Ce boli provoaca moartea?

0 Shares
0
0
0

Ne nastem, traim si murim. Prin aceste trei etape trecem cu totii. Ceea ce nu stim insa, si nu vom putea stii, este ziua in care vom muri, cum se va intampla, cati ani vom trai. Lucrurile legate de moarte, cu siguranta nimeni nu le poate cunoaste, si nimeni nu poate scapa de moarte.

In urmatoarele randuri ale acestui articol, vom vedea care sunt cele mai frecvente boli care provoaca moartea, pentru ca trebuie sa recunoastem, de cele mai multe ori, oamenii mor din cauza bolilor.

  1. Boala cardiaca ischemica sau boala coronariana

Cea mai mortala boala din lume este boala coronariana (CAD). Numita si boala cardiaca ischemica, CAD apare atunci cand vasele de sange care furnizeaza sange inimii devin ingustate. CAD netratat poate duce la dureri toracice, insuficienta cardiaca si aritmii.

Factorii de risc ai acestei afectiuni includ tensiunea arteriala crescuta, colesterolul ridicat, fumatul, supraponderalitatea, diabetul si istoricul familial de CAD.

Odata cu trecerea timpului, din cauza bolii cardiace ischemice, au murit multi romani aflati in afara granitelor tarii. Pentru familiile greu incercate, durerea a fost si mai mare, pentru ca trebuia sa decida daca repatriaza decedatii, sau daca ii inmormanteaza printre straini.

De cele mai multe ori, atunci cand romanii mor in strainatate, acestia sunt repatriati, pentru a fi inmormantati in Romania. Familiile indoliate acceseaza https://www.repatriere-decedati.ro, pentru a lua legatura cu cea mai profesionista firma care se ocupa de repatrierea decedatilor.

Serviciile de repatriere decedati pe care le presteaza firmele de specialitate, nu includ doar trasportul funerar international, ci si obtinerea documentelor care sunt necesare pentru a se putea efectua repatrierea.

Din cauza aceste boli cardiace ischemice, mor anual foarte multi romani, si in tara. Aici nu mai sunt necesare serviciile de repatriere, insa familiile indoliate au nevoie de firmele de servicii funerare de unde cumpara sicrie si cele necesare pentru inmormantare, si de unde isi aleg transportul funerar.

  1. Accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral apare atunci cand o artera din creier este blocata. Acest lucru face ca celulele cerebrale lipsite de oxigen sa inceapa sa moara in cateva minute.

In timpul unui accident vascular cerebral, simtiti amorteala si confuzie brusca sau aveti probleme la mers si la vedere. Daca este lasat netratat, un accident vascular cerebral poate provoca handicap pe termen lung, sau chiar moartea.

Odata cu trecerea timpului, au murit in strainatate si romani care au suferit un accident vascular cerebral, iar familiile indoliate au accesat https://www.repatriere-decedati.ro, cu scopul de a a-si repatria decedatii.

  1. Infectii respiratorii inferioare

O infectie respiratorie inferioara este o infectie in caile respiratorii si plamani. Se poate datora gripei, bronsitei, tuberculozei sau pneumoniei. De obicei, virusurile cauzeaza infectii respiratorii mai mici. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de bacterii.

Tusea este principalul simptom al unei infectii respiratorii inferioare. De asemenea, puteti simti respiratie, respiratie suieratoare si o senzatie stransa in piept. Infectiile respiratorii inferioare netratate pot duce la insuficienta respiratorie si moarte.

Nu putine au fost cazurile in care, romanii aflati in strainatate, nu s-au tratat cand au suferit infectii respiratorii inferioare, iar apoi din acest motiv si-au gasit sfarsitul. Suferinta in aceste cazuri este cu atat mai mare pentru cei ramasi in urma, cu cat aceste infectii respiratorii pot fi tratate, pentru a preveni insuficienta respiratorie sau moartea.

Apoi, cand cineva moare din aceasta cauza in strainatate, pentru familie durerea este si mai mare, pentru ca trebuie sa se ocupe de repatriere, in conditiile in care nu isi permite inmormantarea sau cremarea in strainatate, acolo unde costurile sunt mult mai mari decat in Romania.

  1. Boala pulmonara obstructiva cronica

Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) este o boala pulmonara progresiva pe termen lung. Aceasta este o boala care ingreuneaza respiratia. Bronsita cronica si emfizemul sunt tipuri de BPOC. Nu exista leac pentru BPOC, dar progresia ei poate fi incetinita cu medicamente.

Nu putini au fost romanii care sufereau de aceasta boala in timp ce erau plecati la munca in strainatate, si care nu s-au tratat la timp. Unii dintre acestia, au trecut in nefiinta, pentru ca boala a avansat atat de rapid, pana la moarte.

Si in aceste conditii, pentru familiile greu incercate durerea a fost si mai mare, pentru ca boala putea fi impiedicata sa avanseze. In plus, cand romanii mor in strainatate, familiile indoliate trebuie mai apoi sa contacteze firmele care se ocupa de repatrierea trupurilor neinsufletite, in vederea inmormantarii in Romania.

Cele mai multe familii indoliate procedeaza astfel, dat fiind faptul ca in strainatate, costurile inhumarii sau ale incinerarii sunt mult mai mari decat in Romania.

Acestea sunt asadar 4 exemple de boli care pot fi considerate mortale, si datorita carora si-au pierdut viata multi romani care se aflau in strainatate, odata cu trecerea timpului, si care au fost repatriati pentru a fi inmormantati acasa, in Romania, pentru a putea fi vizitati la cimitir de catre familie, rude si prieteni.

0 Shares
You May Also Like