Nokia va prelua Alcatel-Lucent

0 Shares
0
0
0

nokia-va-prelua-alcatel-lucentO alta zi, un alt take-over. Anuntul recent al Nokia, in ceea ce priveste preluarea companiei Alcatel-Lucent, vechiul sau rival de pe piata, urmareste un sir de alte deal-uri, inclusiv preluarea BG de catre Shell. Cauti service reparatii Nokia? ? Intra pe Service-Gsm.ro!

S-a speculat de foarte mult timp ca Nokia se pregateste sa cumpere anumite parti din Alcatel-Lucent, dar acum se pare ca cei de la Nokia vor tot.

Daca Nokia reuseste sa-si preia rivalul, aceasta fuziune ar putea crea o companie solida ce ar putea rivaliza Ericsson – producatorul suedez si ar putea trece inaintea Huawei, o companie chineza care se dezvolta in momentul de fata foarte rapid.

Alcatel-Lucent are probleme inca din 2006, moment in care Alcatel a fuzionat cu Lucent Technologies, un succesor american al AT&T. Situatia financiara a companiei era atat de proasta in 2012 incat au vandut peste 29.000 de patente proprii, pentru obtinerea unui credit de 2 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste Nokia, aceasta companie era lider global pe piata telefoanelor mobile, pana la aparitia smartphone-urilor. Astazi, se concentreaza mai mult pe constructia de retele pentru telefonie mobila si internet.

Vanzarea operatiunilor in 2014 catre Microsoft, a adus companiei aproximativ 7.3 miliarde de dolari.
Alcatel-Lucent poate intari pozitia Nokia pe piata din America, acolo unde Alcatel are contracte cu 2 dintre cei mai mari operatori telecom, Verizon si AT&T si este proprietara Bell Laboratories, un centru mondial telecom de dezvoltare si cercetare.

Impreuna, aceste 2 companii ar putea concura micii producatori din China, care si-au luat un avant important pe piata. Un alt asset foarte important, este business-ul de internet-routing, care ar putea creste foarte mult, aducand profituri importante companiei nou create.

Take-over-ul (preluarea) nu este insa in momentul de fata un deal finalizat, asa cum Nokia a tinut deja sa precizeze. Este nevoie de acceptul guvernului francez si a altor cativa pasi prin care trebuie sa se treaca, pentru a se finaliza aceasta intelegere.

Emmanuel Macron, ministrul finantelor din Franta, a acceptat acest deal, desi a tinut sa atentioneze Nokia, ca guvernul va monitoriza foarte atent cum vor decurge toate aceste procese, nedorindu-se din partea Nokia disponibilizari masive la fabricile Alcatel, dupa eventuala preluare.

In Franta, unde nivelul somajului este in crestere, aceste eventuale disponibilizari masive, ar face aceasta intelegere una nepopulara printre cetateni. Guvernul francez asa cum se stie, este unul protectionist, mai ales in ultimul timp.

De curand, cei din guvern au insistat ca Orange (cel mai mare operator telecom din Franta), sa ia in considerare achizitia Dailymotion de catre un operator francez, mai degraba decat unul chinez. DailyMotion este platforma Orange de video-streaming.

Nokia totusi, se pare ca este favorizata pentru perfectarea acestui deal, daca va respecta conditiile impuse de guvern si isi va tine promisiunea de a nu disponibiliza masiv angajatii Alcatel.

Trebuie sa privim cu ochi buni acest takeover, poate vom avea parte de o companie solida pe piata, care va veni cu produse noi, interesante pentru clienti si mai ales pentru fanii Nokia si Alcatel.

0 Shares
You May Also Like