate, cu roti ca masina de tuns sau remorcata.

Diferitele unelte de taiere

Cele mai multe motocoase, in special motocoase portabile, au capete interschimbabile care permit adaptarea instrumentului de taiere in functie de plantele care trebuie taiate.

  • cap de linie din nailon: pentru iarba normala sau pentru iarba mai inalta si densa.
  • cap de cutit: pentru iarba, maracini tineri si iarba inalta.
  • capul lamei (de la 4 la 80 de dinti) numai la modelele termice: pentru locuri pustii, maracini si iarba care este din ce in ce mai densa si mai puternica.

Motocoasa cu motor termic sau electric?

Majoritatea oamenilor folosesc o motocoasa portabila, deoarece este suficienta pentru intretinerea corecta a majoritatii gradinilor. Deoarece alegerea trebuie facuta intre motorul electric si cel termic, unul dintre criteriile care trebuie luate in considerare se refera la intretinere.

In plus fata de curatarea sculelor de taiat, dupa lucrarile de curatare ale ierbii, care sunt comune tuturor masinilor, modelele electrice nu vor necesita nicio intretinere suplimentara in afara de verificarea starii cablului electric sau incarcarea bateriilor.

Acorda atentie duratei de viata a bateriei, care trebuie sa fie suficient de mare. In caz contrar, pentru cei cu fir, retine ca actiunea ta va ramane limitata.

Un model termic, cum este motocoasa pe benzina Micul Fermier, necesita o schimbare anuala a uleiului si schimbarea bujiei, fara a uita sa verifici in mod regulat nivelul uleiului si sa cureti filtrul de aer.

De asemenea, va trebui sa ai combustibil fara de care sa nu ramai. Fara combustibil te va lasa acolo! Insa motorul termic ramane mai puternic decat un motor electric, in toate cazurile. Astazi, motoarele termice sunt mai putin poluante si mai putin zgomotoase decat inainte si pornesc mai usor, de multe ori doar cu un buton si nu mai se infunda.

Pretul motocoaselor nu este neaparat un criteriu de alegere, deoarece modelele termice incep de la aproximativ acelasi pret ca modelele electrice pe baterie.

Accesorii practice

Taiatul ierbii nu este lipsit de riscuri, este recomandabil sa te protejezi, astfel incat primele accesorii care trebuie achizitionate sunt manusi, ochelari de protectie sau o casca cu vizor, cizme sau pantofi de mers robusti, chiar si dopuri pentru urechi impotriva zgomotului.

Pentru a-ti  proteja spatele, utilizeaza mai degraba un ham decat o curea simpla.

Modelele care permit ghidonul dublu sunt recomandate in special celor care vor folosi masina in zone usor abrupte sau deluroase.

 

 

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like