La ce te ajuta un incarcator wireless

0 Shares
0
0
0

La ce te ajuta un incarcator wirelessExista si alte beneficii. Cel mai obisnuit standard de incarcare fara fir, Qi, este disponibil in toate tipurile de locatii publice, in special in Statele Unite – deci, daca va aflati intr-un aeroport sau hotel, puteti gasi adesea o placa de incarcare fara fir.

Este mult mai demn decat incercarea de a gasi o priza ascunsa si sperand ca puteti obtine o priza in care sa bagati telefonul la incarcat.

Exista un alt avantaj. Deoarece incarcarea fara fir este un standard universal, ati putea folosi un set de incarcatoare pentru o gramada de dispozitive – telefon, smartwatch, tableta si asa mai departe.

Asta ar putea reduce cantitatea de cabluri si adaptoarele internationale de energie pe care le facem si le aruncam si, daca punem incarcarea fara fir in dispozitive care utilizeaza in prezent baterii de unica folosinta, am putea sa le reducem si impactul asupra mediului. Pe termen foarte lung, am putea avea chiar si placute de incarcare fara fir pentru masinile electrice.

Incarcarea fara fir: care sunt dezavantajele?

Ca orice tehnologie, exista dezavantaje si avantaje pentru incarcarea fara fir. Ea poate fi mai lenta si mai putin eficienta din punct de vedere energetic decat incarcarea cablata traditionala si ca lipsa comparativa a eficientei poate insemna ca incarcarea fara fir consuma mai multa energie prin emiterea acesteia sub forma de caldura.

Incarcarea fara fir poate costa ceva mai mult pentru implementare si exista provocari de inginerie – mai ales daca incercati sa puneti circuitele de incarcare fara fir intr-un telefon atat de subtire incat poate fi vazut doar de furnici. Va recomandam sa intrati aici pentru incarcatoare wireless.

Incarcarea fara fir: ce telefoane accepta?

Aproape toate telefoanele moderne pot fi folosite cu un incarcator fara fir, desi in unele cazuri – cum ar fi cu Apple iPhones – inseamna ca folositi un adaptor care se conecteaza la portul incarcatorului telefonului, ceea ce inrautateste intr-o anumita masura scopul.

Incarcarea Qi este, de fapt, integrata in dispozitivele Asus, Google, BlackBerry, Cat, HTC, LG, Kyocera, Motorola, Nokia, Samsung, Sony, Vertu si Yotaphone. Veti gasi o lista completa si foarte lunga de dispozitive compatibile aici.

Teoretic, wireless ar putea insemna un incarcator pentru toate dispozitivele dvs. diferite.

Incarcarea fara fir: ar trebui sa o alegeti?

Intr-un cuvant, da. In cateva cuvinte, da, probabil. In multe cazuri, pur si simplu, cumpara un telefon bun inseamna ca beneficiati de capacitatea de incarcare fara fir, de exemplu, recentele Motorola, Samsung si Nexuse suporta incarcarea fara fir fara a avea nevoie de cazuri suplimentare sau adaptoare. Incarcarea cu turbo este o alta alternativa excelenta la incarcarea lenta traditionala, dar necesita inca un cablu.

Pe aceasta baza incarcarea fara fir merita cu siguranta, mai ales cand costul placii de incarcare fara fir este atat de scazut: la momentul scrisului, ne uitam la tamburul oficial de incarcare fara fir Samsung care a aparut cu Galaxy S6 pentru 25 GBP USD), ceea ce nu inseamna prea multi bani atunci cand va ganditi la comoditatea de a va parca telefonul pe un incarcator fara fir, in loc sa va simtiti legati de cabluri.

0 Shares
You May Also Like