Usi de gradina- cum sa alegi pe cea potrivita

0 Shares
0
0
0

Usile de gradina pot fi de diferite tipuri si materiale, cum ar fi lemn, aluminiu sau fier si au, de asemenea, diverse sisteme de securitate. Acest tip de usi trebuie sa fie realizate din materiale care rezista expunerii diferitelor elemente de mediu.

Usile trebuie sa se adapteze la tipul de decoratiuni interioare si la restul usilor caselor. Din aceste motive, o alegere buna trebuie facuta intotdeauna tinand cont de faptul ca acestea trebuie sa fie functionale si ca merg cu stilul interior. Vezi aici modele de porti pentru gradina din tabla decupata cnc.

Functia usilor de gradina

Functia principala a usilor de gradina este de a oferi securitate, deoarece se conecteaza cu exteriorul si este o modalitate de a intra in casa. Aceste usi au modele moderne foarte functionale, ofera securitate si confort.

Acest tip de usi functioneaza ca o bariera de protectie a casei, deoarece prin ele accesati interiorul casei. Acestea trebuie sa protejeze cele doua medii, cum ar fi gradina si casa.

Caracteristici relevante atunci cand cumparati usi de gradina

Caracteristicile relevante atunci cand cumpara usi de gradina care trebuie pastrate in minte, sunt urmatoarele:

Structura usii trebuie sa fie rigida, astfel incat sa ofere securitate si incredere casei si membrilor sai in care se afla. Trebuie sa fie sigur sa se asigure protectia impotriva pericolelor exterioare.

Designul usii ar trebui sa fie in concordanta cu restul decorului casei. Usile trebuie sa fie functionale, astfel incat sa existe o comunicare intre zonele interioare si exterioare ale locuintelor.

Usile de gradina trebuie sa fie fabricate din materiale rezistente la diferitii agenti externi la care sunt expuse, cum ar fi oxidarea, praful si coroziunea. Acestea trebuie sa functioneze ca o bariera intre gradina si interiorul casei.

Care sunt tipurile de usi de gradina?

Este necesar sa stiti care sunt tipurile de usi de gradina, atunci cand intentionati sa cumparati una dintre ele. Acestea pot fi in functie de functionarea lor sau in functie de materialele lor, cum ar fi urmatoarele:

In functie de materialele dvs.

Usile de gradina in functie de materialele lor sunt dupa cum urmeaza:

Lemn

Usile de gradina din lemn sunt cele mai utilizate datorita frumusetii si stilului lor, precum si fiind foarte rezistente si durabile.

Aluminiu

Usile de gradina din aluminiu sunt foarte practice si functionale deoarece se adapteaza la diferite stiluri si sunt, de asemenea, de mare rezistenta. In plus, acestea sunt usor de intretinut si curatat.

 

Lemn si furnir

Usile de gradina din lemn si furnir folosesc lemn pentru interior si sunt acoperite cu furnir pentru economii de costuri.

Panouri

Usile goale de gradina din interior sunt realizate din panou de fagure, ceea ce le face foarte usoare, robuste, cu putina izolare fonica si termica. Acestea sunt inconjurate de un cadru de lemn si acoperite de un furnir.

In functie de functionalitatea sa

Usile de gradina in functie de functionalitatea lor sunt dupa cum urmeaza:

Cu ferestre

Usile de gradina cu ferestre sunt o optiune buna, deoarece lasa in lumina naturala, ceea ce va permite sa va bucurati din interior de vederea gradinii sau a terasei. Acestea sunt de obicei o combinatie de sticla si lemn.

Otel inoxidabil si sticla

Usile de gradina din otel inoxidabil si sticla sunt realizate in intregime din sticla si au o usa din inox. Acest tip de usi permite integrarea interiorului si exteriorului pentru a crea o atmosfera placuta.

Transparent

Usile de gradina transparente sunt ideale pentru spatiile mici, deoarece va permite sa le extindeti. De asemenea, acestea ofera iluminare naturala spatiilor naturale, creand un sentiment fals ca spatiile au mult mai multi metri.

Sticla si lemn

Usile glisante din sticla si lemn, sunt foarte confortabile, ocupa putin spatiu pentru ca se retrag pe propria sina. Aceste usi permit luminii sa intre de pe terasa sau gradina, se adapteaza, de asemenea, la orice stil de decorare.

Pliere

Usile pliabile de gradina permit, de asemenea, economii de spatiu, cum ar fi cele glisante, deoarece functioneaza practic la fel. Acest tip de usi au un mecanism care atunci cand este pliat comunica spatiul exterior cu interiorul.

Usile pliabile sunt realizate din materiale foarte rezistente, cu modele frumoase si delicate, care se adapteaza la diferite stiluri.

Cristal si fier

Usile glisante din sticla si fier, sunt sticla incadrata in fier facand o combinatie frumoasa. Aceste usi va permit sa va bucurati de interioarele unui mediu natural frumos si de spatiile exterioare pentru a vedea intregul spatiu interior.

Sfaturi pentru pastrarea usilor de gradina

Mai jos sunt o serie de sfaturi pentru a le mentine in stare buna:

Usile trebuie sa fie bine intretinute, astfel incat sa-si pastreze aspectul bun si sa dureze mult timp. Pentru aceasta, trebuie utilizate produsele corespunzatoare materialului utilizat la fabricarea usii.

Grija care se acorda usilor oricareia dintre incaperile care alcatuiesc casele le sporeste frumusetea si le face sa dureze mai mult.

Atunci cand usile sunt lacuite, produsele abrazive nu pot fi utilizate pentru curatare.

0 Shares
You May Also Like