Informatii utile despre vopsirea in camp electrostatic

0 Shares
0
0
0

Informatii utile despre vopsirea in camp electrostaticVopsirea electrostatica este o tehnica de vopsire industriala care presupune crearea unei sarcini electrostatice pentru a propulsa particulele de vopsea spre o suprafata metalica conductiva. Avantajul major al picturii electrostatice este faptul ca particulele de vopsea se pot plia cu usurinta pe forme foarte dificil de vopsit. Deoarece vopsirea electrostatica reduce cantitatea de pulverizare in aer, unii cred ca aceasta este cea mai buna metoda de a vopsi prin pulverizare exterioara. Vopsirea electrostatica nu este necesara atunci cand vine vorba de vopsire exterioara.

Serviciile dintr-o vopsitorie in camp electrostatic includ atat aplicarea vopselei cat si uscarea acesteia.

In industria din prezent multi folosesc tehnica electrostatica in procesul de vopsire sau acoperire. Inclusiv industria auto. De ce industria auto foloseste tehnica electrostatica in procesul de vopsire? Acest lucru se datoreaza faptului ca tehnica de vopsire se poate aplica foarte repede. Rezultatul vopsirii este, de asemenea, foarte uniform, pentru ca grosimea stratului este foarte usor de controlat. Mai important, aceasta tehnica de vopsire poate fi realizata de roboti, astfel incat sa fie foarte eficienta. Cel mai uimitor lucru este exactitatea cantitatii de vopsea care nu este excesiva, astfel incat aceasta tehnica este foarte economica.

Geometria piesei de prelucrat este limitata doar de dimensiunea cabinei de vopsire sau a rezervorului. Folosind acoperirea electrostatica, este posibila aplicarea vopselei in diferite grosimi fiind in functie de grosimea vopselei. De obicei, este de preferat sa se aplice multe straturi subtiri, spre deosebire de un singur strat gros.

In fizica, principiul vopsirii folosind tehnologia electrostatica este exact aceeasi cu forta de tractiune intre sarcina pozitiva si sarcina negativa asupra fortei electrostatice. Pulverizatoarele utilizate in aceasta tehnica folosesc aerul pentru a impinge materialul sau particulele de acoperire.

Prin furnizarea de inalta tensiune pe varful pulverizatorului se va produce o cantitate mare de incarcare electrica. Particulele incarcate vor iesi din duza dupa ce particulele preiau o parte din incarcare. Prin urmare, obiectul care urmeaza sa fie vopsit este, in general, din metal si are sarcini electrice opuse, astfel incat sarcina se va raspandi uniform pe suprafata metalului. Mai mult, sarcina va atrage particule cu sarcini opuse si se va muta pe obiectul vopsit. Datorita distributiei uniforme a sarcinii pe suprafata metalului, particulele de acoperire sau materialele vor inveli uniform materialul.

Acoperirea electrostatica este un proces de fabricatie care utilizeaza particule incarcate pentru a vopsi mai eficient o piesa de lucru. Vopseaua, sub forma de particule, sub forma de pulbere sau lichid atomizat, este initial proiectata spre o piesa de lucru conductoare folosind metode normale de pulverizare si este apoi trimisa accelerat spre piesa de lucru cu o puternica incarcare electrostatica .

O adaugare la procesul de acoperire electrostatica (sau e-acoperire) este introducerea partilor conductoare electric intr-un rezervor de vopsea care este apoi incarcat electrostatic. Legatura ionica a vopselei cu metalul creeaza sistemul de aderare, in care grosimea vopselei este direct proportionala cu durata de timp in care partile sunt lasate in rezervor si timpul in care incarcatura ramane activa. Odata ce piesele sunt scoase din rezervorul de vopsea, acestea sunt clatite pentru a indeparta orice vopsea reziduala care nu este legata ionic, lasand pe suprafata piesei o pelicula subtire de vopsea lipita electrostatic.

0 Shares
You May Also Like