Cum se alege un fotoliu pentru living ?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege un fotoliu pentru living ?In momentul in care au nevoie sa isi decoreze locuintele, cu siguranta oamenii se gandesc la elementele pe care le vor alege in fiecare camera. In ceea ce priveste livingul, despre care vom discuta in acest articol, canapeaua este cea mai importanta, dar exista si alte elemente importante care pot completa decorul.

De exemplu, fotoliul este un element foarte important intr-un living, indiferent ca discutam despre fotolii balansoar sau despre alte tipuri de fotolii. Acestea pot veni in completarea canapelelor, iar in continuare puteti afla cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un fotoliu.

Tineti cont de spatiu mai intai de toate

Fara doar si poate, inainte de a cumpara o canapea si un fotoliu sau doua fotolii, trebuie sa tineti cont de sptiul de care dispuneti. Este important sa va asigurati ca faceti unele masuratori in acest sens.

Cu siguranta nu veti dori sa va ajunga canapeaua sau fotoliile acasa, si sa nu incapa pe usa, sau sa nu aveti suficient loc in camera pentru toate acestea. de aceea, este important sa aflati care este suprafata totala a spatiului liber de care dispuneti.

Este de-asemenea foarte important si sa va asigurati ca masurati latimea usei, iar apoi alegeti un fotoliu a carui lungime sa va permita sa il introduceti in incapere.

Asigurati-va exista suficient spatiu intre fotoliu si perete (cel putin 10 – 15 centimetri). Este nevoie de-asemenea sa aveti suficient spatiu si intre fotoliu si masuta din fata acestuia. De-asemenea, trebuie sa va asigurati ca dupa ce asezati fotoliile si canapeaua, mai exista suficient spatiu in incapere pentru a va putea deplasa confortabil.

Tineti cont de stilul in care este amenajata locuinta

Acesta este de-asemenea un alt criteriu de care trebuie neaparat sa tineti cont. cu siguranta nu veti dori o incapere care sa arate amenajata in stilul clasic, dar sa alegeti un fotoliu modern, care sa nu se incadreze nici cum in decor.

De-asemenea, daca aveti un apartament sau o casa cu mobilier modern, nu veti dori sa alegeti un fotoliu care sa se incadreze mai degraba in stilul clasic. Deci, este foarte important sa a veti in vedere aceste lucruri inainte de a cumpara un fotoliu.

Cu brate sau fara brate

Apoi, un alt aspect foarte important la care trebuie sa va ganditi, este daca fotoliul va avea sau nu va avea brate. Exista atat modele de fotolii cu brate, cat si modele de fotolii fara brate, deci trebuie neaparat sa tineti cont si de acest amanunt.

In ceea ce priveste acest aspect, trebuie adus in discutie faptul ca alegerea modelului de fotoliu se face in functie de pozitia adoptata cnd veti sta asezati. In cazul in care aveti nevoie de un fotoliu cu spatarul usor curbat, acesta este util pentru ca va ajuta sa va simtiti confortabil chiar daca nu au are brate.

In cazul in care intentionati sa alegeti un fotoliu cu manere, este necesar sa tineti cont de faptul ca acesta va ocupa mai mult spatiu in incapere. Avantajul insa este acela ca va ofera posibilitatea de a va sprijini mainile.

In ceea ce priveste fotoliile care au brate, trebuie mentionat faptul ca exista mai multe posibilitati, astfel ca puteti alege un fotoliu cu brate din lemn, metal sau chiar din alt material.

Tipul fotoliului

Exista diferite tipuri de fotolii, iar aici trebuie sa tineti cont de preferinte, si de-asemenea de stilul in care este amenajata locuinta. Va puteti indrepta atentia spre un fotoliu traditional sau simplu care nu are functii speciale, daca nu aveti la dispozitie un buget foarte mare. Exista diferite astfel de fotolii la preturi foarte atractive.

Apoi, exista fotolii extensibile spre care va puteti indrepta atentia, si care imbina avantajele sale cu cele ale unei canapele. De mentionat este faptul ca acestea sunt potrivite in spatiile in care este necesar un pat, dar nu incape un pat sau o canapea.

Apoi exista fotoliile din puf care au aparut recent pe piata, si care sunt considerate cea mai buna solutie pentru relaxare. Acestea sunt fotolii usoare, sunt versatile si practice si pot fi mutate cu mare usurinta dintr-o camera in alta. Un astfel de fotoliu poate fi folosit si in living, si in camera copiilor.

Calitatea materialelor

Exista fotolii care sunt confectionate din materiale de calitate superioara, si care reprezinta cea mai buna alegere. De aceea, un fotoliu care are cadrul din lemn masiv reprezinta o alegere potrivita.

In ceea ce priveste umplutura pernelor fotoliului, aceasta poate fi din mai multe materiale. De preferat ar fi sa optati pentru o umplutura artificiala pentru ca veti iesi mai ieftin.

Cat despre tapiterie, aceasta asigura confortul si rezistenta. Exista diferite materiale, insa de preferat ar fi sa optati pentru piele naturala sau piele ecologica.

Asadar, tineti cont de aceste detalii pentru a face cea mai buna alegere.

0 Shares
You May Also Like