Beneficiile de sanatate bazate pe dovezi ale uleiului de nuca de cocos

0 Shares
0
0
0

In acest articol vom vorbi despre ulei de cocos si despre motivele pentru care acest ulei este foarte bun pentru organism.

Uleiul de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi clasificate ca fiind “super-alimentate”.

Combinatia sa unica de acizi grasi poate avea efecte pozitive asupra sanatatii dumneavoastra.

Aceasta include pierderi de grasimi, o mai buna functie a creierului si multe alte beneficii impresionante.

  1. Uleiul de nuca de cocos contine acizi grasi cu proprietati medicamentoase puternice

Uleiul de cocos este bogat in grasimi saturate sanatoase, care au efecte diferite fata de majoritatea celorlalte grasimi din dieta ta.

Aceste grasimi pot stimula arderea grasimilor si pot furniza corpului si creierului energia rapid. Ele cresc, de asemenea, colesterolul HDL bun in sangele dumneavoastra, care este legat de riscul redus al bolilor cardiace.

Cele mai multe grasimi din dieta se numesc trigliceride cu lant lung, dar grasimile din uleiul de nuca de cocos sunt cunoscute ca trigliceride cu lant mediu (MCT). Ceea ce inseamna acest lucru este ca acizii grasi sunt mai scurti decat la cele mai multe alte grasimi.

Cand mancati aceste tipuri de grasimi, ele merg direct in ficat, unde sunt folosite ca o sursa rapida de energie sau transformate in cetone.

Cetonele pot avea beneficii puternice pentru creier si sunt studiate ca tratament pentru epilepsie, boala Alzheimer si alte afectiun

Uleiul de nuca de cocos este bogat in grasimi numite trigliceride cu catena medie, care sunt metabolizate diferit decat majoritatea celorlalte grasimi. Aceste grasimi speciale sunt responsabile pentru o multime de beneficiile pentru sanatate.

  1. Persoanele care consuma ulei de nuca de cocos sunt sanatoase

Nuca de cocos este o hrana exotica in lumea occidentala, consumata in primul rand de oamenii constienti de sanatate.

Cu toate acestea, in unele parti ale lumii, nuca de cocos (incarcata cu ulei de nuca de cocos) este o substanta alimentara pe care oamenii o consuma constant de mai multe generatii.

Cel mai bun exemplu al unei astfel de populatii este Tokelauenii, care traiesc in Pacificul de Sud.

Ei consumau peste 60% din calorii din nuca de cocos. Cand au fost studiati, s-a gasit ca au o stare excelenta de sanatate, cu rate foarte scazute de boli cardiace.

Un alt exemplu de populatie care a consuma nuca de cocos si a ramas in stare buna de sanatate este Kitavans.

  1. Uleiul de nuca de cocos poate creste arderea grasimilor

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sanatate din lume.

In timp ce unii oameni cred ca obezitatea este doar o chestiune de calorii, altii (inclusiv eu) cred ca si sursele acestor calorii sunt importante.

Este un fapt cunoscut ca diferite alimente afecteaza corpurile si hormonii in moduri diferite. In acest sens, o calorie nu este doar o calorie.

Trigliceridele cu lant mediu (MCT) din uleiul de nuca de cocos pot creste numarul de calorii pe care le ardeti in comparatie cu aceeasi cantitate de calorii din grasimile cu lant lung.

0 Shares
You May Also Like