Regulator de presiune a combustibilului: functii, simptome proaste si costuri de inlocuire

0 Shares
0
0
0

Injectoarele de combustibil alimenteaza camera de combustie a motorului cu cantitatea corespunzatoare de combustibil necesara pentru arderea cu aer. Combustibilul este distribuit injectoarelor prin regulatorul de presiune a combustibilului.

Acest regulator nu numai ca gestioneaza cantitatea de combustibil care este trimisa injectoarelor, dar gestioneaza si presiunea combustibilului. Practic, puteti numi aceasta o componenta de gestionare a combustibilului a motorului si exista in toate vehiculele care au motoare cu ardere interna.

Functii de baza

Conditiile de conducere in care se afla autovehiculul dvs. vor determina cantitatea de stres care este supusa motorului. Aceste conditii determina cantitatea de combustibil care urmeaza sa fie trimisa in camera de ardere.

Pentru a obtine cantitatea corespunzatoare de combustibil trimis, regulatorul de presiune a combustibilului are diafragme mecanice care sunt actionate cu un vid care schimba presiunea combustibilului in cantitatea necesara pentru livrarea combustibilului. Multe vehicule noi au acum regulatoare electronice de presiune a combustibilului, mai degraba decat cele mecanice.

Topul simptomelor rele

Este important ca un vehicul sa aiba un regulator de presiune a combustibilului care functioneaza corect pentru a-l mentine in miscare constant si constant.

Daca regulatorul ar deveni vreodata defectuos sau defectionat intr-un fel, acesta ar intrerupe intregul proces de ardere interna de care depinde motorul pentru a genera energie in miscare pentru vehicul, iar in aceste conditii ar fi necesar sa accesati https://www.apbservice.ro pentru a va programa cu masina in service.

Ar exista o serie de simptome usor de observat, care ar aparea odata ce regulatorul de presiune a combustibilului va merge rau sau va incepe sa nu functioneze.

Defectiuni ale motorului / Accelerare slaba

Cel mai evident simptom al unui regulator de presiune necorespunzator al combustibilului este o eroare a motorului si pierderea puterii de acceleratie. Veti conduce si apoi dintr-o data vehiculul dvs. se va poticni, se va scufunda si / sau va incetini.

Apoi, poate reveni la accelerarea normala pentru o perioada scurta de timp inainte de a pierde din nou puterea de acceleratie. In mod evident, acesta nu este un lucru cu care doriti sa puneti in discutie, deoarece poate fi foarte periculos atunci cand mergeti pe drum.

Bujii acoperite in Soot

Daca banuiti ca aveti un regulator de presiune a combustibilului rau, scoateti bujia si vedeti daca exista o funingine neagra la capatul acesteia. Daca exista, este posibil sa aveti un regulator de presiune rau.

Daca vehiculul dvs. mai are bujii, verificati si capetele celor de funingine. Aceasta funingine este rezultatul arderii de ulei in capul motorului. In acest caz, va trebui sa inlocuiti atat regulatorul de presiune al carburantului, cat si bujiile.

Fum negru

Ar trebui sa vezi doar fum gri sau alb care iese din conducta ta. Daca incepeti sa vedeti fum negru, cauza poate fi atribuita unui regulator de presiune necorespunzator. Desi exista o multime de alte motive pentru care ar putea exista fum negru, este posibil ca vina regulatorului sa observati si oricare dintre celelalte simptome enumerate aici.

Furtunul de vid are benzina

O modalitate sigura de a afla daca aveti un regulator de presiune a combustibilului rau este sa deconectati furtunul de vid de regulatorul de presiune al combustibilului si sa vedeti daca are benzina in interiorul acestuia. Asigurati-va ca faceti acest lucru in timp ce motorul dvs. este oprit. Daca exista benzina in furtunul dvs. de vid, atunci aveti un regulator de presiune rau.

Motorul nu se va intoarce

Daca incercati sa porniti vehiculul si acesta nu va porni deoarece motorul nu se intoarce, atunci ceva nu este in regula cu presiunea dvs. de combustibil. Deoarece regulatorul este ceea ce gestioneaza presiunea combustibilului, atunci regulatorul de presiune al combustibilului este de vina si trebuie inlocuit.

La inceput, este posibil sa puteti porni vehiculul dupa mai multe incercari de a incerca sa rasuciti motorul. Dar daca regulatorul nu va fi inlocuit niciodata, atunci nu veti mai putea sa va porniti motorul niciodata.

Costul de inlocuire

Costul de inlocuire al unui regulator de presiune a combustibilului va varia, in functie de marca si modelul vehiculului dumneavoastra. Pentru vehiculul mediu de pasageri, va puteti astepta sa platiti oriunde intre 100 si 350 $ pentru un nou regulator de presiune a combustibilului.

Costurile fortei de munca vor fi de la 70 $ la 150 $, in timp ce costurile pieselor vor fi de la 30 la 200 $. Daca aveti experienta in munca automata de baza, atunci va puteti salva de la a fi nevoiti sa platiti costurile fortei de munca facand singur munca de inlocuire. In caz contrar, va puteti astepta sa platiti 100 de dolari in plus pentru forta de munca.

De asemenea, nu uitati de impozitele si taxele care vor fi adaugate si la aceste preturi. Suma exacta a impozitelor si taxelor va depinde de legile fiscale de reglementare din locatia dvs.

0 Shares
You May Also Like