Intelegeti ce este un VPS si aflati cum sa il alegeti pe cel mai bun pentru site-ul dvs.

0 Shares
0
0
0

Intelegeti ce este un VPS si aflati cum sa il alegeti pe cel mai bun pentru site-ul dvs.

VPS este silga engleza pentru Virtual Private Server. Acestea sunt servere virtuale in masini fizice de gazduire si care prezinta o performanta superioara celei oferite de serviciile traditionale de gazduire. Acestea ofera performante bune la un pret mai accesibil decat serverele dedicate.

Ai un site web? Sunteti in planificare pentru a crea unul? Fara indoiala, acest canal joaca un rol esential pentru succesul unei companii.

La urma urmei, pentru a atrage clienti potentiali si a genera vanzari, este important sa aveti o strategie de Marketing Digital care sa permita afacerii dumneavoastra sa creasca in timp.

Se intampla ca, in cursul acestei cresteri, este important sa aveti grija ca site-ul sau blogul dvs. Unul dintre factorii responsabili pentru asta este serverul unde va fi gazduit.

Tipul de gazduire pe care il alegeti va afecta in mod direct performanta blogului sau a site-ului dvs., motiv pentru care este atat de important sa stiti cum sa luati o decizie buna.

Una dintre optiuni este gazduirea VPS, dar inainte de a o alege, trebuie sa stiti cateva dintre caracteristicile pe care le ofera. In acest articol vom rezolva aceasta problema. Gaseste un Server VPS de buna calitate.

Cunoaste nivelurile de management

Nivelul de management este una dintre principalele caracteristici ale unui VPS. Exista trei tipuri, asa cum se arata mai jos.

Fara management

Atunci cand un VPS nu este gestionat. Aceasta inseamna ca compania care furnizeaza serviciul nu este responsabila pentru gestionarea serverului dvs.

Putem compara aceasta situatie avand un computer in casa ta si avandu-te sa faci singur actualizarile, copiile de rezerva si protectia impotriva amenintarilor.

Diferenta este ca gestionarea unui serviciu de la distanta necesita un nivel bun de cunostinte tehnice, deoarece acestea nu vor avea o interfata prietenoasa.

Accesul se va face prin linie de comanda, daca sistemul este Linux, sau prin Remote Access Protocol, in cazul unui server Windows.

Chiar si problema de securitate necesita multa atentie, care include, de asemenea, abilitati avansate de calculator.

Semi-gestionate

In cazul unui VPS semi-gestionat, compania care ofera gazduirea ofera o forma de gestionare, inclusiv un panou de administrare cu resurse de baza care ajuta la realizarea configuratiilor.

Cu toate acestea, chiar si aceasta modalitate de gestionare necesita cunostinte tehnice bune si atentie in ceea ce priveste securitatea.

Gestionate

Aceasta este cea mai convenabila optiune de gestionare, deoarece compania care ofera gazduirea este responsabila pentru actualizarea sistemului operational si corectarea oricaror erori care apar.

In plus, se efectueaza o monitorizare constanta, astfel incat orice probleme sa poata fi rezolvate rapid de catre echipa tehnica. Rezultatul este mai multa stabilitate si securitate.

De asemenea, in acest tip de management aveti acces la un panou de control destul de complet, care va permite sa faceti ajustari fara a avea un nivel ridicat de cunostinte tehnice.

Luati in considerare nivelul dumneavoastra de cunostinte

Acest subiect este legat de cel anterior. Tocmai am vazut ca nivelurile de management pot necesita mai mult sau mai putin nivel de cunostinte tehnice.

Cum functioneaza un VPS?

Gazduirea VPS se afla perfect intre partajat si dedicat. Cand alegeti VPS, vor exista si alte site-uri web gazduite pe acelasi hardware ca al dumneavoastra (va amintiti acel server puternic despre care am vorbit mai devreme?).

Dar – si este unul mare – site-ul dvs. este singurul domeniu alocat compartimentului dvs. virtual particular. Si asta inseamna ca aveti propriul sistem de operare, spatiu de stocare dedicat, procesor puternic, RAM scalabila si latime de banda nelimitata.

Cu un VPS, beneficiati de multe dintre beneficiile unui server dedicat — la un pret accesibil. Pe scurt, gazduirea VPS va poate oferi mai mult profit.

La DreamHost, nu ne-am simtit niciodata confortabil sa ne potrivim cu multimea. Iata cateva moduri in care oferta noastra VPS se deosebeste: asistenta pentru clienti 24/7, un panou intuitiv, RAM scalabila, latime de banda nelimitata si stocare SSD. Planurile incep de la 10 USD/luna.

Cea mai buna modalitate de a evalua daca trebuie sau nu sa faceti upgrade la VPS este sa faceti un bilant al site-ului dvs. Iata opt semne care arata ca este timpul sa devina virtual.

Daca aveti nevoie de functii de securitate imbunatatite, capabilitati avansate de monitorizare, mai mult spatiu de rezerva, fiabilitate imbunatatita a site-ului web sau intentionati sa luati orice forma de plata online, atunci va recomandam sa luati in considerare VPS. Cu VPS, obtineti resurse de incredere si puteti conta pe functii de securitate de top.

Daca tocmai iti incepi site-ul si nu primesti foarte mult trafic, atunci gazduirea partajata este solutia ideala. Cu toate acestea, daca audienta site-ului dvs. este in crestere constanta, veti dori sa luati in considerare actualizarea. Nu doriti sa riscati ca site-ul dvs. sa ruleze incet sau, chiar mai rau, ca serverul sa se prabuseasca deoarece nu poate gestiona traficul. Daca anticipati o crestere a numarului de vizitatori, faceti-va o favoare si treceti la VPS.

0 Shares
You May Also Like