Alegerea unui ceas inteligent potrivit

0 Shares
0
0
0

Ceasurile simple de mana au inceput incet dar sigur sa fie inlocuite de ceasurile inteligente (smartwatch-uri), dat fiind faptul ca acestea din urma vin la pachet cu un numar foarte mare de avantaje.

Persoanele care detin de exemplu un smartwatch Samsung, au posibilitatea de a-si citi mesajele primite pe telefon (sms-urile), sau isi pot verifica notificarile de pe Instagram si Facebook, fara a scoate telefonul din buzunar. Acestea vor fi afisate pe ecranul ceasului inteligent.

Un smartwatch poate fi folosit insa in diferite alte scopuri, deci este cat se poate de firesc faptul ca alegerea unuia este o misiune importanta, iar pentru a alege un astfel de gadget, trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante, astfel incat sa faceti alegerea corecta. Veti afla mai multe detalii in continuare.

Alegeti un ceas confortabil

Este important sa alegeti un ceas inteligent pe care sa il simtiti confortabil in fiecare zi. Va place felul in care arata pe incheietura mainii? Ceasul afiseaza ceea ce doriti? Tineti cont de bratara acestuia.

Ceasurile inteligente vin intr-o varietate de stiluri si modele, iar unele sunt compatibile cu curelele standard de 16 mm, 20 mm si 22 mm pe care le puteti schimba pentru a personaliza aspectul dispozitivului dvs. Unele curele au o eliberare rapida, ceea ce face chiar mai usor sa va schimbati stilul ceasului, cu alte curele suplimentare.

Daca preferati un stil clasic care seamana cu un ceas traditional, va recomandam un dispozitiv care are o curea din piele sau otel inoxidabil. Alte ceasuri sunt dotate cu curele flexibile din silicon, care sunt o alegere buna daca intentionati sa le utilizati pentru activitati in aer liber sau legate de fitness.

Unele marci de ceasuri inteligente vand curele suplimentare. Sau, pentru si mai multe optiuni, mai multe marci terte isi vand propriile colectii de curele de ceasuri compatibile cu mai multe modele de ceasuri inteligente.

  1. Tineti cont de tipul ecranului

Ecran tactil

Aceste afisaje sunt bazate pe gesturi si va permit sa va actionati dispozitivul cu o atingere sau o glisare, pentru o navigare si o derulare usoara si intuitiva.

Afisajele OLED si AMOLED

OLED (dioda emitatoare de lumina organica) si AMOLED (dioda emitatoare de lumina organica cu matrice activa) functioneaza fara lumina de fundal, iluminand individual fiecare pixel, producand negru profund si raporturi de contrast ridicate. De obicei, acestea sunt de asemenea, mai subtiri si consuma mai putina energie decat alte tipuri de afisaje smartwatch. Ecranele OLED pot afisa o singura culoare, pot fi multicolore sau color, in timp ce AMOLED este intotdeauna un ecran color.

LCD

Aceste afisaje utilizeaza o lumina de fundal pentru a produce imagini pe ecran. Ecranele LCD (ecran cu cristale lichide) cu design reflectorizant se comporta de obicei bine in lumina soarelui si in alte setari luminoase.

  1. Tineti cont de butoane si cadre

Interactionati cu dispozitivul dvs. utilizand butoane situate pe fata ceasului, care va permit sa faceti lucruri precum sa faceti o fotografie, sa va inregistrati pe retelele sociale si multe altele. Daca preferati o abordare mai traditionala si mai simpla in functionarea dispozitivului, aceasta ar putea fi o optiune buna.

Unele ceasuri inteligente sunt controlate cu un cadru rotativ in jurul afisajului, care va permite sa navigati prin meniuri de aplicatii si sisteme. Unele au de asemenea butoane, precum si o rama, pentru comenzile de acasa back.

  1. Compatibilitatea cu sistemul de operare

In afara celor discutate anterior, este foarte important sa tineti cont de compatibilitatea cu sistemul de operare al telefonului. Nu toate ceasurile inteligente sunt compatibile cu smartphone-ul pe care il aveti. Daca alegeti un smartwatch Samsung de exemplu, acesta este compatibil si cu alte telefoane Android, dar cel mai probabil nu este compatibil cu iPhone (iOS).

0 Shares
You May Also Like