Ciocolata vegana: iata ce trebuie sa stii despre ea

0 Shares
0
0
0

Ciocolata vegana: iata ce trebuie sa stii despre eaCa vegan, nu mai poti manca ciocolata delicioasa? Ar fi o adevarata rusine, dar, ca multe alte lucruri, este pur si simplu o prejudecata. Deoarece, desigur, exista acum o gama uimitoare de ciocolata vegana in toate variantele pe piata.

Si nu doar ciocolata neagra, care se face in mod natural fara lapte! Pentru ciocolata vegana se foloseste lapte de orez, lapte de cocos sau alt lapte pe baza de plante in locul laptelui de vaca. Rezultatul poate fi vazut si gustat.

Ce ar trebui sa stii cu siguranta despre ciocolata vegana

Ciocolata neagra este aproape intotdeauna vegana, deoarece de obicei nu foloseste lapte, ci uneori unt clarificat. Deci, mai bine priveste eticheta!

Cu ciocolata se sugereaza adesea ca trebuie sa contina lapte. Dar asta este gresit. In general, in ciocolata nu exista lapte – ci doar in ciocolata cu lapte. Odata ce te-ai obisnuit cu gustul amar pe care il are in mod normal cacao, poti chiar sa gusti mai bine ciocolata pura, adica fara lapte.

Din pacate, ciocolata vegana este in prezent putin mai scumpa decat cea non-vegana. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplica ciocolatei negre.

Ciocolata pentru vegani – ingrediente folosite

Ce ingrediente se gasesc in ciocolata vegana depinde in intregime de ce tip este. Practic, exista o anumita cantitate de cacao in ciocolata, si cu cat este mai mare, cu atat este mai probabil sa nu fie ciocolata cu lapte, ci o varianta de ciocolata neagra.

In plus, se foloseste intotdeauna zahar, uneori inlocuitori ai zaharului, zaharul din floarea de cocos, pentru ciocolata vegana fara zahar, bio si fara gluten, 100 gr, sirop de agave sau siropul de curmale. In loc de lapte de vaca, producatorii folosesc de obicei lapte de origine vegetala.

La urma urmei, selectia este mare si variaza de la lapte de ovaz la lapte de orez si lapte de cocos.

Vrei sa cumperi ciocolata vegana – ce ar trebui luat in considerare?

Cea mai mare selectie de ciocolate vegane o poti gasi in magazinul de produse naturiste, uneori in supermarket. Daca nu gasesti ceea ce cauti sau daca nu ai unul disponibil in zona ta, poti, desigur, sa o comanzi online de pe site-ul Fonte Naturis.

Din pacate, ciocolata este de obicei mai scumpa pentru vegani decat cea facuta cu lapte de vaca. De ce este asa este evident. Pe de o parte, piata pentru aceasta este mult mai mica; pe de alta parte, preturile pentru orez sau lapte de cocos sunt in prezent semnificativ mai mari decat pentru laptele de vaca. Asadar, nu este de mirare ca si ciocolata vegana este mai scumpa.

Daca nu esti sigur daca ciocolata este cu adevarat vegana, cauta sigiliul vegan. Daca pe produs nu se gaseste niciunul, nu inseamna ca nu poate fi in continuare vegana. Doar arunca o privire mai atenta la lista ingredientelor. Nu ar trebui sa contina unt concentrat si lapte.

Cu toate acestea, daca produsul spune „Poate contine urme de ou si lapte”, este foarte probabil ca acesta sa fie vegan. Acest lucru inseamna intr-un limbaj simplu ca nu exista lapte in el, ci ca ciocolata a fost facuta intr-o companie care prelucreaza si lapte. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care sufera de alergii, dar pentru vegani inseamna: pofta buna!

Ciocolata vegana si piata ecologica

Exista multe de spus pentru cumpararea ciocolatei in magazinele naturiste. De ce? Deoarece produsul, daca este organic, este de o calitate mai buna decat produsele comparativ fara sigiliu organic. Cultivarea este de obicei mai ecologica si sunt folositi mai putini aditivi.

Este de inteles ca acest lucru afecteaza pretul. In ciocolata organica vegana, zaharul organic din trestie sau un indulcitor complet diferit este adesea folosit in locul zaharului normal. Untul de cacao este, de asemenea, disponibil in calitate inalta si scazuta.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like