Ce este eSIM?

0 Shares
0
0
0

Ce este eSIM?Atunci cand cumparati un telefon de la unul din operatorii de telefonie mobila, teoretic il veti obtine la un pret mult mai mic. Practic va prelungiti abonamentul si veti obtine un telefon foarte scump, la un pret mult mai mic undeva pe la 300 de euro maxim.

Operatorii de telefonie mobila se preocupa mereu de accesorii telefoane, de aceea ofera reducerea respectiva, pe care o castiga apoi in timp din contravaloarea unui abonament. In schimb apare o problema, operatorul blocheaza telefonul sa functioneze doar pe reteaua sa. Daca stati sa va ganditi logic, nu e nevoie de blocarea SIM-ului, ci practic e de ajuns sa fii obligat sa platesti timp de 2 ani abonamentul.

Cand depasiti abonamentul si asta se poate intampla de nenumarate ori, operatorul nu vrea sa platesti abonament unui alt operator si incearca tot felul de oferte avantajoase in timp, care sa te mentina in postura de client fidel pentru o si mai lunga perioada de timp. Totusi o veste buna este ca cel putin in unele tari, anumiti operatori renunta de foarte multe ori la aceasta practica si am intalnit deseori situatii si la noi in care telefonul achizitionat nu este codat.

Din cate stim, acum este legal si in Romania si chiar gratuit ca operatorul sa iti deblocheze telefonul la cerere. Pentru a nu mai plimba foarte mult plasticul dintr-un telefon in alt telefon astazi exista o alta solutie care se numeste eSIM. Acest eSIM este practic SIM-ul universal pe care si-l doreste orice utilizator. Este dezvoltat de marii producatori de telefoane mobile, in special Apple si Samsung care sunt in discutii cu marii operatori de telefonie mobila pe plan mondial.

Acest eSIM practic este un cip in interiorul unui telefon mobil, al unei tablete sau a oricarui dispozitiv care are nevoie de o conexiune la Internet. Practic nu mai este nevoie de slot si nu mai trebuie sa il scoti vreodata din telefon. Nici dupa ce acesta se strica sau il vindeti. Si incet incet ne intoarcem la un sistem fara cartela fizica care era folosit de Zapp mobile cu multi ani in urma.

In viitorul apropiat, cand veti dori sa treceti pe alta retea, la un alt abonament mai convenabil si nu va mai trebui sa cereti o cartela noua pentru ca portarea sa se faca intr-o saptamana sau chiar si mai mult. Exista numeroase cazuri de acest gen. Totul se va rezolva cu un simplu telefon la operator in aproximativ 4-5 minute.

Acest lucru nu este doar o teorie, practic Samsung anuntand ca ultimul lor ceas inteligent modelul Gear S2 Classic 3G are un astfel de eSIM si este aprobat pentru a functiona peste tot in lume. Deci cum se spune viitorul suna bine. Aceasta tehnologie eSIM va revolutiona sistemul GSM, chiar daca vorbim acum de pionieratul acesteia.

Toti marii producatori de telefonie mobila care folosesc deja aceasta tehnologie foarte performanta vor cauta sa dezvolte noi aplicatii care sa o sustina din plin. Intotdeauna cand se revolutioneaza ceva, nu numai in domeniul GSM, atentia utilizatorilor este practic captata 100%.

0 Shares
You May Also Like