Tehnologia LED si directiile de dezvoltare

0 Shares
0
0
0

Aceasta industrie se afla in fata unui vartej inimaginabil de directii tehnice in care se poate misca/dezvolta. O data cu aparitia internetului de lucruri (IoT), laserele cu LED-uri, Li-Fi (fidelitatea luminii), puterea mare, chip-on-board (COB), flip chip, s-a deschis o adevarata Cutie a Pandorei in legatura cu problemele legate de aparitia acestei noi tehnologii.

Cu ce ??trebuie sa lucram, la ce ne putem astepta de la industria Led in urmatorii ani? Pentru spot led aplicat de cea mai buna calitate, intra pe Rr-Led.ro.

Industria de iluminat a fost statica sau cel putin asa a dat impresia in ultimii ani. Aparitia iluminarii in stare solida (SSL) a fost, de fapt, un panaceu pentru lumea iluminarii. Companiile au ajuns la capatul potentialului de iluminare cu descarcare si al marcajelor de performanta pentru fosfor.

LED-ul de iluminare a ajuns pe scena intr-un timp ideal pentru a pompa viata intr-o lume deja plafonata. Dar asta face capitalismul pentru toate produsele cumparate si vandute. Cand creativitatea devine stagnanta si ideile bune se diminueaza, urmeaza intotdeauna un fel de „renastere” spontana, care aduce numai beneficii. Nu trebuie sa ne facem griji cu privire la urmatorul lucru – mai degraba, ce putem face cu o infrastructura imbatranita de iluminare, mostenita de 100 de ani? Acum este momentul sa se schimbe?

Matricea oraselor inteligente si controlul iluminarii evidentiaza nesiguranta stratului de securitate in IoT. Cred ca anul 2017 va fi probabil anul unei revolutii insemnate si va aduce un standard pe care toti il putem accesa. Colin O’Flynn, un specialist de la White Hat, a prezentat un atelier (28 februarie 2017), pe acest subiect.

O alta legenda vorbind la Lightspace California, este Howard Brandston. Intr-una dintre aparitiile sale rare, Howard a discutat despre experientele trecute, in prelegerea sa “Ignorarea regulilor”. Este un punct de vedere aprofundat in sentimentul celor mai actuale discutii, despre inovatiile in iluminare. Asa cum am spus in mai multe randuri: “Nu suntem singuri” pe drumul dezvoltarii.

Multe alte industrii (adica tehnologia informatiei) vad dezvoltarea tehnologiei Led ca una de bun augur, pentru ca le ajuta si pe ele sa creasca. Problema este ca noi (oamenii din acest domeniu) am uitat sa privim lucrurile in detaliu si sa facem analize corecte, pentru a extrage ce este mai bun din aceasta tehnologie.  Cu SSL de exemplu, posibilitatile sunt nesfarsite si aceasta este esenta chestiunii.

Prea multe alegeri aduc confuzie in cadrul companiilor, in generarea unui plan de viitor viabil. Un model de afaceri fluctuant face ca acesta sa para slab sau lipsit de un front unit fata de cei din afara.  Evenimentele de networking din cadrul Strategies in Light si The LED Show, sunt considerate cele mai bune din domeniul iluminarii/iluminatului, aici intalnindu-se cei mai buni specialisti din lume in domeniu sau firme de top care produc astfel de tehnologii.

Directiile de dezvoltare se vor restrange in cele din urma la cateva tehnologii fiabile, performante si nu in ultimul rand, care presupun un pret de productie scazut, astfel incat sa ajunga pe rafturi la un pret decent pentru consumatori.

 

0 Shares
You May Also Like