Cum ai grija de telefon pe timpul iernii?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand iti cumperi un smartphone, este evident faptul ca te gandesti sa gasesti cea mai buna modalitate de a-ti proteja terminalul, astfel incat aceasta sa aiba o durata de viata cat mai indelungata.

In momentul in care insa, iti cumperi un telefon pe timpul iernii, trebuie sa fii foarte atent, pentru ca iarna sunt mai multi factori care pot sa fie daunatori pentru un telefon mobil.

In primul rand, trebuie sa echipezi ecranul telefonului cu un geam de protectie, pentru ca in cazul in care iti scapi dispozitivul de gheata, sa nu se aleaga cu display-ul crapat.

Tot pentru a proteja terminalul in cazul unui impact cu gheata, ar trebui sa il echipezi cu o husa de exemplu, pentru ca acest accesoriu este cel mai bun pentru protejarea terminalelor in cazul unui impact.

Vei putea sa gasesti diferite astfel de accesorii de smartphone, de la huse universale si simple, pana la cele mai sofisticate modele de huse LG sau huse pentru orice alt smartphone de pe piata.

Chiar si in cazul in care iti echipezi telefonul cu aceste doua accesorii foarte importante, trebuie sa stii ca acesta poate sa intampine anumite probleme pe timpul iernii, si sa nu mai functioneze in mod corespunzator.

In primul rand, temperaturile foarte scazute pot afecta atat durata de viata a telefonului, cat si autonomia bateriei, sau afisajul acestuia. Deasemenea, ecranele telefoanelor sunt afectate de multe ori pe timpul iernii, pentru ca vascozitatea cristalelor lichide din ecran va creste, iar din acest motiv, afisajul de pe ecran va aparea intarziat.

Bateria telefonului se va descarca mai rapid datorita faptului ca va creste rezistenta interna, in timp ce voltajul oferit ca scadea, iar telefonul va interpreta ca bateria fiind descarcata si se va inchide.

Pe timpul iernii, un alt sfat extrem de util ar fi acela sa eviti contactul prelungit al telefonului cu frigul. In momentul in care iesi pe strada si iti suna telefonul, nu trebuie sa porti conversatii lungi.

Husele pentru smartphone dupa cum am spus ceva mai sus in articol, sunt ideale pentru ca protejeaza impotriva socurilor mecanice, insa ele pot sa fie utile chiar si pentru a proteja terminalul impotriva frigului.

Cu siguranta nu va trebui sa exagerezi si sa incepi sa cauti huse imblanite pentru smartphone, insa o husa care sa iti acopere terminalul in totalitate, precum modelul Flip Cover, se poate dovedi a fi foarte utila.

Un alt sfat ar fi acela de a evita diferentele bruste de temperature, datorita faptului ca din acest motiv se poate crea un condens atat in interiorul telefonului cat si in exteriorul acestuia, iar condensul interior poate provoca daune majore unor piese importante, precum procesorului, placii de baza sau altor componente.

Deasemenea, ar fi important ca in momentul in care te deplasezi pe jos, sa iti tii tot timpul telefonul in husa, iar acestea sa fie tinute intr-un buzunar interior al hainei.

In cazul in care vei urma toti acesti pasi, sunt sanse mari ca telefonul tau sa nu aiba probleme de functionare pe timpul iernii.

0 Shares
You May Also Like