Craciunul este despre traditii reinventate

0 Shares
0
0
0

Magia sarbatorilor este definita de anumite momente, traditii si feluri de mancare pentru fiecare dintre noi. Unii prefera sa le mai schimbe, altii le urmeaza an de an pe aceleasi, fara ca doza lor de bucurie sa sufere schimbari de-a lungul timpului.

Nu exista o alta perioada a anului in care traditiile sa fie la fel de importante ca in timpul sarbatorilor de iarna. Dar la ce se refera mai exact traditiile de Craciun ?

Traditiile sunt acele obiceiuri pe care le reluam an de an si care ne marcheaza cele mai importante momente petrecute cu cei dragi, care ne ofera siguranta si familiaritatea de care avem nevoie atunci cand vrem sa ne regasim, care ne stabilesc identitatea culturala si apartenenta la un grup. In societatea noastra in continua schimbare, traditiile ne reamintesc cine suntem si ne aduc de fiecare data unii langa ceilalti.

Este important sa le urmam, dar totodata sa le actualizam in timp si sa pastram loc de altele noi pe care sa le stabilim impreuna cu familia si prietenii nostri.

Despre impodobirea bradului si cum a evoluat aceasta traditie

Printre cele mai indragite si mai importante traditii care s-au pastrat de-a lungul anilor, este momentul in care se decoreaza pomul de Craciun. Avand in vedere evolutia amprentei de carbon pe care o avem an de an in preajma acestor sarbatori, ideal este sa folosim un brad artificial cu aspect natural realizat din materiale sustenabile. Este important sa ne rezumam la un astfel de brad din mai multe motive printre care se remarca:

1. Aspectul natural care ramane la fel ani intregi – un brad care imita aproape la perfectie realitatea nu va trebui inlocuit in fiecare an si va reda acelasi farmec in cadrul adunarilor din jurul lui, fara a se observa vreo diferenta. Acesta poate fi refolosit de-a lungul mai multor ani fara sa isi piarda din frumusete sau sa devina plictisitor.

2. Nu face mizerie – un brad artificial cu aspect natural nu va lasa ace pe jos in fiecare zi si astfel, nu va fi nevoie sa faci curatenie mereu. Totodata este mai sigur pentru familiile care au copii mici si care inca merg in 4 in timp ce exploreaza casa sau pentru cei care au animale de companie tentate sa testeze rezistenta acestuia.

3. Este mult mai convenabil – preturile brazilor artificiali sunt considerabil mai avantajoase decat cele ale brazilor naturali si se estompeaza in multii ani de folosire, pe cand in cazul celor naturali, este vorba de o cheltuiala anuala care nu va fi acoperita niciodata. Astfel, prin achizitionarea unuia care poate fi refolosit, poti investi mai mult in alte nevoi sau poti realiza economii.

4. Are un impact mai redus asupra mediului – chiar daca sunt realizati din plastic, acestia au avantajul de a fi refolositi si astfel, putem reduce considerabil efectele negative pe care aceste sarbatori le au asupra mediului inconjurator. Totodata, folosirea brazilor artificiali descurajeaza taierile ilegale care au inceput sa ia proportii tot mai mari in ultimii ani.

0 Shares
You May Also Like