Ofera preparate traditionale familiei tale in ziua de Pasti

0 Shares
0
0
0

Ofer? preparate tradi?ionale familiei tale în ziua de Pa?tiPâine si pasca de Paste, carnea de miel sau ied sunt printre acele feluri de mâncare care ofera cu adevarat un deliciu culinar, mai mult chiar decât ouale de Paste, în aceasta zi sfânta de sarbatoare.

La majoritatea meselor de Pasti exista tendinta de a lua brunch-uri fine si de a savura în general mâncarea buna. În acelasi timp, cu greu te poti gândi la faptul ca exista nu traditii crestine în spatele ei: învierea lui Hristos este sarbatorita în Duminica Pastelui. Din aceasta, s-au dezvoltat traditii culinare care sunt acum populare cu mult dincolo de cercurile religioase si ale caror feluri de mâncare au devenit de mult timp clasice.

Vinerea Mare este initial o zi de post, motiv pentru care în multe locuri oamenii s-au abtinut sa consume produse din carne, în schimb, servesc peste. În mod traditional, pregatirile pentru Pasti încep în Sâmbata Mare, pentru a fi cât mai proaspete la masa festiva. Aceste pregatiri includ coacerea acelei pâine speciale ce poarta numele de pasca.

Clasicele mâncarurilor din carne de Paste includ carnea frageda de oaie si mielul . Si ca finisaj dulce, se servesc diverse prajituri preparate de gospodine, dar si nelipsita pasca cu brânza si stafide. Totusi, în multe case aceasta se lasa pe mâna expertilor de la Boromir, care o ofera spre vânzare în aceasta perioada speciala din an.

Pâinea si pasca de Pasti

Pasca este nelipsita de la aceasta sarbatoare si poate fi asemanata cu un desert. Aceasta contine, de exemplu, stafide, fructe confiate, zahar sau miere si bineînteles, brânza. Multe dintre aceste specialitati au mai mult caracterul unui tort decât al unei pâini.

Pasca este pregatita dintr-un aluat de drojdie cu fructe confiate, care este împletita si coapta într-o forma specifica sarbatorii, având uneori semnul crucii pe ea. Aceasta este luata de credinciosi la biserica la slujba de Înviere pentru a fi binecuvântata.

Miel si oaie

Carnea de ied si miel care vine pe piata la Paste provine de obicei de la animale tinere care erau hranite exclusiv cu lapte si fân. Aceasta carne este mai frageda si mai speciala în gust decât cea a animalelor care au petrecut vara pe pasuni.

Aceasta carne tânara îsi desfasoara cel mai bine gustul atunci când este gatita pe os. Dar mielul si iedul ofera, de asemenea, posibilitatea de a crea un meniu tipic de Paste atunci când sunt preparate fara oase. O versiune originala cu o nota mediteraneana este, de exemplu, un  picior de miel gatit împreuna cu legume verzi, prezente din belsug în aceasta perioada a anului.

Daca în cazul fripturii de miel sau ied nu ai la dispozitie un loc de unde sa o cumperi gata facuta, poate doar la mama ta acasa, caci doar tu îti cunosti gusturile culinare si esti cel mai în masura sa gatesti pe gustul întregii familii, atunci când este vorba despre pasca, lucrurile stau diferit.

Iar Boromir Market are grija sa îti aduca acest preparat traditional, realizat din ingrediente naturale, pe masa de Pasti, an dupa an.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like