Tot ceea ce trebuie sa stiti despre indepartarea tatuajului

1 Shares
0
0
1

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre indepartarea tatuajuluiOamenii isi fac tatuaje din diferite motive. Exista de exemplu persoane care sunt foarte credincioase, motiv datorita caruia fie aleg sa isi tatueze pe corp diferiti sfinti, fie rugaciuni, fie isi tatueaza cruci, ingeri, etc.

Exista persoane care isi iubesc atat de mult apropiatii, incat isi tatueaza chipurile lor sau numele lor pe diferite zone ale corpului. Altii sunt patrioti, si se mandresc cu acest lucru, tatuandu-se.

Acestea sunt doar cateva motive datorita carora oamenii isi fac tatuaje, iar saloanele profesionale au atat de multi clienti in fiecare zi. La fel cum exista multe motive pentru care oamenii isi fac tatuaje, exista multe motive pentru care oamenii pot dori sa le inlature.

Desi tatuajele sunt permanente, acest lucru este doar intr-o masura. Pot fi eliminate daca decideti ca nu le mai doriti. Haideti sa aruncam o privire la modalitatile prin care puteti elimina un tatuaj, inclusiv costul, cat va dura si multe altele.

Cei mai buni candidati pentru indepartarea tatuajului

Tatuajele mai vechi, precum si tatuajele amatoare („stick and poke”) sunt mai usor de inlaturat decat cele mai noi.

Unele culori sunt mai usor de indepartat decat altele. Acestea includ:

  • negru;
  • maro;
  • albastru inchis;
  • verde.

Tatuajele mai mari, mai intunecate, mai colorate, consuma mai mult timp si sunt si scumpe decat cele mai mici, mai deschise si mai putin colorate, atat in ceea ce priveste realizarea, cat si in ceea ce priveste indepartarea.

Din cauza riscului de reactii adverse, este de-asemenea, mai dificil sa eliminati tatuajele daca aveti pielea mai inchisa, o afectiune preexistenta a pielii, cum ar fi eczema, o stare de sanatate care afecteaza pielea, cum ar fi herpesul.

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca nu va puteti elimina tatuajul daca vreunul dintre acestea se aplica pentru dvs. Inseamna doar ca este posibil sa aveti nevoie de mai mult timp pentru a gasi cea mai buna optiune de eliminare pentru dvs.

Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala va poate ajuta, de asemenea, daca aveti o problema de sanatate. De exemplu, acestia pot prescrie medicamente antivirale pentru a impiedica o procedura de indepartare a tatuajului sa declanseze un flagel herpes. De asemenea, va pot recomanda un dermatolog pentru mai multe orientari.

Cum functioneaza indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului?

Majoritatea expertilor considera ca indepartarea cu laser este cea mai reusita si mai eficienta metoda de a elimina tatuajele. Astazi, cele mai multe tatuaje sunt indepartate cu un laser cu Q-switch. El trimite energia intr-un singur impuls puternic. Acest impuls de energie incalzeste cerneala din pielea dvs. pentru a o dizolva.

Va trebui sa primiti o serie de tratamente cu laser peste cateva saptamani sau mai mult pentru a va indeparta tatuajul. Adesea, laserele nu indeparteaza complet un tatuaj. In schimb, ele le lumineaza sau le estompeaza, asa ca le face sa fie mult mai putin vizibil.

Cine ar trebui sa beneficieze de indepartarea cu laser?

Tatuajele cu multe culori sunt mai greu de inlaturat. Acestea ar putea necesita un tratament cu diferite lasere si lungimi de unda pentru a fi eficiente.

Cei mai buni candidati pentru indepartarea cu laser traditional sunt cei cu pielea mai deschisa la culoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca tratamentul cu laser poate schimba culoarea pielii mai inchise. Tatuajele mai vechi tind sa se estompeze cel mai mult cu tratamentul cu laser. Tatuajele mai noi sunt mai dificil de eliminat.

Cum este eliminarea cu laser?

Puteti obtine indepartarea tatuajelor laser la o clinica estetica. Un tehnician laser va amortiza pielea tatuata cu un anestezic local. In continuare, vor aplica laserul pe piele. Pielea poate sangera, si se poate umfla dupa fiecare procedura. Acest proces se repeta in mai multe sesiuni pana cand sunteti multumit de masura in care tatuajul dvs. s-a estompat.

Cursul mediu de tratament variaza mult de la persoana la persoana. In general, este nevoie de aproximativ sase pana la opt sedinte pentru a elimina un tatuaj cu tratament cu laser. Pentru cele mai bune rezultate, va trebui sa asteptati intre sase si opt saptamani.

Tehnicianul va va oferi instructiuni specifice de ingrijire ulterioara, insa de obicei se va aplica un unguent antibacterian pe piele, timp de cateva zile dupa fiecare procedura. Unguentul va ajuta la vindecarea pielii dvs. si va reduce riscul de infectie. Schimbati pansamentul plagii de fiecare data cand aplicati unguentul.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, tatuajele pot fi facute din diferite motive, insa ele pot fi indepartate cu laser, in diferite saloane. Persoanele interesate de indepartarea tatuajelor, se pot inscrie la cursuri indepartare tatuaje, pentru ca mai apoi la absolvirea cursului, sa isi caute un job, sau chiar sa isi deschida propriile saloane de indepartare a tatuajelor.

Experti in realizarea tatuajelor cu siguranta exista in fiecare oras, insa in ceea ce priveste indepartarea tatuajelor cu laser, numarul specialistilor este mult mai mic. Din acest motiv, cei care vor urma cursuri indepartare tatuaje, isi vor putea gasi rapid un job, pentru ca din diferite motive, foarte multe persoane care s-au tatuat candva, isi doresc sa isi elimine acum tatuajele.

1 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like