Ce sunt serverele si la ce ne ajuta ele?

0 Shares
0
0
0

Ce sunt serverele si la ce ne ajuta ele?“Serverul” a devenit un cuvant de buzunar in lumea de afaceri din zilele noastre. Exista atat de multe tipuri diferite de servere de luat in considerare, cat si multe implicatii care vin impreuna cu fiecare.

Odata ce cunoasterea a fost limitata la experti in tehnologie, acum este prudent ca toti proprietarii de afaceri sa aiba o buna intelegere a tehnologiei serverului si a ce inseamna pentru afacerea lor. Pentru cele mai bune servicii va recomandam Gazduire Enterprise.

Totusi, toate informatiile pot deveni putin coplesitoare, asa ca am pus impreuna un ghid pentru a incepe cu serverele. Cititi mai departe pentru a afla tot ce trebuie sa stiti despre aceste tehnologii si cum puteti alege serverul potrivit pentru afacerea dvs.

Ce este un server?

Mai intai sa stabilim:la  ce anume se refera  termenul “server”? Este simplu, un server este un computer (sau un program de calculator) care este componenta principala a unei retele. Administreaza accesul la resursele, fisierele, programele si serviciile utilizate de toate celelalte computere sau dispozitive din acea retea.

Exista multe tipuri de servere, inclusiv servere web, care permit accesul la site-uri web de pe internet; mail, care va permit sa trimiteti si sa primiti e-mailuri; si servere de fisiere, care controleaza accesul la fisierele stocate separat pe un sistem multi-utilizator. Acestea sunt toate tipurile de servere de baza, dar exista si tipuri mai complicate, pe care le vom explica acum.

Servere dedicate

Serverele dedicate intra in joc atunci cand vorbim despre gazduirea web – adica procesul care va permite sa faceti un site accesibil pe internet. Un server dedicat este un singur computer dintr-o retea care este utilizat intr-un singur scop exclusiv.

Intr-un sens de afaceri, un server dedicat poate fi inchiriat si utilizat exclusiv de o afacere pentru a-si satisface nevoile de gazduire web si nu numai ale acestora. Nu va fi impartit cu alti clienti si nu va fi folosit in niciun alt scop.

Servere virtuale private

Un server privat virtual este un alt tip de server dedicat, diferenta cheie fiind in cuvantul “virtual”. In loc sa fie un computer fizic utilizat exclusiv pentru a satisface nevoile unei singure afaceri, un VPS este instalat pe un singur server.

Cu toate acestea, resursele dedicate VPS-urilor fiecarui client sunt egale, iar pentru utilizator, functioneaza practic la fel ca un server dedicat. O optiune mai putin costisitoare, este inca la fel de eficienta, in special pentru intreprinderile mici.

Servere Cloud

Un server cloud este unul creat, gazduit si difuzat printr-o platforma cloud – adica o platforma formata din servere la distanta care sunt gazduite in intregime online. Cand utilizati un server de tip cloud, nu inchiriati sau cumparati niciun fel de server fizic; In schimb, inchiriati un spatiu virtual al serverului si il accesati de la distanta printr-un furnizor de servicii cloud.

Acest lucru poate suna similar cu serverul privat virtual pe care l-am discutat mai sus, si este, dar exista cateva diferente-cheie. In cazul in care un VPS este un singur server fizic impartit in sectiuni mai mici, fiecare actionand ca server propriu virtual, un server de tip cloud utilizeaza mai multe servere si distribuie resurse intre ele.

0 Shares
You May Also Like