Vizibilitatea la nivel de supply chain

0 Shares
0
0
0
aplicatie SCM - Point Logistix
aplicatie SCM – Point Logistix

Pentru o companie vizibilitatea inseamna sa stie exact unde este fiecare parte a stocului, indiferent de moment. Insa vizibilitatea reprezinta si o informatie practica, ce poate fi de ajutor in procesul de customer support si care poate fi aplicata intr-o multitudine de puncte de-a lungul lantului de distributie si aprovizionare.

Modul in care fiecare companie defineste vizibilitatea tine de obiectivele acesteia. Existenta unor obiective clare si colectarea informatiilor necesare pentru implementare este vitala.

Analiza sistemului existent

Care sunt punctele critice din care provin intreruperi? Ce zone necesita cel mai mult sa fie imbunatatite? Ce solutie va economisi cel mai mult timp si cei mai multi bani? Cum se pot alinia imbunatatirile cu viziunea de ansamblu? Ce resurse vor fi necesare pentru implementarea planului?

Toate acestea sunt intrebari ce pot ajuta un business sa porneasca de la o viziune clara asupra asteptarilor. Urmatorul pas important este comunicarea cu toti factorii de decizie si mentinerea relatiei intr-un mediu deschis, in asa fel incat toata lumea sa fie pe aceeasi lungime de unda.

Investitia in tehnologie

Nu este deloc dificil de gasit in acest moment solutii care sa faca o afacere sa functionze mai eficient. Un sistem WMS bun, precum Crosspoint WMS, punctul central al aplicatiei SCM Supply Chain Management dezvoltata de Point Logistix, poate eficientiza lantul de distributie si aprovizionare, cu integrarea business to business si poate oferi vizibilitatea necesara, atat pentru echipa de management, cat si pentru clienti.

Vorbim practic despre un hub central la nivel de aplicatie SCM, care faciliteaza comunicarea in formate compatibile, in asa fel incat comenzile si informatiile sa fie transmise clar, iar erorile sa fie eliminate pe cat posibil.

Scannerele de coduri de bare si RFID simplifica si eficientizeaza procesul de tracking la nivel de depozit.

Stabilirea unei matrici de evaluare

Orice business trebuie sa isi defineasca in mod clar asteptarile si sa isi stabileasca anumite criterii de conformitate in cadrul lantului de distributie si aprovizionare.

De asemenea, este necesara stabilirea de standarde minime cu notificari, astfel incat sistemul sa permita corectii in timp util.

Gama variata de rapoarte pe care le poate oferi un WMS este extrem de utila pentru gasirea punctelor de intrerupere a fluiditatii si a celor care functioneaza ineficient, care pot costa timp si bani.

O imagine clara despre dorintele clientilor

Colectarea de informatii cu privire la preferintele clientilor este foarte utila pentru orice business, facand posibila abordarea cu produse specifice.

De asemenea, vizibilitatea permite clientilor sa isi urmareasca pachetele in timp real. Logistica inversa poate scurta timpul de raspuns pentru retururile venite din partea clientilor. De aceea, un sistem intuitive, care urmareste preferintele clientilor, poate in primul rand sa reduca numarul de retururi.

Imbunatatiri continue

Odata implementat un sistem WMS, este obligatoriu ca acesta sa ofere feedback, aratand unde exista probleme si inadvertente si permitand schimbari importante. Schimbarile pot fi facute in timp, daca este necesar; ele nu trebuie sa fie operate toate odata.

Un WMS de succes, bine integrat intr-un sistem SCM perfect organizat trebuie sa fie dinamic si capabil sa raspunda schimbarilor de tehnologie si de piata si sa ofere posibilitatea eficientizarii proceselor unei companii.

0 Shares
You May Also Like