Avantajele achizitionarii unui apartament

0 Shares
0
0
0

Avantajele achizitionarii unui apartamentUna dintre cele mai importante decizii pe care o persoana o poate lua in viata, este aceea de a-si cumpara o locuinta. Dat fiind faptul ca o casa este mult mai scumpa decat un apartament, cei mai multi dintre romanii care intentioneaza sa isi cumpere o locuinta, isi indreapta atentia spre un apartament.

In orasele mari ale tarii, este mult mai avantajos pentru oameni sa isi cumpere un apartament decat o casa, iar acest lucru este valabil si in capitala. De ce? Vei descoperi in randurile care urmeaza.

  1. Locatia

Locatia este foarte importanta in momentul achizitionarii unei locuinte. In ultimul timp, foarte multe case s-au construit si se construiesc la periferie, iar pentru cei care trebuie sa foloseasca transportul in comun de exemplu, nu este tocmai placut sa faca zi de zi naveta in cartierele din capitala.

Apartamentele insa sunt construite de obicei in oras, chiar daca exista si apartamente noi la periferie. Cei care isi indreapta atentia de exemplu spre cele mai noi apartamente de vanzare Dorobanti, au avantajul ca sunt in oras, intr-una din cele mai ravnite zone a capitalei, o zona in care au toate cele necesare la doi pasi.

  1. Siguranta

De cele mai multe ori, infractorii aleg sa patrunda prin efractie in case si nu in apartamente, unde este foarte dificil de patruns. In plus, daca se intampla ca hotii sa patrunda in locuinta unui locatar, acesta cand striga dupa ajutor, este auzit de vecini, care vor veni in ajutor.

La casa insa, cum exista distanta destul de mare intre case, pentru ca fiecare casa are curte, este mai greu ca atunci cand proprietarii jefuiti striga dupa ajutor, sa fie auziti de catre vecini.

  1. Comunitate

Cei care locuiesc la casa, de cele mai multe ori nici macar nu isi cunosc vecinii, daramite sa mai lege prietenii cu acestia. Cei care locuiesc insa la bloc, se imprietenesc mult mai repede cu vecinii, dat fiind faptul ca se intalnesc zi de zi pe casa scarii.

In acest fel, se pot lega frumoase prietenii intre cei care locuiesc la bloc, iar acestia isi pot veni in ajutor la nevoie, etc.

  1. Pret

Pretul apartamentelor este un alt detaliu important de luat in considerare. Apartamentele sunt mai ieftine decat casele. Cei care intentioneaza sa isi construiasca o casa si nu detin terenul, vor plati doar pe teren, cel putin cat pe un apartament de lux Dorobanti; ca sa nu mai spunem ca urmeaza proiectul casei, urmeaza constructia, finisajele, mobilarea locuintei.

Deci, din punct de vedere financiar, un apartament este mult mai rentabil decat o casa. Chiar si in ceea ce priveste cheltuielile, o casa este mai scumpa de intretinut decat un apartament, deci apartamentul este mai atractiv.

  1. Mai putina munca

Cei care locuiesc la apartament, nu au ce sa lucreze in apartament. Vor face curat, vor spala rufe, etc. Cei care locuiesc la casa insa, au curte si gradina, si trebuie sa se implice in diferite alte activitati, deci acesta este un alt dezavantaj al traiului la casa.

Tinand cont de toate cele discutate anterior, putem spune ca este mult mai atractiva cumpararea unui apartament, decat a unei case.

0 Shares
You May Also Like