3 semne ca e timpul sa iti inlocuiesti filtrul de apa

0 Shares
0
0
0

Pana acum te-ai bucurat de o apa cu un gust excelent, foarte bine filtrata si in mod special de beneficiile ionizatorului tau cu H2. Desi sistemele de purificare a apei cu hidrogen activ nu necesita in general intretinere, este important ca filtrele sa fie inlocuite in mod regulat.
Desi e posibil sa crezi ca faci economie daca incerci sa obtii pana si ultima picatura din filtrul pe care il folosesti in acest moment, nu uita ca acest filtru este cel insarcinat cu misiunea extrem de grea de a-ti mentine apa curata si necontaminata cu agenti de orice fel.

3 semne ca e timpul sa iti inlocuiesti filtrul de apa
Calitatea apei sau cantitatea utilizata pot influenta timpul de inlocuire a filtrului de apa

Dar cand anume va trebui sa inlocuiesti filtrul sistemului tau de ionizare si cum iti dai seama ca acel moment a venit?

Un ionizator de apa electric vine insotit de un contor care te poate ajuta sa iti faci o idee in mare despre momentul in care ar trebui sa schimbi filtrul – in general, regulat inseamna la aproximativ 12 luni de utilizare continua. Exista insa si alti factori – precum dimensiunea gospodariei tale sau calitatea apei de la robinet – care pot sa conduca la necesitatea de a-ti schimba filtrul mai des decat se recomanda de catre producatorul sau.
Iata trei semne ca filtrul tau are nevoie urgenta de schimbare:

O scadere a debitului apei

Daca debitul sistemului tau scade, inseamna ca filtrul isi face treaba, retinand agentii de contaminare din apa inainte ca acestia sa ajunga in paharul tau. Cu toate acestea, scaderea debitului este un mesaj clar ca filtrul devine din ce in ce mai obstructionat, facand anevoios pentru apa sa treaca prin el. De asemenea, debitul scazut este un semn ca filtrul tau necesita sa fie schimbat neaparat.

Apa cu gust ciudat

Chiar si atunci cand debitul apei este in regula, e posibil sa remarci ca nu te mai bucuri de gustul apei care iese din sistemul tau de filtrare, la fel cum o faceai initial. Asta pentru ca filtrul devine plin si nu mai poate absorbi in continuare agentii de contaminare, iar apa nu mai are acelasi gust proaspat pe care ar fi trebuit sa il aiba. Desi o schimbare brusca in calitatea si gustul apei poate fi determinata si de alti factori, cel mai probabil e timpul sa inlocuiesti cartusul ionizatorului. Daca problema persista, ar trebui sa testezi apa, astfel incat sa afli daca exista alte cauze care determina gustul ciudat.

Apa cu miros neobisnuit

Desi debitul apei si gustul sau sunt cele normale, poti simti un miros ciudat sau neobisnuit venind de la robinet. Inca o data, poate fi vorba despre o problema cauzata de alti factori, dar primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa incerci sa schimbi filtrul, si sa vezi daca in acest fel se rezolva problema. Poate fi un rezultat al blocarii in filtru a agentilor de contaminare, si atunci este un semn clar ca perioada de viata a filtrului tau a ajuns la final.

Filtrul de apa se inlocuieste cel putin o data la 12 luni

Chiar daca nu ai niciuna dintre problemele de mai sus, este important de stiut ca trebuie sa iti inlocuiesti filtrul de apa cel putin o data la 12 luni, chiar daca indicatorul filtrului iti arata inca lumina verde. De ce? Pentru ca bacteriile adora sa se dezvolte in locuri umede si intunecoase: si ce loc e mai bun decat un filtru de apa?!

Fiecare filtru are un mediu care lupta impotriva bacteriilor, fie distrugandu-le, fie impiedicand bacteriile sa se dezvolte in interiorul filtrului, fie ambele. Indiferent ca ionizatorul tau functioneaza constant, sau ca il folosesti doar de doua ori pe zi, elementul antibacterian al ionizatorului nu se opreste din functionare niciodata. Asadar, dupa 12 luni filtrul isi va fi pierdut capacitatea de a lupta cu bacteriile, iar filtrul tau nu va mai putea oferi o apa atat de proaspata pe cat iti doresti.
Este recomandabil sa ai intotdeauna in casa un filtru de schimb, in caz ca apare brusc vreuna dintre problemele de mai sus. Atunci cand iti cauti un ionizator eficient cu ajutoru caruia sa ai mereu in casa o apa sanatoasa, cauta si preturi pentru filtre si incearca sa gasesti cele mai bune oferte de pe piata, astfel incat sa fii mereu pregatit cu un filtru de rezerva pentru ionizatorul tau.

0 Shares
You May Also Like