Probleme ale camerei foto pentru Samsung Galaxy M21 / M31 / M51

0 Shares
0
0
0

Problemele camerei foto pentru Samsung Galaxy M21 / M31 / M51
Persoanele care doresc un smartphone la un pret atractiv de la Samsung, isi pot indrepta atentia spre dispozitive precum Samsung Galaxy M21 / M31 / M51. De precizat este faptul ca acestea nu sunt dispozitive din gama de varf, dar pot indeplini cu succes cerintele simple ale utilizatorilor.

Cele mai multe persoane care detin oricare dintre dispozitivele Samsung Galaxy M21 / M31 / M51, sunt multumite de cum functioneaza dispozitivele lor, mai ales tinand cont de pretul mic al acestora.

Exista si unele exceptii, iar unii utilizatori se confrunta cu probleme legate de camera foto. Daca observati probleme cu camera de pe Samsung GalaxyM21, M31 sau M51, exista cateva solutii pe care le puteti incerca, iar daca acestea nu remediaza problema, atunci cu siguranta trebuie ca telefonul sa ajunga pe mana expertilor in reparatii telefoane, de la un service telefoane.

Solutii pentru rezolvarea problemelor aparatului foto pe Samsung Galaxy M21, M31 si M51

 1. Inchideti si redeschideti aplicatia camerei

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti atunci cand observati ca camera nu functioneaza este sa inchideti si sa redeschideti aplicatia camerei. Ar putea fi o defectiune temporara a aplicatiei care cauzeaza problema. Pur si simplu inchiderea si repornirea aplicatiei poate rezolva cu usurinta problema.

Iata cum puteti inchide aplicatia camerei:

 • Atingeti si pastrati apasat degetul pe tasta Aplicatii recente din coltul din stanga jos.
 • Gasiti aplicatia pentru camera in aplicatiile recente si atingeti pictograma X din coltul din dreapta sus.
 1. Resetati aplicatia camerei

Daca solutia de mai sus nu functioneaza, incercati sa resetati setarile aplicatiei camerei si vedeti daca aceasta rezolva problema. Pentru a reseta camera, urmati pasii de mai jos.

 • Deschideti aplicatia Camera, apoi atingeti Setari.
 • Atingeti Resetare setari, apoi atingeti Resetare pentru a reseta camera.
 1. Scoateti sau reajustati capacul ecranului

Uneori, utilizarea husei telefonului care nu se potriveste bine poate cauza probleme cu camera. Incercati sa scoateti sau sa reglati din nou capacul pentru a va asigura ca nu blocheaza obiectivul camerei.

 1. Curatati obiectivul camerei

Verificati daca exista murdarie sau pete pe obiectivul camerei. In cazul in care obiectivul camerei este murdar sau prafuit, este firesc faptul ca acesta va produce fotografii de calitate slaba si neclare. Utilizati o carpa moale, curata, umezita cu solutie de alcool si stergeti praful sau petele de pe obiectiv.

 1. Reglati focalizarea camerei

Uneori, daca nu focalizati corect camera, aceasta poate produce fotografii neclare, mai ales daca utilizati focalizarea manuala pentru a face fotografii. Asigurati-va ca camera dvs. este focalizata corect pe subiect inainte de a face fotografiile. Va recomandam sa activati modul de focalizare automata daca doriti ca, camera sa seteze automat focalizarea.

 1. Reporniti telefonul

Cele mai multe dintre problemele minore ale smartphone-ului, pot fi rezolvate cu usurinta printr-o simpla repornire a dispozitivului, inclusiv probleme legate de camera.

Aceasta actiune reimprospateaza telefonul prin repornirea tuturor aplicatiilor si serviciilor sale, eliminand astfel orice erori cauzate de o defectiune a software-ului. Pentru a reporni telefonul, urmati pasii de mai jos:

 • Apasati si tineti apasat butonul lateral si tasta de reducere a volumului impreuna pana in momentul in care vedeti ca apare meniul de alimentare.
 • In momentul in care apare meniul Power, atingeti butonul „Power Off” sau „Restart”.
 1. Stergeti memoria cache si datele camerei

Problema camerei poate aparea si atunci cand memoria cache si datele sale sunt deteriorate. Acest lucru poate fi usor remediat stergandu-le pentru a elimina orice defecte sau erori existente in sistem. Iata cum puteti sterge memoria cache si datele camerei:

 • Accesati Setari.
 • Apoi atingeti Aplicatii.
 • Apoi navigati la aplicatia Camera si atingeti-o.
 • Acum apasati pe Stocare.
 • Apoi atingeti Stergeti memoria cache din partea dreapta jos.
 • In cele din urma, atingeti Stergeti datele si faceti clic pe OK pentru a confirma.
 1. Resetati-va telefonul

Daca problema este legata de firmware sau problema a inceput dupa o actualizare a software-ului, aceasta poate fi rezolvata efectuand resetarea din fabrica a dispozitivului. Aceasta procedura va restabili dispozitivul la setarile din fabrica si la firmware-ul original.

Cu toate acestea, aceasta actiune va va sterge toate aplicatiile si datele, deci copiati toate fisierele si datele importante inainte de a continua.

Daca doriti sa continuati si sa va resetati telefonul, iata cum puteti face acest lucru:

 • Deschideti Setari din ecranul de pornire.
 • Atingeti Management general.
 • Atingeti Resetare.
 • Apasati pe Resetare date din fabrica.
 • Derulati in jos si atingeti butonul Reset.
 • Atingeti butonul Stergeti toate pentru a continua cu resetarea.

Aceasta este ultima solutie pe care o puteti incerca, inainte de a apela la ajutorul expertilor de la service gsm.

0 Shares
You May Also Like