Avantaje si dezavantaje pentru motosape si motocultoare

0 Shares
0
0
0

Avantaje si dezavantaje pentru motosape si motocultoareMajoritatea celor care locuiesc in mediul rural, dar si cei care locuiesc la oras dar la casa, in cazul in care au gradina, aleg sa cultive pentru propriul consum diferite legume sau leguminoase.

Ei bine, daca te afli si tu in aceasta situatie si vrei sa incepi sa te ocupi de agricultura, in mod evident trebuie sa iti alegi un utilaj care sa iti simplifice foarte mult munca. In aceste conditii fie este necesar sa te orientezi spre un motocultor, fie alegi o motosapa.

Pentru ca multe persoane nu stiu ce avantaje are un motocultor si ce avantaje are o motosapa, si pentru ca multe persoane le confunda, vom discuta in continuare despre acestea.

Motosapa

Motosapa este un utilaj de mici dimensiuni, care insa este foarte eficient in munca agricola. De exemplu, daca vrei sa cultivi diferite legume in curte, ai nevoie de o solutie pentru maruntirea solului, iar motosapa te poate ajuta.

Cel mai mare avantaj al acesteia este reprezentat de faptul ca nu are un pret atat de mare in comparatie cu motocultorul (nici motocultorul nu costa o avere). Deci, cand bugetul este limitat, motosapa poate fi alegerea mai buna.

Un alt avantaj al motosapei este acela ca este usor de utilizat chiar si de catre persoanele care nu au experienta in utilizarea acestui utilaj. Deci, nu trebuie sa fi lucrat in agricultura inainte, pentru a va putea descurca atunci cand veti folosi o motosapa.

Motosapa este usor de depozitat si nu ocupa mult spatiu. Nici nu se putea altfel, in conditiile in care este un utilaj care are dimensiuni reduse.

Cu toate acestea, cel mai mare dezavantaj al motosapei este acela ca pentru suprafete mai mari de 1000 de metri patrati nu mai este eficienta. De aceea, pentru curtile si gradinile mai mari de 1000 de metri patrati, nu mai sunt recomandate motosapele ci motocultoarele.

Motocultorul

Motocultorul este un utilaj care se foloseste in muncile agricole (si nu numai). O prima diferenta dintre acesta si motosapa, este ca motocultorul poate fi folosit pentru pregatirea solurilor grele, si poate face fata cerintelor chiar si in cele mai dificile conditii de lucru.

Un alt detaliu care merita mentionat, este acela ca motocultorul marunteste pamantul la o adancime mai mare in comparatie cu motosapa. Aceasta este un alt avantaj important, ca sa nu mai punem la socoteala si faptul ca motocultorul se poate folosi si pentru a face canale pentru seminte.

Motocultorul este un utilaj simplu de utilizat dar si de intretinut, mai ales daca discutam despre cele care fac parte din gama hobby. In momentul in care deja discutam despre utilajele care fac parte din gama semi-profesionala sau cele din gama profesionla, si acestea sunt simplu de intretinut, dar putin mai greu de utilizat, pentru ca au si dimensiuni mai mari. De-asemenea, sunt si mai scumpe decat motosapele.

Cand trebuie sa alegi un motocultor, pentru suprafete mari de teren, de peste 10000 – 12000 de metri patrati de teren, iti poti alege un motocultor care sa faca parte din gama profesionala.

Daca insa ai nevoie de un utilaj pe care sa il folosesti pentru suprafete de teren de aproximativ 8000 de metri patrati sau putin mai mult, un motocultor din gama semi-profesionala este ideal.

Daca insa este nevoie de un utilaj pentru a lucra un teren de de peste 1000 de metri patrati, dar care sa nu depaseasca 4000 – 5000 de metri patrati, cu siguranta si un motocultor din gama hobby este potrivit, mai ales daca dispune de plug de arat, plug de bilonat, prasitoare pentru motocultor, sau alte accesorii necesare in functie de tipul activitatii.

Asadar, acestea sunt informatiile cele mai importante pe care trebuie sa le cunoasteti atat despre motocultoare cat si despre motosape (in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele lor).

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like