Care sunt cele mai utile aplicatii GPS?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai utile aplicatii GPS?Atunci cand te-ai decis sa calatoresti intr-o zona indepartata fata de orasul de resedinta, va trebui sa vizualizezi traseul pana la destinatie, in special daca vei conduce. Atat pe AppStore cat si pe Google Play exista numeroase aplicatii GPS, insa nu toate garanteaza o experienta placuta in momentul folosirii. De altfel, trebuie sa iei in considerare ca multe dintre acestea sunt in faza de testing, iar actualizarea traseului sau a hartilor poate devenii o problema, mai ales daca te afli in trafic sau intr-o zona fara semnal la telefon. In acest articol iti vom prezenta unele dintre cele mai utile aplicatii GPS, iar tu vei putea sa o alegi pe cea care va corespunde cu nevoile tale.

BackCountry Navigator

Aceasta este o aplicatie excelenta de tip GPS, in special pentru pasionatii de drumetii pe munte. BackCountry este un soft destul de scump, insa veti obtine o serie de harti detaliate inclusiv in modul offline, fiind perfecta pentru zonele in care nu exista semnal pentru reteaua de Internet. Exista si cateva caracteristici extra fata de cele ale unui GPS comun, precum optiunea de a adauga locuri si marcaje preferate pe harta sau optiunea de a vizualiza diferite trasee. Daca vei cumpara aplicatia, o vei putea utiliza nelimitat fara a fi intrerupt de anunturi. Inainte de a face o astfel de achizitie, iti recomandam sa o testezi inainte de achizitie, pentru a observa daca aceasta corespunde propriilor cerinte.

HERE WeGo Maps

HERE WeGo este unul dintre competitorii Google Maps. Aplicatia dispune de o interfata simpla, eleganta, cu optiuni de cartografiere in intreaga lume. Totodata poti descarca harti pentru utilizare offline, iar acest lucru te va ajuta enorm in zonele cu o conexiune slaba la reteaua de Internet sau date mobile. HERE WeGo iti va arata, de asemenea, informatii despre trafic (in momentul in care sunt disponibile), harti pentru transportul public, iar tu o vei putea personaliza salvand locatii pentru viitoarele indicatii rapide. Comparativ cu aplicatia mentionata anterior, aceasta este complet gratuita.

MapFactor

MapFactor este una dintre cele mai populare aplicatii GPS. Aceasta include functiile de baza de navigare si GPS si foloseste sistemul OpenStreetMap, ceea ce inseamna ca poti obtine harti offline gratuite care sunt actualizate lunar. Exista si optiuni suplimentare, insa acestea pot costa bani. Totusi aplicatia include anumite caracteristici precum: directii vocale, reactualizare traseu, moduri 2D si 3D, teme de zi si de noapte si multe altele. Comparativ cu aplicatiile GPS mentionate anterior, aceasta are, de asemenea, suport pentru zeci de tari din intreaga lume.

Toate aceste aplicatii pot fi instalate pe o gama vasta de telefoane, inclusiv pe cele mai noi modele de telefoane Samsung, astfel incat utilizatorii de Smart Phone sa poata sa conduca in siguranta si sa ajunga rapid si eficient la destinatiile dorita, fara sa isi faca probleme cu privire la starea drumurilor sau la posibilitatea de a incurca traseul si de a ajunge in alta parte pierzand astfel mult timp si irosind inutil energie pretioasa.  Aplicatiile GPS se vor dovedi extrem de utile tuturor conducatorilor auto.

 

0 Shares
You May Also Like