De ce sa tinem o slujba funerara unei persoane decedate?

0 Shares
0
0
0

Care sunt beneficiile tinerii unei slujbe funerare la o casa de pompe funebre Craiova President? Serviciile funerare sunt obisnuite, deoarece oamenii aleg sa le tina in onoarea celor dragi care au murit. Dar chiar daca acestea sunt destul de importante, nu toata lumea apreciaza cu adevarat beneficiile serviciilor funerare.

Citeste mai departe pentru a afla despre 3 dintre beneficiile organizarii unei slujbe funerare pentru o persoana draga decedata.

Recunoaste ca o persoana iubita a decedat

Inmormantarile ofera o modalitate de a recunoaste o pierdere. Poate fi greu de acceptat ca o ruda intr-adevar a murit. Dar organizarea unui eveniment in care scopul principal este de a onora decedatul este o modalitate buna de a demonstra ca familia ta accepta ca o persoana draga nu mai exista. Inmormantarea va oferi, de asemenea, o modalitate pentru prietenii decedatului de a recunoaste decesul.

Obtine suport si acorda sprijin

Un alt motiv pentru care serviciul de inmormantare este atat de important este ca ofera oamenilor posibilitatea de a primi sprijin de la altii si de a oferi sprijin altora. Toti cei prezenti vor trece prin ceva asemanator. Este adevarat ca doi oameni nu plang la fel. Dar oamenii care sufera din cauza aceleasi situatii pot empatiza unii cu altii si se pot consola unul pe altul intr-un mod care este benefic pentru toata lumea. Asadar, este recomandat sa nu sari peste un serviciu de inmormantare, deoarece, procedand astfel, vei pierde un beneficiu important.

Reflecteaza asupra vietii

Serviciile funerare ofera oamenilor posibilitatea de a se gandi la viata si la moarte. Cu alte cuvinte, evenimentul ofera indivizilor sansa de a face un bilant al propriei vieti, de a se simti recunoscatori pentru binecuvantarea vietii si chiar de a realiza cat de curand ca viata se poate termina. Cand evenimentul se termina si toata lumea se intoarce la casele lor, fiecare persoana ar trebui sa se simta imputernicita sa-si traiasca restul vietii in cea mai mare masura posibila. Viata se poate termina prea repede, asa ca a te putea gandi la ce inseamna viata si moartea poate fi un exercitiu util.

Cand esti gata sa planifici un serviciu de inmormantare sau un serviciu de incinerare cu o casa de pompe funebre, acestia sunt aici pentru a te ajuta. Acestia au experienta in a ajuta oameni din toate categoriile sociale sa planifice serviciile finale care onoreaza mortii si care ii mangaie pe cei vii. Asadar, poti conta pe casele de pompe funebre pentru a oferi servicii funerare individualizate, concepute pentru a-ti satisface nevoile tale si ale familiei. Acestia iti vor explica tot procesul de planificare, iti vor raspunde la intrebari, iti vor oferi recomandari utile si multe altele. Te vei putea baza pe profesionistii dedicati pentru a te ajuta sa faci servicii de inmormantare sau de incinerare. Daca ai nevoie de ajutor, suna chiar acum si vorbeste cu unul dintre angajatii lor sau poti trece fizic pentru a vorbi cu cineva in persoana. Ei sunt aici pentru a te ajuta in orice fel vor putea!

Cum a aparut coliva

In secolul al V-lea d.Hr. coliva in sensul de grau fiert, constituia alaturi de legumele crude dieta calugarilor care refuzau sa manance paine.  Canonistul din secolul al XII-lea Theodore Balsamon a sustinut ca coliva ca practica alimentara rituala a fost creata de Atanasie din Alexandria in timpul domniei imparatului Iulian Apostatul.

Asocierea dintre moarte si viata, dintre ceea ce este plantat in pamant si ceea ce iese la iveala, este profund inradacinata in consumul si prepararea colive. Mancarea rituala a trecut de la paganism la crestinismul timpuriu in Bizant si s-a raspandit ulterior in intreaga lume ortodoxa .

Traditia de a binecuvanta si a manca coliva la sfarsitul primei saptamani a Postului Mare este legata de un eveniment din timpul domniei lui Iulian Apostatul. Traditia spune ca imparatul stia ca crestinilor le va fi foame dupa prima saptamana de post strict si ar merge sambata in pietele din Constantinopol pentru a cumpara mancare. Asa ca a poruncit ca sangele din jertfele pagane sa fie stropit peste toate alimentele care se vindeau acolo. Acest lucru a facut ca mancarea sa fie nepotrivita ca hrana de Post (deoarece crestinii nu puteau manca produse din carne in timpul Postului Mare) si, in general, ca hrana pentru crestini, carora le este interzis sa manance alimente din astfel de jertfe.

Cu toate acestea, Sfantul Teodor Tyroi s-a aratat in vis arhiepiscopului Eudoxie si l-a sfatuit ca oamenii sa nu manance alimente cumparate de la piata in ziua aceea, ci doar grau fiert amestecat cu miere. Drept urmare, aceasta prima sambata a Postului Mare a ajuns sa fie cunoscuta sub numele de Sambata lui Teodor.

In timpul slujbelor de parastas, familia sau prietenii celor plecati vor pregati adesea colive care sunt asezate in fata mesei memoriale in fata careia se canta slujba.

Slujbele comemorative au loc in a treia, a noua si a patruzecea zi dupa odihna unui crestin ortodox, precum si la un an. In plus, exista mai multe Sambete sufletesti in timpul anului bisericesc (mai ales in Postul Mare), precum si in a doua marti dupa Pasti, in fiecare an cand se fac comemorari generale pentru toti cei plecati.

 

0 Shares
You May Also Like