optimizare Dan Bradu
Share Button

Aerul comprimat este in jurul nostru, de la aerul dintr-un balon pana la pomparea pneurilor pe bicicleta. In acest articol va vom explica ce este aerul comprimat si cum este creat.

Ce este aerul comprimat?

Indiferent daca il cunoasteti sau nu, aerul comprimat este implicat in fiecare aspect al vietii noastre datorita unor distribuitoare pneumatice de aer, incepand de la baloanele de la petrecerea dvs. de nastere, pana la aerul din pneurile masinilor si bicicletelor noastre. Principalul ingredient al aerului comprimat este, asa cum s-ar fi putut ghicit deja, aerul.

Aerul este un amestec de gaze, ceea ce inseamna ca este format din mai multe gaze. In primul rand, acestea sunt azot (78%) si oxigen (21%). Este format din diferite molecule de aer care au fiecare o anumita cantitate de energie cinetica.

Temperatura aerului este direct proportionala cu energia cinetica medie a acestor molecule. Aceasta inseamna ca temperatura aerului va fi ridicata daca energia cinetica medie este mare (iar moleculele de aer se misca mai repede). Temperatura va fi scazuta atunci cand energia cinetica este mica.

Comprimarea aerului face ca moleculele sa se miste mai rapid, ceea ce creste temperatura. Acest fenomen se numeste „caldura de compresie”. Comprimarea aerului este literalmente pentru a-l forta intr-un spatiu mai mic si ca urmare a apropierii moleculelor unul de celalalt.

Energia care se elibereaza atunci cand face acest lucru este egala cu energia necesara pentru a forta aerul in spatiul mai mic. Cu alte cuvinte, stocheaza energia destinata utilizarii viitoare.

De ce folosim aer comprimat?

Unul dintre cele mai importante motive pentru utilizarea compresiunii de aer in loc de electricitate este siguranta. In aplicatiile in care echipamentele sunt supraincarcate, echipamentul electric prezinta un pericol pentru siguranta.

Socuri electrice sau incendii pot aparea daune materiale sau ranirea personalului. Aerul comprimat si instrumentele pneumatice pot fi utilizate in multe conditii, cum ar fi pe podele umede sau in zone cu umiditate ridicata.

In al doilea rand, aerul comprimat este mai flexibil. Este mai usor de utilizat in zone indepartate precum minele si santierele. Instrumentele cu aer ruleaza mai racoros si au avantajul vitezei variabile si al cuplului.

Luati in considerare exercitiile rock sau echipamente similare cu impact. Ar fi aproape imposibil sa se dezvolte o forta echivalenta cu electricitatea, in special in zonele indepartate.

Instrumentele alimentate cu aer comprimat sunt, de asemenea, mai usoare. Pot fi fabricate cu materiale care le fac usoare si mai ergonomice; echilibrand astfel costul aerului cu costul fortei de munca datorita oboselii reduse a lucratorilor atunci cand utilizati aceste instrumente mai usoare.

In cele din urma exista costul. Echivalentul costului aerului comprimat poate fi de pana la 7 pana la 8 ori mai mare decat al energiei electrice. Cu toate acestea, echipamentul conceput pentru a utiliza aerul comprimat este mai mic in cost.

Mai putine piese sunt utilizate datorita simplitatii designului. De asemenea, instrumentele pneumatice sunt de obicei rezistente si dureaza mai mult in medii de productie.

Stiati ca aerul comprimat este privit ca a patra utilitate. Desigur, cu totii folosim probabil primele trei din viata noastra de zi cu zi: apa, electricitate si gaz. Cu toate acestea, datorita utilizarii sale omniprezente, aerul comprimat este considerat a patra utilitate pentru intreprinderile mici si pentru intreprinderile mari.

Sistemele de aer comprimat sunt mai fiabile. Cand trebuie sa lucrati cu un instrument fiabil, atunci un sistem de aer comprimat va fi cea mai buna optiune. Proiectarea limiteaza numarul de piese mobile in masina.

Acest lucru asigura durabilitatea sa si reduce sansele de esec al sistemului. Este mai sigur, deoarece aerul comprimat nu ar soca pe nimeni. Chiar si in locuri unde exista apa, veti putea totusi sa lucrati fara nicio ingrijorare

Instrumentele aeriene sunt foarte usor de controlat. Au un grad ridicat de precizie si eficienta. Utilizarea unui instrument comprimat cu aer va va permite sa efectuati lucrarile intr-o perioada scurta de timp.

Nu va intarzia si vor fi produse mai multe produse pentru a raspunde cererii pietei. Schimbarea intre instrumentul comprimat cu aer poate fi destul de usoara, astfel incat nu se va cheltui timp activitatilor care nu ajuta la finalizarea proiectului.

Aerul comprimat este economic. Afacerile se refera la obtinerea de profit si imbunatatirea calitatii produselor produse. Sistemele comprimate cu aer sunt foarte usor de intretinut si de gestionat. A costat mai putin sa inlocuiti partile instrumentului dvs. aerian. Sunt foarte puternice si pot efectua sarcini care necesita un cuplu mare

Conditii de siguranta si securitate

Tratarea cu alte instrumente poate fi un risc pentru securitate. Cu toate acestea, instrumentele comprimate cu aer s-au dovedit a fi cel mai bun element pe care oricine trebuie sa il detina.

Vegis

Nu atat de multi hoti ar veni pentru asta, deoarece, in cele mai multe cazuri, va trebui sa aiba toate componentele sistemului de aer comparat. Deci, daca nu pot gasi compresorul de aer, este posibil sa nu gaseasca o piata rapida pentru celelalte piese.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation