Fii cu ochii pe termostat! Aceasta este temperatura perfecta pentru dormit, conform dovezilor stiintifice

0 Shares
0
0
0

Fii cu ochii pe termostat! Aceasta este temperatura perfecta pentru dormit, conform dovezilor stiintificeIti este greu sa dormi sub caldura insuportabila a noptilor tropicale de vara sau iarna ai nevoie de un strat copios de paturi pentru a adormi? Nu este ciudat, avand in vedere ca exista conditii ideale de odihna pentru organism.

La fel cum lumina si linistea influenteaza igiena somnului sau timpul necesar unei persoane pentru a adormi, temperatura are un efect puternic atunci cand vine vorba de caderea in bratele lui Morpheus.

Din sintetiza, dovezile stiintifice disponibile pana in prezent, avertizeaza ca pana si micile modificari, afecteaza calitatea somnului.

Corpul tau este reglat in functie de ritmul circadian, ceasul intern aliniat cu rasaritul soarelui si caderea soarelui, lumina si temperatura. Pentru a sti cand sa incepe somnul, o parte a creierului numita nucleul suprachiasmatic foloseste aceste indicii de mediu.

Pentru a promova odihna de calitate, secreta cantitatea potrivita de melatonina si nu petrece ore care se incadreaza prada insomniei si de numarare a oilor, uita-te la termostat sau asigurati-va ca camera ta este la aceste grade.

Care este cea mai buna temperatura pentru dormit?

Unii cercetatori in domeniul somnului identifica o temperatura ambianta optima intre 19 si 21 de grade Celsius. In ciuda acestui fapt, nevoile fiecarei persoane sunt personalizate si pot varia intr-un interval de temperatura putin mai larg.

Temperatura medie a corpului in timpul zilei variaza de la 36,3° la 37,1° intr-o stare sanatoasa, dar scade noaptea, cand procesul foloseste un proces numit vasodilatatie pentru a trimite fluxul sanguin la extremitati si pentru a reduce temperatura miezului.

Acesta este motivul pentru care unii oameni experienta maini sau picioare calde in timp ce adormi, si de ce persoanele cu picioarele reci pot avea probleme de insomnie. Scaderea temperaturii interne coincide cu eliberarea de melatonina.

Pentru toate acestea, dormitul intr-o camera prea fierbinte poate reduce eficienta somnului si poate duce la oboseala pe termen lung. Studiile au descoperit o corelatie intre temperaturile mai ridicate ale miezului si o scadere a timpului petrecut in etapele importante ale somnului, cum ar fi somnul cu unde lente sau faza REM.

Vezi aici temperatura optima pentru somn si asigura-te ca ai aceasta temperatura in camera atunci cand dormi.

In cazul copiilor, temperatura camerei trebuie monitorizata indeaproape, deoarece o camera prea fierbinte poate creste riscul de sindrom de moarte subita a sugarului.

Luati mai multe notite daca doriti sa imbunatatiti atmosfera si sa va transformati camera intr-un loc confortabil si racoros. Este esential ca asternutul sa fie respirabil si usor in timpul verii, dar si greu si izolator in timpul iernii pentru a va ajuta corpul sa retina caldura.

Mai bine inchide jaluzelele si dormiti in intuneric; elimina lumina albastra de pe ecrane si distragerile tehnologice de la televizor, tablete si telefoane mobile, optati pentru liniste – sau sunete relaxante, cum ar fi zgomotul alb – si fugiti de mesele copioase, evitand, de asemenea, cofeina si alcoolul.

Temperatura in camera in care dormim este importanta, dar fiecare individ este diferit si accepta o limita minima cat si maxima a caldurii, asadar indicatiile sunt ca intr-o camera sa fie 21gr C atunci cand este necesara odihna, dar aceasta nu este o regula pentru toata lumea.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like