Piata indiana de smartphone se contracta pentru prima oara in istorie

0 Shares
0
0
0

Piata indiana de smartphone se contracta pentru prima oara in istorieFirma de cercetare de piata Canalys, a raportat ca piata smartphone-urilor din India s-a contractat pentru prima data in istoria sa, in ultimul trimestru al anului trecut. Raportul sustine ca transporturile din tara au scazut cu 4% fata de anul precedent, la doar 27 milioane de unitati.

Raportul adauga si ca factorul primar pentru care transporturile scad,  a fost introducerea iminenta a GST pe 1 Iulie (o taxa din India), despre care se spune ca a creat un impact negativ din cauza confuziei de pe piata. Daca vrei husa telefon Lenovo, intra pe TelefoaneGsm.ro.

Referindu-se la impactul GST, analistul Canalys, Rushabh Doshi, a declarat: “Exista o confuzie generala pe intreaga piata cu privire la GST si lipsa de constientizare cu privire la schimbarile care sunt necesare. Aprecierea distribuitorilor si a comerciantilor cu amanuntul cu privire la impactul asupra preturilor, a determinat piata sa adopte o politica de asteptare si de analiza.

” Dupa cum arata rapoartele de la alte firme de cercetare, inca o data, firmele chineze au dominat piata smartphone-urilor din India in Q2 2017, desi Samsung si-a pastrat pozitia de top. Restul celor patru in top cinci, au fost producatori de echipamente originale din China. In mod colectiv, Xiaomi, Oppo, Vivo, Gionee si Lenovo controleaza peste 50% din piata smartphone-urilor din India, ne spune Canalys. Cu toate acestea, despre efectul GST, Canalys spune ca nu totul este sumbru, iar piata ar trebui sa-si revina – si, de fapt, sa fie mai puternica decat inainte.

Samsung, in Q2 2017, a inregistrat o cota de 25% din livrarile de smartphone-uri in India, urmat la scurta distanta de Xiaomi, cu 4,8 milioane de unitati. Potrivit raportului, Vivo a ocupat locul trei, cu o valoare totala de 3,4 milioane de unitati, dupa ce a castigat o popularitate crescuta in orasele de rangul doi si trei.

Oppo, pe de alta parte, l-a deplasat pe Lenovo direct pe a patra pozitie. In cele din urma, Lenovo a rotunjit topul cinci, cu 1,9 milioane de unitati expediate in al doilea trimestru al anului.

Analistul Canalys Research, Ishan Dutt, a elaborat scenariul de piata intr-o declaratie: “Cu China, care sufera declinul propriu in acest trimestru, India este o piata de o importanta strategica imensa pentru furnizorii chinezi de smartphone-uri.”

Samsung este sub o presiune imensa, pe aceasta piata. Pentru moment, seria J low-end ii ajuta sa-si mentina pozitia si sa-si mentina cota, dar trebuie sa-si foloseasca brandul pentru a-si face mai populare dispozitivele la mijloc. “Piata va iesi mai puternica dupa GST. Vanzatorii se pot astepta la o distributie mai slaba, o livrare mai rapida si o cerere sporita de la distribuitorii nationali si distribuitorii locali”, a adaugat Doshi.

Producatorul major Lenovo, a anuntat astazi ca va reduce preturile pentru telefoanele vandute prin canale de vanzare cu amanuntul (offline) in urmatoarele zile, ca urmare a implementarii  GST.  Telefoanele Motorola vandute prin magazinele offline, vor vedea si ele o revizuire a preturilor, care vor scadea. “Vom reduce preturile telefoanelor vandute prin magazinele de vanzare cu amanuntul. Inca evaluam cuantumul reducerii preturilor. Acest lucru ar intra in curand in vigoare “, a declarat directorul executiv al Lenovo MBG India, Sudhin Mathur, pentru PTI.

0 Shares
You May Also Like