Postul negru si beneficiile sale asupra corpului si mintii

0 Shares
0
0
0

Cel mai greu post, dar si cel care reuseste sa atinga cel mai inalt prag de purificare trupeasca si sufleteasca, este postul negru, iar pe site-ul doarnatural.ro oricine poate afla cum va ajunge sa aiba o viata implinita si sanatoasa.

postul-negru-si-beneficiile-sale-asupra-corpului-si-mintii

De ce sa incerci postul negru?

Postul negru inseamna sa te abtii de la a consuma orice tip de alimente sau bauturi, in afara apei. Aceasta este o practica foarte des intalnita in randul oamenilor, caci aceasta poate preveni sau vindeca anumite afectiuni mai grave precum diabetul zaharat, hipertensiunea sau chiar cancerul.

Foarte multe studii au fost efectuate de-a lungul timpului, foarte multe anchete, iar anumiti scriitori au prezentat in pagini intregi beneficiile acestui post extrem de dificil de tinut .

In anul 1995, in sanatoriul din campia siberiana, foarte multi oameni cu diverse afectiuni grave, precum astm, diabet sau alergii au ales sa tina acest post pentru o perioada de la 12 la 21 de zile, acesti pacienti aflandu-se sub continua supraveghere medicala. Tot acest tratament, care consta de fapt doar pe consumul de apa pentru o anumita perioada de timp, are in spate zeci de ani de studii stiintifice. Aceste studii au inceput in era sovietica si au continuat in Germania si America .

Astfel, expertii au demonstrat ca acest post este cu adevarat benefic, iar rezultatele din laborator au fost cu adevarat exceptionale, astfel incat au oferit sperante tuturor celor cu diverse afectiuni grave.

De asemenea, exista foarte multi pacienti cu cancer care opteaza pentru acest post negru, cerand insa acordul medicilor oncologi. Se crede ca in acest fel tumorile cancerigene sunt infometate, astfel ca nu mai au cum sa se dezvolte.

Au fost efectuate aproximativ 220 de teste pe oameni si animale, insa rezultatele variaza in functie de situatie, ceea ce nu poate oferi incredere totala si dovezi clare despre beneficii.

Alimentatia gresita si efectele ei asupra organismului

Cu ajutorul postului negru, chiar daca se tine doar pentru o perioada de o zi, corpul incepe un proces de purificare, iar muschii si articulatiile reusesc sa se pastreze cat mai sanatoase.

Majoritatea suferintelor si a bolilor organismului uman sunt urmarile unei alimentatii gresite, atata a faptului ca aceasta nu este naturala, cat si datorita faptului ca de multe ori ajungem sa ne supraalimentam, fara a fi nevoie sa mancam sau fara a simti foame.

Cu fiecare zi pe care o petrecem postind, reusim sa eliminam din corpul nostru toxine si reziduuri pe care le acumulam zi de zi. Astfel ca, fiecare ora conteaza extrem de mult, ajutandu-ne sa incepem o purificare a corpului si mintii.

Dupa fiecare zi de post negru pe care o tii te vei simti revigorat, mult mai puternic, vei avea mult mai multa incredere in tine si nu vei mai simti oboseala fizica si psihica.

Alimentatia corecta dupa o zi de post

Dupa perioada de post, trebuie avuta grija in privinta alimentatiei, de aceea, atunci cand postul este tinut mai multe zile, trebuie inceputa realimentarea cu o zeama simpla de legume, ca mai apoi sa se inceapa incet cu supe creme de legume de consistenta diferita.

Daca se tine postul o singura zi, se recomanda ca prima masa sa fie o salata de legume crude, care sa contina morcovi cruzi si varza tocata. Dressing-ul este recomandat sa fie doar din suc de lamaie sau portocala.

In nici un caz nu se recomanda consumul produselor de origine animala dupa zilele de post.

0 Shares
You May Also Like