Uniforma medicala, de ce este important sa o porti?

0 Shares
0
0
0

Cu totii recunoastem o uniforma medicala cu ochiul liber, deoarece aceasta este o haina indispensabila pentru toti profesionistii din domeniul sanatatii.

Cel mai probabil esti familiarizat cu haina alba caracteristica a medicilor sau cu halatul impecabil al asistentelor medicale; Cu toate acestea, in zilele noastre este foarte comun sa vedem uniforme medicale de diferite stiluri si culori.

Desi intre anii 1950 si 1960 uniforma medicala a fost caracterizata prin faptul ca era alba pentru a reflecta un mediu curat si igienic, de-a lungul timpului aceasta a evoluat. In prezent, este foarte comun sa gasesti uniforme moderne si mult mai confortabile pentru personalul medical.

In cazul asistentelor medicale, de exemplu, s-a trecut de la purtarea fustelor la o rochie mult mai practica pentru a evita expunerea la virusi si bacterii. De asemenea, medicii, in afara de purtarea halatelor albe, au inceput sa foloseasca seturi cu tesaturi anti-fluide pentru a se proteja in timpul tratamentului. Si tocmai de-a lungul anilor, uniforma medicala a trecut de la a fi un simplu element de distinctie profesionala, la a fi o haina esentiala pentru protectia personalului medical. Prin urmare, utilizarea sa este de o importanta vitala si obligatorie.

Culoare

Chiar si problema culorii joaca un rol foarte important in utilizarea uniformei medicale. Desi, asa cum am mentionat mai sus, albul a fost culoarea caracteristica pentru o problema de igiena, in timp au aparut si alte culori prin care se poate reduce impactul expunerii la fluide, cum ar fi sangele.

Culori precum verde, albastru, gri, roz, galben sau rosu, sunt folosite si in uniforma medicala a multor specialisti pentru a evita stralucirea, deoarece datorita culorilor roz ale anatomiei noastre si a rosului intens al sangelui, unii chirurgi au nevoie de un punct “neutru” pentru a-si relaxa vederea. Nuante precum verde si albastru, servesc acestui scop.

In general, utilizarea uniformei medicale are scopul de a proteja atat specialistii, cat si pacientii insisi, care, avand apararea scazuta, sunt susceptibili la contractarea germenilor sau a bacteriilor care le pot agrava starea. Acesta este motivul pentru care este, de asemenea, foarte comun sa vedem unele uniforme de unica folosinta, care au o singura utilizare unica pentru a evita punerea in pericol a sanatatii. Poti cumpara de aici costume si uniforme.

In dotari poti gasi si  tricouri intr-o mare varietate de modele ,culori pentru uniformele medicale.  Permite sa te ajutam sa o alegi pe cea potrivita pentru clinica sau cabinetul tau.
Indiferent de specialitatea ta ca si medic (pediatru, medic generalist, chirurg, internist, medic veterinar etc.), avem uniforma medicala de care ai nevoie.

Uniforme medicale: caracteristici distinctive si articole de imbracaminte

Uniformele medicale sunt acele haine de lucru care sunt compuse din mai multe piese. Fiecare dintre aceste articole de imbracaminte are o functie specifica si este garantia ca se mentine un standard de lucru sigur si inofensiv. Dupa cum se stie, mediul medical este unul dintre spatiile de lucru care necesita mai multa ingrijire si curatenie. Uniformele medicale trebuie sa ofere aceasta securitate fara a pierde din vedere functionalitatea.

De ce poarta doctorii alb?

S-ar putea sa vedeti multi lucratori intr-o unitate de ingrijire a sanatatii si toti pot purta tinute diferite, dar un fapt este sigur: nu exista imbracaminte la locul de munca la fel de simbolica sau obisnuita ca atunci cand un medic poarta o haina alba. Cei care lucreaza in administratia sanatatii pot purta tinute profesionale, asistentele pot fi adesea vazute in halate de diferite culori, fiecare cu semnificatia sa, dar atunci cand vezi medicul, el sau ea este obligat sa poarte o haina alba. De fapt, un studiu a constatat ca 72% dintre medicii si studentii din spitale poarta haine albe, iar majoritatea le poarta mai mult de 75% din timp. Ramane intrebarea, de ce un medic poarta o haina alba? Motivul nr. 1 pentru care un medic alege sa poarte alb este recunoasterea usoara de catre colegi si pacienti.

Traditia a inceput la sfarsitul anilor 1800, cand chirurgi instruiti, urmati de medici nu prea mult timp dupa aceea, au inceput sa poarte halate albe de laborator, ca o modalitate de a se distinge de furnizorii fraudulosi de asistenta medicala asa cum erau cei care vindeau cure miraculoase si nu practicau medicina traditionala.

In zilele noastre, motivele variaza de la un simbol de profesionalism, integritate si cel mai inalt angajament pentru ingrijirea bolnavilor si suferinzilor. Incepe aproape imediat dupa ce un student absolva facultatea de medicina si isi primeste diploma, deoarece aproximativ 97% din scolile de medicina au o „ ceremonie a hainei albe ”, un ritual de trecere si de tranzitie de la a fi student la a deveni medic.

Perspectiva pacientului asupra unui medic: Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au chestionat 4.000 de pacienti din 10 centre medicale academice din SUA si au descoperit ca imbracamintea unui medic afecteaza modul in care pacientii isi vad medicul si satisfactia generala a ingrijirii lor. Cu toate acestea, importanta tinutei nu tine doar de haina in sine, ci si de ceea ce se poarta dedesubt.

0 Shares
You May Also Like