Cum te ajuta un masaj terapeutic?

0 Shares
0
0
0

Cum te ajuta un masaj terapeutic?Masajul terapeutic cauta sa obtina un beneficiu terapeutic. In timp ce masajul terapeutic este adesea relaxant, scopul final al sesiunii sau al seriei de sesiuni nu este relaxarea. Obiectivele terapeutice pot varia considerabil intre terapeuti si masaj.

In unele cazuri, masajul este recomandat de catre un profesionist in sanatate si poate fi efectuat ca parte a unui plan de tratament mai mare. De exemplu, cineva care frecventeaza fizioterapia pentru o vatamare poate avea un masaj terapeutic regulat pentru a dezlipi muschii, a imbunatati tonusul muscular si a creste flexibilitatea acestora.

De asemenea, masajul terapeutic poate fi utilizat de catre un expert in masaj terapeutic Bucuresti pentru a suplimenta ingrijirea ranilor, ingrijirea cancerului si o varietate de alte tratamente.

Oamenii pot folosi masajul terapeutic efectuat de specialistii de la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti ca tratament autonom. Unele persoane cum ar fi sportivii, muncitorii sau chiar si cei stresati si cei care lucreaza birouri, primesc regulat masaj terapeutic pentru a se mentine in conditii fizice bune. Persoanele de toate varstele pot beneficia de masaj terapeutic atunci cand este efectuat de un terapeut de masaj remediu competent si complet calificat.

Masajul este de asemenea potrivit pentru persoanele cu dizabilitati, care se asteapta la mame si persoanele aflate in tratament pentru afectiuni medicale, desi poate fi necesar sa fie luate anumite precautii speciale pentru a proteja sanatatea clientului. Tehnicile de masaj terapeutic de baza sunt derivate dintr-o varietate de stiluri de masaj. Terapeutul tau de masaj iti va adapta tehnicile de masaj in functie de nevoile tale.

Cum te ajuta un masaj terapeutic?

Masajul terapeutic este o combinatie de masaj de relaxare si masaj de remediere pentru a relaxa nu numai intregul corp, dar in acelasi timp, lucrati prin unele probleme musculare sau „pete stranse” pe care le puteti intampina.

Terapia de masaj va poate imbunatati de asemenea circulatia, ceea ce imbunatateste furnizarea de oxigen si nutrienti catre celulele musculare si ajuta la eliminarea deseurilor sau la reducerea umflarea. Aceste efecte circulatorii ale masajului pot avea valoare in tratamentul unor afectiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Terapia de masaj induce un raspuns de relaxare, care va reduce ritmul cardiac, ritmul respirator si tensiunea arteriala; plus va imbunatateste sistemul imunitar; si in general scade efectele fizice ale stresului. Aceste efecte sugereaza ca masajul poate fi util pentru o gama larga de afectiuni.

Ce conditii beneficiaza de un masaj terapeutic?

Terapia prin masaj va ajuta corpul in numeroase moduri. Masajul poate relaxa tesutul muscular, ceea ce poate duce la scaderea compresiunii articulare si a nervilor, cresterea miscarii articulare si musculare. Acest lucru duce in mod obisnuit la o durere mai mica si o functie imbunatatita.

Masajul terapeutic ofera rezultate exceptionale pentru urmatoarele conditii:

  • Stres;
  • Anxietate;
  • Stare generala;
  • Tensiune arteriala crescuta;
  • Artrita;
  • Imunitate scazuta;
  • Rani usoare.

Cand sunt cele mai bune momente pentru un masaj terapeutic?

Cel mai bun moment pentru un masaj terapeutic este atunci cand simti ca te-ai antrenat sau cand pur si simplu nu te simti cel mai bine. Altii opteaza pentru un masaj terapeutic Bucuresti regulat in fiecare luna sau chiar si de doua ori pe luna, pentru a reprezenta o doza mare de terapie de preventie. Exista de-asemenea chiar si unii pacienti extrem de stresati care fac masaje saptamanale doar pentru a face fata vietii de zi cu zi.

Care este durata cel mai bun masaj terapeutic?

Daca nu ati avut niciodata parte de un masaj terapeutic inainte sau a trecut destul de mult timp de la ultimul dvs. masaj, atunci, in mod ideal, tratamentul initial ar trebui sa fie de 60 pana la 90 de minute, astfel incat terapeutul sa poata actiona prin muschii obositi intr-un ritm egal pentru a minimiza orice posibila calmare a doua zi.

Daca sunteti un beneficiar de masaj mai obisnuit, kinetoterapeutul va va ghida in ceea ce priveste directia care functioneaza cel mai bine pentru dvs. si pentru muschii dumneavoastra.

Ce frecventa de masaj functioneaza cel mai bine?

Toata lumea are nevoie diferita in functie de stilul de viata. Ca ghid, masajele terapeutice obisnuite functioneaza cel mai bine atunci cand sunt cuprinse intre 4 si 6 saptamani. Acest lucru se datoreaza faptului ca muschii dvs. trebuie sa se relaxeze si sa se miste prin gama lor completa. Altfel, ei devin „creaturi ale obisnuintei”. Daca tensiunea este cum sunt cel mai adesea, asta le va considera normal. Si, stim cu totii ce duce la muschii stransi, si anume stresul si durerea!

Pentru rezultate optime si mai putin potential de calmare musculara in ziua de dupa masaj, efectuarea unui masaj obisnuit va va impiedica corpul sa nu reactioneze doar la schimbarile pozitive, dar va poate retrai corpul pentru a va ajuta si pentru a va oferi. cu un sanatos mai bun.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante informatii referitoare la masajul terapeutic. In cazul in care inca nu ati avut parte de un asemenea masaj, cu siguranta este cazul sa optati cat mai repede pentru cateva sedinte de masaj terapeutic.

0 Shares
You May Also Like