SketchUp: avantajele folosirii acestui software Google 2D & 3D

0 Shares
0
0
0
SketchUp este un program de modele 3D pentru o gama foarte larga de aplicatii de desen cum ar fi arhitectura, design interior, inginerie civila si mecanica, film si jocuri video.

Acesta este disponibil in varianta SketchUp Make, care este gratuita si pentru  Google SketchUp pretul nu este unul foarte mare. Acesta din urma poarta numele de SketchUp Pro.

De ce sa alegi SketchUp in locul altor software-uri?

ketchUp este util inca de la inceputul proiectului si pana la ultimele etape de proiectare si pune la dispozitie instrumente de programare, diagramare, proiectare, detaliere si documentare.

>Acesta este cel mai intuitiv si usor de invatat instrument de desenare 3D dintre toate cele aparute pe piata, in special pentru ca este instrumentul perfect pentru vizualizarea conceptelor.

Cand vrei sa proiectezi un anumit model, cum ar fi un design de interior, mobilierul sau chiar ornamentele de fier forjat, trebuie sa desenezi si sa corectezi sau sa repari in mod constant, pe cand SketchUp iti ofera libertatea de a face anumite schimbari cu usurinta si intr-un timp foarte scurt.

SketchUp Make iti ofera instrumente si libertate limitate atunci cand ai un proiect mai complex, de aceea se recomanda sa alegi SketchUp Pro, care este o varianta mult mai avansata.

Cum sa gandesti cu ajutorul desenelor 3D?

SketchUp Pro este conceput in asa fel incat sa ofere libertate completa, pentru a putea desena orice, oricum.

Poti crea cu ajutorul acestui software modele 2D si 3D precise si detaliate, caci iti este permis sa proiectezi, sa specifici si sa planifici oricat de multe detalii iti doresti.

Acest program permite redactarea, ilustrarea vectorilor si prezentarea de diapozitive, astfel incat sa detii tot ceea ce este nevoie pentru a explica si prezenta un anumit proiect.

Utilizand SketchUp Pro ai posibilitatea de a transforma orice model intr-o animatie din care pot fi observate toate detaliile.

Un alt avantaj oferit de SketchUp este faptul ca acesta poate fi prezent de orice device, fie ca este vorba despre laptop, telefon sau tableta. Astfel, utilizand aplicatia SketchUp Mobile Viewer, poti sa iti prezinti ideile sau sa ai intalniri de afaceri oriunde .

In cazul in care iti doresti sa reproiectezi ceva, insa acesta model a fost realizat intr-un alt software, tot ceea ce trebuie sa faci este sa importi documentul in SketchUp.

Cum poti face o prezentare folosind SketchUp?

Caracteristica Layout a software-ului SketchUp poate ajuta la crearea unui document  cu mai multe pagini in stiluri, masuratori, perspective si vizualizari diferite, toate intr-un singur model.

Datorita acestui fapt, este evidentiata acea caracteristica unica a programului, si anume faptul ca intregul document se actualizeaza automat la modificarea modelului original, dar vei putea obtine atat documente tiparite, cat si cele digitale, dintr-un singur Layout.

Astfel, o data ce ti-ai construit modelul si design-ul, este foarte usor sa il prezinti, caci SketchUp poate transforma orice model 3D in imprimari 2D perfecte. Ai posibilitatea de a adauga orice text, masuratori sau notite, astfel incat sa poti face o prezentare profesionala.

SketchUp este un program foarte simplu de utilizat si accesibil si este ideal pentru toti acei dezvoltatori care doresc sa adauge un plus de valoare proiectelor lor.

0 Shares
You May Also Like