Care sunt alimentele care pateaza dintii copilului?

0 Shares
0
0
0

Care sunt alimentele care pateaza dintii copilului?Alimentele care pateaza dintii in cazul copiilor sunt in general aceleasi ca si in cazul alimentelor care pateaza dintii adultilor.

Alimentatia e numai una din cauzele schimbarilor cromatice ale dintilor si efectul apare in general in cazul in care copilul nu respecta normele de igiena orala si nu se spala in mod corespunzator pe dinti. Sunt si unele alimente care cauzeaza aparitia petelor pe dinti cel mai des dar pot sa fie si alte cauze.

Unele dintre acestea contribuie la aparitia cariilor si la alte afectiuni stomatologice.In cazul copiilor nu se poate apela la benzi de albire a dintilor si de aceea se recomanda sa incercati pe cat posibil sa evitati aparitia petelor pe dinti.

Sunt mai multe substante si tipuri de alimente care pot sa contribuie la aparitia coloratiilor si fiecare dintre ele sunt consumate la varste diferite. Laptele sau sucurile care vor fi date bebelusilor pot sa contribuie la aparitia cariei de biberon.

[adsenseyu1]

In general in momentul in care copilul este lasat sa tina biberonul pe timpul noptii substantele din biberon actioneaza asupra smaltului dentar si il afecteaza. Sucurile si chiar zaharul din lapte poate sa contribuie la ingalbenirea dintisorilor de lapte si inclusiv a celor care abia erup.

Caria de biberon se poate preveni in cazul in care copilul nu este lasat sa doarma cu biberonul si daca i se sterg cu grija gingiile sau dintii erupti in urma fiecarei mese.

Copiii mici nu trebuie sa manance nimic ce contine exces de fluor pentru ca aceasta substanta in cantitati prea mari contribuie la decolorarea danturii si la aparitia petelor inestetice.

Laptele praf concentrat sau cel facut din soia,sucurile, apa de la robinet, cerealele pentru copii si alte alimente specifice varstei pot sa contina exces de fluor si combinate sau administrate in fiecare zi se vor observa si decolorari ale dintilor.

[adsenseyu1]

Urmariti cu atentie eticheta de pe cereale si de pe borcanele cu mancare de bebelus si in cazul in care micutul inghite foarte mult fluor alegeti produse cu mai putin si dati-i apa plata. Intrebati si medicul cat fluor are voie micutul si de unde va fi luat acesta in mod corespunzator fara sa para si riscul de fluoroza dentara.

Unele tipuri de sos de pizza, orez, paste si alte reparate contribuie si ele la colorarea dintilor. Printre cele care implica cel mai mare risc sunt sosul de soia, de curry si de rosii.

Specialistii ne sfatuiesc sa nu abuzam de sosul colorat care pateaza dantura si sa le oferim cat mai des copiilor substante de culori deschise produse din alimente care au de asemenea o nunata deschisa.

Fructele de padure pot sa coloreze dintii deoarece sunt foarte colorate si au si molecule cu pigmenti care se vor lipi de smaltul dintelui. Se considera ca murele, zmeura, sfinele, dar si rodiile, visinele sau ciresele pateaza dintii.

Fructele de padure sunt si ele foarte sanatoase si sunt bogate in antioxidanti si vitamine si eliminarea lor din alimentatie nu reprezinta o solutie prin care sa prevenim petele de pe dinti.

0 Shares
You May Also Like